DJI Mavic Mini: τόσο μικρό που χωράει στην παλάμη σου!

by k-Admin 3

 

Η DJI παρουσίασε το νέο της δημιούργημα στον χώρο των drones, το DJI Mavic Mini. Το νέο drone της DJI είναι ιδανικό για ερασιτέχνες και επαγγελματίες και σχεδιάστηκε με πληθώρα χαρακτηριστικών που απλουστεύουν τον χειρισμό και την αεροφωτογράφιση, ώστε η εμπειρία να είναι ακόμα πιο ευχάριστη και προσβάσιμη από τον καθένα, χωρίς μάλιστα να γίνονται ιδιαίτεροι συμβιβασμοί στην ποιότητα.

Το ολοκαίνουριο drone της πασίγνωστης DJI είναι ακόμα πιο μικρό από το Spark και χωράει στην παλάμη του χεριού σου. Επομένως το DJI Mavic Mini μπορεί να μεταφερθεί ακόμα πιο εύκολα, αφού χάρη στο εξαιρετικά χαμηλό του βάρος, μόλις 249 γραμμάρια, δεν θα καταλαβαίνεις ότι το έχεις στην τσάντα ή στο backpack σου. Οι εξαιρετικά μικρές του διαστάσεις το καθιστούν ιδανικό για να σε ακολουθεί παντού, σε κάθε σου βήμα, τόσο στις κοντινές όσο και στις μακρινές εξορμήσεις σου στη φύση, στο βουνό ή στην θάλασσα χωρίς να σε βαραίνει.

 

 

Το Mavic Mini έχει εμβέλεια 4 χιλιομέτρων και υπόσχεται τριάντα λεπτά «χορταστικής» πτήσης, κάτι εντυπωσιακό αν λάβεις υπόψη το μέγεθός του. Χάρη στον αισθητήρα 1/2.3-inch της ενσωματωμένης του κάμερας, μπορεί και τραβάει βίντεο ανάλυσης 2.7K στα 30fps, δηλαδή υψηλότερης ποιότητας από το Spark που περιορίζεται σε ανάλυση Full HD (1080p). Επιπλέον υποστηρίζει λήψη βίντεο ανάλυσης Full HD στα 60fps αλλά και φωτογραφίες 12 Megapixels. Η κάμερα σταθεροποιείται από ένα gimbal τριών αξόνων (3-axis) για εξαιρετικά σταθερές λήψεις βίντεο και φωτογραφιών σε καλές ή σχετικά καλές συνθήκες με λίγο άνεμο. Φυσικά, εξοπλίζεται με δέκτη GPS με οπτικούς αισθητήρες στραμμένους προς τα κάτω για σταθερές πτήσεις και ακριβή αιώρηση.

 

 

Το μικρότερο drone της DJI δεν εφοδιάζεται με τα χαρακτηριστικά αποφυγής εμποδίων που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της DJI, αλλά ούτε και έχει τόσες πολλές δυνατότητες για Quickshots (προ-προγραμματισμένες μανούβρες πτήσεις), αλλά αυτό φαίνεται πως είναι το τίμημα για τις ιδιαίτερα περιορισμένες διαστάσεις του. Εξάλλου, πρόκειται για ένα drone που κατασκευάστηκε για καθημερινή χρήση και για διασκέδαση και όχι για επαγγελματικού τύπου χρήση. Έτσι, είναι εξαιρετικά απλό στην χρήση, ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχει κάποιος στον χειρισμό drone.

 

 

Το Mavic Mini είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την «standard» που περιλαμβάνει το Mavic Mini, μία μπαταρία, επιπλέον propellers, ένα χειριστήριο και όλα τα απαραίτητα εργαλεία και καλώδια, και την «Mavic Mini Fly More Combo», που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω μαζί με ένα 360-μοιρών propeller guard για την προστασία των propellers, ένα two-way hub φόρτισης, δύο ακόμη μπαταρίες, δύο ακόμη σετ από propellers, καθώς και μία θήκη μεταφοράς.

Μπορείς να δεις ακόμη