Δραστηριότητες για να απολαύσεις το φετινό καλοκαίρι

Το καλοκαίρι σου δίνεται η ευκαιρία να χαρείς τον ήλιο και τη θάλασσα. Είναι όμως και η εποχή που μπορείς να απολαμβάνεις πολλές ακόμη δραστηριότητες εκτός σπιτιού, όταν ο καιρός το επιτρέπει, αλλά κι εντός, όταν χρειάζεσαι ξεκούραση.

 

Δραστηριότητες εκτός σπιτιού

 

1. Εξερεύνησε την πόλη σου

Ακόμα κι αν ζεις πολλά χρόνια σε μια πόλη, είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν έχεις γνωρίσει όλους τους θησαυρούς που κρύβει. Με το smartphone σου στο χέρι και με τη βοήθεια κάποιας εφαρμογής περιήγησης της πόλης σου ή το Google maps, οργάνωσε τοπικούς ή θεματικούς περιπάτους και θα εκπλαγείς με το τι κρύβει η κάθε γειτονιά και το κάθε δρομάκι.

2. Βρες «τι συμβαίνει στην πόλη»

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο εκδηλώσεις. Εκθέσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές βραδιές, υπαίθριες παραστάσεις, περίπατους. Μάθε τι οργανώνεται στην πόλη σου και λάβε μέρος σε όποιες πιστεύεις ότι θα σου προφέρουν ευχαρίστηση.

 

3. Φωτογραφικές προκλήσεις

Κατάγραψε τις ιδέες σου κι ασχολήσου με μία photo challenge κάθε ημέρα παρέα με τη φωτογραφική μηχανή σου.

 

4. Κάνε βόλτες με το ποδήλατο

Ακόμα κι αν δεν έχεις ασχοληθεί με την ποδηλασίας, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις. Αγόρασε ένα ποδήλατο ή δανείσου το ποδήλατο του φίλου σου που λείπει διακοπές και ξεκίνα. Για μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, μπορείς να δοκιμάσεις με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Θα σε βοηθήσει να καταβάλεις μικρότερη προσπάθεια στις ανηφόρες κι έτσι θα κουράζεσαι λιγότερο.

 

5. Ανακάλυψε τα ηλεκτρικά πατίνια

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ανακαλύψεις τα ηλεκτρικά πατίνια και τα πατίνια ισορροπίας. Απόλαυσε ατέλειωτες βόλτες στην άδεια πόλη ή πάρε το μαζί σου στις διακοπές.

6. Κάνε πικ νικ

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προετοιμασίες. Πακετάρισε μια κουβέρτα, λίγα σνακ κι απόλαυσε μερικές στιγμές ανεμελιάς στη φύση.

 

7. Μάθε ιστιοπλοΐα

Αν στο μέρος που κατοικείς λειτουργεί σχολή ιστιοπλοΐας, τώρα που ο καιρός είναι με το μέρος σου, θα μπορούσες να ξεκινήσεις κάποια μαθήματα γνωριμίας με το άθλημα και να κάνεις και μερικές βόλτες με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος.

 

8. Γίνε εθελοντής

Ψάξε στο διαδίκτυο και θα βρεις διάφορες δράσεις εθελοντισμού κοντά σου. Μιας κι είναι καλοκαίρι, μαζί με την παρέα σου, μπορείτε να ασχοληθείτε, με δική σας πρωτοβουλία,  με τον καθαρισμό των κοντινών σας παραλιών από τα σκουπίδια των λουόμενων.

9. Οργάνωσε βραδιές reunion

Το καλοκαίρι μας βρίσκει όλους πιο χαλαρούς και διαθέσιμους για βραδινές εξόδους οπότε μια βραδιά reunion έχει μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας. Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα οι συνεννοήσεις θα γίνουν πανεύκολα. Έτσι θα έχεις τη χαρά να θυμηθείς τα παλιά με τους συμμαθητές σου, τα ξαδέρφια σου, τους παλιούς σου γείτονες κ.λπ.

 

Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι μία εποχή που ο καιρός αλλάζει απότομα. Γίνεται άστατος ή εμφανίζονται τα έντονα καλοκαιρινά μπουρίνια. Κάποιες άλλες φορές η πολλή ζέστη ή η κούραση σε ωθούν στο να αναζητήσεις τη δροσιά του κλιματιστικού μέσα στο σπίτι σου.

Πως θα περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου αν μείνεις μέσα

1. Μαγειρική

Με παρέα ή χωρίς, δοκίμασε μαγειρικούς συνδυασμούς αυτοσχεδιάζοντας ή ακόμη κι από συνταγές που θα βρεις στο διαδίκτυο. Ένα tablet είναι ιδανικός βοηθός στην κουζίνα σου. Μπορείς να το ακουμπήσεις στον πάγκο σου, ενώ παρακολουθείς οποιοδήποτε βίντεο μαγειρικής και ακολουθείς πιστά τα βήματα του σεφ.

 

2. Κάλεσε φίλους και συγγενείς στο σπίτι 

Ίσως έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου κάποια πρόσωπα που έχεις να δεις καιρό και ίσως να νιώθεις ενοχές που έχετε χαθεί. Ένα μουντό καλοκαιρινό απόγευμα είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναθερμάνεις τις σχέσεις σας. Κάλεσε στο σπίτι φίλους ή συγγενείς για καφέ ή για φαγητό και θα περάσετε σίγουρα ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα.

 

3. Οργάνωσε κινηματογραφικές βραδιές

Κάλεσε φίλους και απολαύστε στο σπίτι ή στην βεράντα, αγαπημένες παλιές και νέες ταινίες. Ετοίμασε σπιτικό ποπ κορν, πρόσφερε παγωμένα αναψυκτικά και όλα θα θυμίζουν θερινό κινηματογράφο.

 

4. Ξεκαθάρισε τα αρχεία σου

Ταξινόμησε τις φωτογραφίες και τα αρχεία σου στον υπολογιστή. Άδειασε τις κάρτες μνήμης από το smartphone, tablet και τη φωτογραφική σου μηχανή στον υπολογιστή ή σε κάποιον εξωτερικό δίσκο αποθήκευσης για να κάνεις χώρο για νέα στιγμιότυπα. Αρχειοθέτησέ τις ανάλογα με το θέμα, τον τόπο ή την ημερομηνία και τύπωσε κάποιες για να τις χαρίσεις ή για να ανανεώσεις τις κορνίζες σου. Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς να ανεβάσεις τα αρχεία σου σε υπηρεσία cloud.

5. Ασχολήσου με την χειροτεχνία

Αν σου αρέσουν τα καλλιτεχνικά, όπως η ζωγραφική, η αγγειοπλαστική  κ.λπ, είναι η κατάλληλη εποχή να ευχαριστηθείς την ενασχόληση με αυτές τις δραστηριότητες. Υπάρχουν όμως και δραστηριότητες χειροτεχνίας που δεν απευθύνονται μόνο σε ανθρώπους με καλλιτεχνική φύση αλλά σε άτομα που απλά «πιάνουν τα χέρια τους». Τέτοιες είναι η decoupage, το πλέξιμο, η ραπτική με τη χρήση ραπτομηχανής και πολλές άλλες που μπορείς να μάθεις παρακολουθώντας σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο.

 

6. Κάνε ένα ξεκαθάρισμα των πραγμάτων σου

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα στο σπίτι σου που δεν χρειάζεσαι πια κι απλά πιάνουν χώρο και σκονίζονται. Όσα δεν έχουν πια αξία ή χρησιμότητα χάρισέ τα σε κάποιον που τα θέλει ή τα έχει ανάγκη. Σίγουρα θα βρεθούν και πράγματα που θα καταλήξουν στα σκουπίδια, οπότε μην ξεχάσεις να τα ανακυκλώσεις.

 

7. Άλλαξε διαρρύθμιση στον χώρο σου

Αν αγαπάς τις αλλαγές, αντί να ξοδεύεσαι αγοράζοντας νέα έπιπλά ή αντικείμενα, απλά άλλαξε θέση σε όσα ήδη έχεις. Αυτή η αλλαγή μαζί με μικρές διακοσμητικές προσθήκες ή πινελιές θα ανανεώσουν τον χώρο και τη διάθεσή σου.

 

8. Μάθε κάτι καινούριο

Βάλε έναν μαθησιακό στόχο και προσπάθησε να τον πετύχεις. Αυτό το καλοκαίρι για παράδειγμα μπορείς να μάθεις με ταχύρρυθμα μαθήματα να συνεννοείσαι σε κάποια ξένη γλώσσα, να παρακολουθήσεις μαθήματα φωτογραφίας, να κάνεις μαθήματα εκμάθησης ενός μουσικού οργάνου να μάθεις τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης στον υπολογιστή για να πληκτρολογείς με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς λάθη. Σίγουρα κάποια καλή ιδέα θα έχεις κι εσύ.

 

9. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Άλλαξε look, κουρεύοντας ή βάφοντας τα μαλλιά σου διαφορετικά, και μάθε να τα φορμάρεις στο σπίτι με συσκευές όπως το σεσουάρ, τα ψαλίδια μαλλιών και τις ισιωτικές, για να μην χρειάζεται να επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο. Το ίδιο ισχύει και για τις αισθητικές περιποιήσεις όπως την αποτρίχωση και το μανικιούρ πεντικιούρ. Όλα αυτά μπορείς να τα προσφέρεις στον εαυτό σου από την άνεση του χώρου σου. Χρησιμοποίησε συσκευές περιποίησης όπως αποτριχωτικές μηχανές μόνιμου ή ημιμόνιμου αποτελέσματος και συσκευές ή κιτ μανικιούρ πεντικιούρ.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη