E3 2017: Η δυνατότερη κονσόλα της αγοράς, το Xbox One X, κυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου

by K Admin

 

Σε μια άκρως χορταστική παρουσίαση για τους gamers, η Microsoft αποκάλυψε το Xbox One X, την κορυφαία σε επιδόσεις κονσόλα της αγοράς, ικανή να προσφέρει παιχνίδια που θα τρέχουν απροβλημάτιστα στην 4K ανάλυση και στα 60 καρέ/δευτερόλεπτο.

Αυτό γίνεται εφικτό χάρις στα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας που είναι καλύτερα και από αυτά του PlayStation 4 Pro. Τα κυριότερα από αυτά είναι τα εξής:

CPU: 8πύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 2,3GHz
RAM: 12GB μνήμη GDDR5
Memory Bandwidth: 326GB/s
GPU: Με 40 υπολογιστικές μονάδες χρονισμένες στα 1172Mhz
Σκληρός δίσκος: 1 TB χωρητικότητα
Οπτικός δίσκος: Ultra HD/4K Blu-ray

 

Εμφανισιακά το Xbox One X διαθέτει αρκετές ομοιότητες με το Xbox One S, αν και το κύριο χρώμα της κονσόλας είναι το μαύρο. Οι διαστάσεις της κονσόλας είναι οι μικρότερες μεταξύ όλων των Xbox, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό, χωρίς να επηρεάζεται η εσωτερική ψύξη του συστήματος η οποία μας θυμίζει ακριβές λύσεις που συναντάμε σε PC.

Όπως γνωρίζαμε ήδη, το Xbox One X θα είναι σε θέση να παίξει όλα τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στο Xbox One, αλλά και θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον, χωρίς να διαθέτει κάποια δικιά του αποκλειστικότητα σύμφωνα με τη Microsoft. Όλα τα παιχνίδια του Xbox One θα παίζουν καλύτερα στη νέα κονσόλα και μάλιστα 35 από αυτά θα διαθέτουν και 4K ανάλυση μέσω της τεχνολογίας supersampling. Ακόμα όλα τα περιφερειακά που έχουν κυκλοφορήσει για τα Xbox One/Xbox One S, είναι συμβατά και στο X μοντέλο.

 

Φυσικά μια κονσόλα είναι σχεδόν άχρηστη χωρίς παιχνίδια, με τη Microsoft να αφιερώνει την περισσότερη ώρα της παρουσίασης σε 42 από αυτά, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, πολλά από αυτά αποκλειστικά στην οικογένεια των Xbox One. Μερικά από αυτά που ξεχώρισαν είναι τα:

 

Forza Motorsport 7 – Το καλύτερο ίσως racing παιχνίδι, αποκτά νέα έκδοση στις 4 Οκτωβρίου, με περισσότερα από 700 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων πολλά μοντέλα της Lamborgini, της Porsche κ.α. Το νέο Forza θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του Xbox  One X όταν αυτό κυκλοφορήσει, με εντυπωσιακά γραφικά, δράση στην 4K ανάλυση και στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Dokpy_KIuyA

 

Metro: Exodus – Το νέο επεισόδιο στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών της 4A Games, θα ξεχωρίζει για τα πολύ καλά γραφικά με εντυπωσιακές τοποθεσίες στις οποίες επικρατεί η πλήρης καταστροφή.  Αναμένεται αποκλειστικά στο Xbox One σε ότι αφορά τις κονσόλες μέσα στην επόμενη χρονιά ενώ θα είναι διαθέσιμο και για Windows 10 υπολογιστές.

 

 

Assassins Creed Origins Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, με την Ubisoft να ανακοινώνει στα πλαίσια της παρουσίασης της Microsoft το νέο Assasins Creed παιχνίδι με τίτλο Origins. Το σενάριο του παιχνιδιού διαδραματίζεται αυτή τη φορά στην Αίγυπτο, όπου και θα δούμε πως ξεκίνησε «η αδελφότητα των δολοφόνων». Κυκλοφορεί στις 27 Οκτωβρίου, και θα υποστηρίζει 4K ανάλυση στο Xbox One X.

Minecraft 4K Το παιχνίδι φαινόμενο των τελευταίων ετών, ανεβαίνει επίπεδο και για πρώτη φορά στο Xbox One X θα το δούμε με ανάλυση 4K. Ίσως πιο σημαντική είναι η ανακοίνωση για ενοποίηση όλων των εκδόσεων του Minecraft, με τους παίχτες που παίζουν το παιχνίδι είτε στον Windows 10 υπολογιστή τους, είτε στα Xbox, PlayStation και Nintendo Switch, να μπορούν να παίξουν μεταξύ τους.

Anthem – Από τα παιχνίδια που ξεχώρισαν για την ποιότητα των γραφικών τους, το Anthem της BioWare συνδυάζει διαφορετικά στυλ gameplay, με όλη τη δράση να λαμβάνει χώρα σε εντυπωσιακές τοποθεσίες.

 

 

Άλλες ανακοινώσεις παιχνιδιών που ξεχώρισαν είναι η αποκλειστική άφιξη του στο Xbox One στο τέλος της χρονιάς, το Crackdown 3 που θα κυκλοφορήσει κι’ αυτό στις 7 Νοεμβρίου καθώς και το Sea of Thieves της Rare που το περιμένουμε στις αρχές του 2018.

 

 

Η παγκόσμια κυκλοφορία του Xbox One X θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου .

 

Μπορείς να δεις ακόμη