Φήμη: Η Sony ετοιμάζει δικό της PS Launcher για υπολογιστές

by Aggeliki Tsoukana

Πως θα σου φαινόταν αν σύντομα μπορούσες να παίξεις τα παιχνίδια του PS5 στο PC σου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Και όμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως στα μελλοντικά πλάνα της Sony για το PlayStation είναι η επέκτασή του στους υπολογιστές με τη δημιουργία ενός PlayStation Network Launcher. Από που προκύπτει αυτή η φήμη; Από δύο πηγές.

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του Spider-man Remastered για PS5 και PC στα αρχεία του παιχνιδιού εντοπίστηκαν αναφορές για PlayStation PC Launcher. Έπειτα, μία αγγελία εργασίας της Sony, αποκάλυψε πως η εταιρεία αναζητά “Director, Product Management – PC Game Experiences”. Μάλιστα στην περιγραφή της θέσης αναφέρεται πως ο υποψήφιος θα έχει “ηγετικό ρόλο στις συνολικές εμπειρίες παιχνιδιών υπολογιστή για το PlayStation, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης SDK, και νέων υπηρεσιών client και την ενσωμάτωση τους στην πλατφόρμα του PlayStation Network.”

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τον αυξανόμενο αριθμό των ports αποκλειστικών τίτλων του PS προς τους υπολογιστές – εκτός από το Spider-man, το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει για PC τα Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War, ενώ ετοιμάζεται να λανσαριστεί και η Uncharted: Legacy of Thieves Collection-, η πρόθεση της Sony να ανταγωνιστεί τη Microsoft σε επίπεδο συνεργασίας της κονσόλας της με τους υπολογιστές, με τη δημιουργία ειδικού launcher μοιάζει ως το επόμενο λογικό βήμα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη