|  | 

Κουζίνα

Κολοκύθα γεμιστή με σπανάκι, αρωματικά και φέτα- Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη γέμιση

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος μόνο)
  • 200γρ. νεαρό σπανάκι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150γρ. τυρί φέτα
  • Αλάτι-πιπέρι

 

  • Για την κολοκύθα

  • 1 μικρή κολοκύθα (μακρόστενη κατά προτίμηση)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

 

  • Για το σερβίρισμα

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο
  • 50γρ. κολοκυθόσπορο καβουρδισμένο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για την κολοκύθα

Κόβω την κολοκύθα στη μέση. Βγάζω τα σποράκια και στη συνέχεια αλείφω με ½ κ.σ. ελαιόλαδο το κάθε κομμάτι. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει.

 

Για την γέμιση

Βάζω το πράσο σε ένα τηγάνι, προσθέτω 1 κούπα νερό, λίγο αλάτι και το αφήνω σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, να μαραθεί. Μόλις σωθούν τα υγρά ρίχνω το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρω καλά. Προσθέτω το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και αυτό. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τα αρωματικά, το τυρί κρέμα, λίγο από το τριμμένο τυρί, τη μισή ποσότητα από τη φέτα, ανακατεύω και κρατάω στην άκρη.

 

Στήσιμο πιάτου

Ξύνω με ένα πιρούνι τις ψημένες κολοκύθες βγάζοντας αρκετή σάρκα από  μέσα και τη βάζω στο τηγάνι με την γέμιση. Ανακατεύω και γεμίζω με το μείγμα τις κολοκύθες. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, την υπόλοιπη φέτα και βάζω ξανά στον φούρνο τις κολοκύθες, για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα. Σερβίρω τις κολοκύθες πασπαλισμένες με ξύσμα λεμόνι, λίγο θυμάρι και κολοκυθόσπορο.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη