ΔΕΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ PS5 ΓΙΑ GAMING ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

by Manos Kavvalos

Το 2023 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετίσει και οι περισσότεροι από τους gamers εύχονται να έχουν όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι. Η φετινή ήταν μια χρονιά γεμάτη δυνατές κυκλοφορίες τόσο για τις κονσόλες όσο και για τους υπολογιστές. Για τους κατόχους του PlayStation 5 ήταν ένα έτος ορόσημο, με περισσότερα παιχνίδια από ποτέ και μάλιστα για όλες τις προτιμήσεις. Παρακάτω ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε 10 από αυτά, για να λιώσεις μόνος ή με την παρέα σου στις γιορτές

 

Marvel’s Spider-Man 2

Το Marvel’s Spider-Man 2 κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 2023. Οι δύο Spider-Men, ο Peter Parker και ο Miles Morales αντιμετωπίζουν την απόλυτη δοκιμασία δύναμης μέσα και έξω από τη μάσκα καθώς παλεύουν να σώσουν την πόλη, ο ένας τον άλλον και αυτούς που αγαπούν, από τον τερατώδη Venom. Καλείσαι να εξερευνήσεις τη Νέα Υόρκη όπως την φαντάστηκε η ομάδα ανάπτυξης της Marvel, είτε αιωρούμενος με ιστούς, είτε με τα νέα Web Wings, με τη δυνατότητα να εναλλάσσεσαι γρήγορα μεταξύ του Peter και του Miles για να ζήσεις διαφορετικές ιστορίες, να αποκτήσεις επικές νέες ικανότητες και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Θα αξιοποιήσεις τις εκπληκτικές ικανότητες του Peter και τις εκρηκτικές βιοηλεκτρικές δυνάμεις του Miles στη μάχη ενάντια στους νέους και εμβληματικούς Super Villains της Marvel, όπως ο Venom, ο αδίστακτος Kraven the Hunter, ο Lizard και πολλοί άλλοι από την παρέα των Marvel Rogues.

 

 

Alan Wake 2

Το Alan Wake 2 των Epic Games Publishing και Remedy Entertainment λανσαρίστηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023.

Μια σειρά από τελετουργικές δολοφονίες απειλεί το Bright Falls, την κοινότητα μικρής πόλης που περιβάλλεται από την απεραντοσύνη του Βορειοδυτικού Ειρηνικού. H Saga Anderson, μία καταξιωμένη πράκτορας του FBI, καλείται να ερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Εν τω μεταξύ, ο Alan Wake, ένας συγγραφέας παγιδευμένος σε έναν εφιάλτη πέρα από τον κόσμο μας, γράφει μια σκοτεινή ιστορία σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει την πραγματικότητα γύρω του και να δραπετεύσει από τη φυλακή του. Η Anderson και ο Wake είναι δύο άνθρωποι σε απελπισία, με δύο διαφορετικές πορείες, σε δύο ξεχωριστές πραγματικότητες, που συνδέονται κατά βάθος με τρόπους που κανένας από τους δύο δεν μπορεί να καταλάβει. Παγιδευμένοι σε μια ιστορία τρόμου όπου υπάρχουν μόνο θύματα και τέρατα, θα μπορέσουν άραγε να σπάσουν τα δεσμά τους και να γίνουν οι πραγματικοί ήρωες;

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, δες το trailer του παιχνιδιού εδώ

 

Baldur’s Gate III

Το Baldur’s Gate III είναι ένα turn-based role-playing video game, που δημιούργησε και κυκλοφόρησε η Larian Studios.

Συγκέντρωσε την ομάδα σου και ετοιμάσου να επιστρέψεις στα Forgotten Realms, σε μια ιστορία για τη φιλία και την προδοσία, τις θυσίες και την επιβίωση αλλά και το δέλεαρ της απόλυτης εξουσίας. Μέσα σου ξυπνούν μυστηριώδεις ικανότητες, που προέρχονται από ένα παράσιτο Mind Flayer που φυτεύτηκε στον εγκέφαλό σου. Προσπάθησε να αντισταθείς και να στρέψεις εναντίον του το σκότος που θέλει να σου επιβάλει. Αντισταθείτε και στρέψτε το σκοτάδι εναντίον του. Ή ασπάσου τη διαφθορά και γίνε ένα με το απόλυτο κακό.

Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις μέσα από μια ευρεία γκάμα φυλών και classes του κόσμου του Dungeons & Dragons ή να δημιουργήσεις εξ’ αρχής τον δικό σου χαρακτήρα. Το ταξίδι στα Forgottern Realms θα είναι γεμάτο περιπέτειες, μάχες λάφυρα και ρομάντζο. Μπορείς να παίξεις είτε μόνος, είτε με μια ομάδα που αποτελείται από έως και τέσσερα άτομα. Το μυστικό είναι να επιλέγεις κάθε φορά με μεγάλη προσοχή τους συντρόφους σου.

 

 

EA Sports FC 24

Μετά από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα χώρισαν οι δρόμοι της EA Sports και της FIFA. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λείψει η συναρπαστική ποδοσφαιρική δράση από το PlayStation 5. Απλά αντί για FIFA 24, η δημοφιλής σειρά συνεχίζει ως EA Sports FC 24, βασισμένη στη γνωστή φόρμουλα που έχει κάνει εκατομμύρια gamers ανά τον κόσμο να περνάνε αμέτρητες ώρες σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, είτε σε τοπικό είτε σε διαδικτυακό επίπεδο, μόνοι ή με παρέα στο σπίτι. Όλες οι κορυφαίες ομάδες και διασυλλογικές διοργανώσεις όπως το Champions League, το Europa League και το Conference League, τα πρωταθλήματα Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας και πολλά άλλα, σε περιμένουν για να ζήσεις μοναδικές στιγμές, που ανεβάζουν την αδρεναλίνη κατακόρυφα. Το επίπεδο ρεαλισμού είναι υψηλότερο από ποτέ, ενώ δεν λείπουν και τα κόλπα μέσα στο γήπεδο, για να αποδεικνύεις με κάθε ευκαιρία πόσο μεγάλος μάγος της μπάλας είσαι.

Μην ξεχνάς ότι σε λίγους μήνες το EA Sports FC 24 θα σε μεταφέρει, με ένα δωρεάν update, στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί το Euro 2024. Μετά τον θρίαμβο του 2004, ίσως σου δοθεί ξανά η ευκαιρία να οδηγήσεις στην Εθνική Ελλάδας σε νέες στιγμές δόξας.

 

 

Diablo IV

Το Diablo IV της Blizzard Enterainment κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου και υπόσχεται να σε συναρπάσει και να σε καθηλώσει με τον σκοτεινό κόσμο του.

 

Η δαίμονας Lilith και ο άγγελος Inarius ενώθηκαν για να δημιουργήσουν τον κόσμο του Sanctuary στην επιθυμία τους να ξεφύγουν από την Αιώνια Σύγκρουση μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης. Αλλά τώρα, δεκαετίες μετά τα γεγονότα του Diablo III: Reaper of Souls, είναι ορκισμένοι εχθροί που έχουν καταφύγει σε πόλεμο ο ένας εναντίον του άλλου με τους αντίστοιχους οπαδούς τους. Οι χώρες του Sanctuary μαστίζονται από αναρίθμητους δαίμονες και μόνο οι πιο δυνατοί ήρωες θα μπορέσουν να αντισταθούν στο σκοτάδι. Θα εισέλθεις σε αυτόν τον κόσμο επιλέγοντας τον χαρακτήρα σου ανάμεσα σε πέντε κατηγορίες, Druids, Rogues, Sorceresses, Barbarians και Necromancers. Όσο ανεβαίνει η ισχύς σου, τόσο περισσότερο θα μπορείς να στρέφεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις την εμπειρία του gameplay, πειραματιζόμενος με skill trees, ξόρκια και ικανότητες. Σκοπός σου δεν είναι άλλος από το να καταφέρεις να φτάσεις στη Lilith, κάνοντάς τη κομμάτι μιας ιστορίας που όλοι θέλουν να ξεχαστεί.

 

 

Street Fighter 6

Από τις καλύτερες κυκλοφορίες του PlayStation 5 για το 2023 δεν θα μπορούσε να λείπει το Street Fighter 6.

Το Street Fighter 6 αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της δημοφιλούς σειράς fighting games. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί την κορυφαία στο είδος του εμπειρία, ο τίτλος περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, όπως το World Tour Mode, στο οποίο δημιουργείς ένα avatar και ταξιδεύουν στο σύμπαν του Street Fighter, καθώς και το Battle Hub, όπου μπορείς να αλληλεπιδράσεις με άλλους. Επίσης, μπορείς να προσαρμόσεις το μοντέλο χειρισμού για να το φέρεις στα δικά σου μέτρα και να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα οικείο περιβάλλον, ακόμα και αν αυτή είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με παιχνίδι Street Fighter.

To αρχικό roster αποτελείται από 12 μαχητές, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, τους  Ryu, Ken, Chun-Li, Guile, Zangief, E. Honda, Blanka, Dhalsim, Cammy, Juri, Dee Jay και Luke και έξι νεοφερμένους, που είναι οι: Lily, Jamie, Kimberly, Manon, Marisa και JP.

 

 

Assassin’s Creed Mirage

Με το Assassin’s Creed Mirage η κλασσική σειρά video games της Ubisoft επιστρέφει στις ρίζες της από πλευράς gameplay, αφήνοντας πίσω της τους τεράστιους κόσμους και τα στοιχεία RPG που εισήγαγαν to Assassin’s Creed Origins, το Assassin’s Creed Odyssey και το Assassin’s Creed Valhalla.

Το σενάριο θα σε μεταφέρει στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα μ.Χ. Είναι η εποχή που η πόλη της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στο απόγειό της, πρωτοστατώντας παγκοσμίως στην επιστήμη, την τέχνη, την καινοτομία και το εμπόριο. Μέσα στο πολυσύχναστο αστικό τοπίο, ένα ορφανό αγόρι με τραγικό παρελθόν πρέπει να περιηγηθεί στους δρόμους για να επιβιώσει.

Στο Assassin’s Creed Mirage, πρωταγωνιστής είναι ο Basim, ένας πανούργος κλέφτης του δρόμου με εφιαλτικά οράματα, που αναζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη. Μετά από μια δολοφονία που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην εκτέλεση, ο Basim φεύγει από τη Βαγδάτη και εντάσσεται σε μια αρχαία οργάνωση, τους Hidden Ones. Καθώς μαθαίνει τις μυστηριώδεις τελετουργίες και τις ισχυρές αρχές τους, θα εξασκήσει τις μοναδικές του ικανότητες, θα ανακαλύψει την αληθινή του φύση και θα ασπαστεί ένα νέο Δόγμα – ένα που θα αλλάξει τη μοίρα του με τρόπους που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

 

 

Hogwarts Legacy

Το Hogwarts Legacy κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου 2023 και κατόρθωσε να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκατομμυρίων games σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό, open world action RPG, που διαδραματίζεται στον μαγικό κόσμο που μας ταξίδεψαν τα  βιβλία του Harry Potter. Ετοιμάσου για ένα ταξίδι σε γνωστές και νέες τοποθεσίες καθώς εξερευνάς και ανακαλύπτεις φανταστικά θηρία, προσαρμόζεις τον χαρακτήρα σου και παρασκευάζεις φίλτρα, μαθαίνεις ξόρκια και αναβαθμίζεις τα ταλέντα σου, για να γίνεις ο μάγος που πάντοτε ονειρευόσουν.

Θα βρεθείς στο Hogwarts του 19ου αιώνα. Ο χαρακτήρας που ελέγχεις είναι ένας μαθητής που κρατά το κλειδί για ένα αρχαίο μυστικό, το οποίο έχει τη δύναμη να διαλύσει τον κόσμο των μάγων. Θα ανακαλύψεις την αίσθηση του να ζεις στο Hogwarts, καθώς κάνεις συμμάχους, πολεμάς με τους σκοτεινούς μάγους και τελικά αποφασίζεις για τη μοίρα του κόσμου των μάγων. Η κληρονομιά σου είναι αυτό που εσύ δημιουργείς.

 

 

Final Fantasy XVI

Το Final Fantasy XVI κυκλοφόρησε για το PlayStation 5 στις 22 Ιουνίου 2023. Θα βιώσεις μια νέα, σκοτεινή περιπέτεια επικής φαντασίας στο σύμπαν του Final Fantasy. Τα γεγονότα διαδραματίζονται στο βασίλειο της Valisthea – μιας χώρας ευλογημένης με το φως των Mothercrystals, όμως η ειρήνη παραπαίει καθώς η εξάπλωση του Blight απειλεί να συντρίψει την κυριαρχία της. Η μοίρα του τόπου αποφασίζεται από τα Eikons, τα πανίσχυρα θηρία και τους Dominants τους, άνδρες και γυναίκες που έχουν ευλογηθεί με την ικανότητα να τα καλούν κοντά τους και να τα χειρίζονται. Αυτή είναι η ιστορία του Clive Rosfield, ενός πολεμιστή που έλαβε τον τίτλο «First Shield of Rosaria» και ορκίστηκε να προστατεύσει τον μικρότερο αδελφό του, τον Joshua, τον Dominant of the Phoenix, Eikon of Fire. Πολύ γρήγορα, ο Clive θα παγιδευτεί σε μια μεγάλη τραγωδία και θα ορκιστεί να πάρει εκδίκηση από το Dark Eikon γνωστό ως Ifrit, μια μυστηριώδη οντότητα που φέρνει την καταστροφή στο πέρασμά του.

Πάρε μία γεύση από το trailer

 

Dead Island 2

H Deep Silver και η Dambuster Studios κυκλοφόρησαν το Dead Island 2 στις 21 Απριλίου 2023.

Ένας θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται στο Los Angeles της California και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε αιμοδιψή zombies. Η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα και ο στρατός έχει υποχωρήσει. Όντας δαγκωμένος, μολυσμένος, αλλά κυρίως με ανοσία, θα μάθεις να αξιοποιείς τις δυνάμεις του zombie που κρύβεις μέσα σου. Εσύ και μια χούφτα άλλων κατοίκων, που τυγχάνει να έχουν επίσης ανοσία στον ιό, κρατάτε στα χέρια σας το μέλλον όχι μόνο του Los Angeles, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα με την αναζήτηση της αλήθειας πίσω από την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, θα μάθεις ποιος πραγματικά είσαι. Επιβίωση, εξέλιξη, σωτηρία του κόσμου. Αυτή είναι πλέον η καθημερινότητα στο HELL-A.

Τσέκαρε αν θα τα καταφέρεις στο trailer που ακολουθεί εδώ

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη