Έτσι θα απολαμβάνεις τέλειο πρωινό κάθε μέρα!

by Aggeliki Tsoukana

Σίγουρα γνωρίζεις ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Στην πράξη, όμως, η προετοιμασία ενός πλήρους πρωινού δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν έχεις να φροντίσεις για τόσα άλλα, όπως το να ετοιμαστείς για τη δουλειά ή να ντύσεις τα παιδιά για το σχολείο.

Αν η υπόθεση «ετοιμασία πρωινού» σου φαίνεται δύσκολη ή χρονοβόρα, μάθε ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν υπάρχει η κατάλληλη βοήθεια. Υπάρχουν εκείνες οι μικρές -πλην όμως «θαυματουργές»- συσκευές, που βοηθούν στην παρασκευή ενός ποιοτικού πρωινού, εύκολα και γρήγορα.

 

 

Πρώτα από όλα ο καφές

Και πού αλλού θα ετοιμάσεις τον αγαπημένο σου καφέ; Μα φυσικά στην καφετιέρα! Προτιμάς ελληνικό, φίλτρου, εσπρέσο ή καπουτσίνο; Ή μήπως προτιμάς κάποιο άλλο ρόφημα, όπως τσάι και σοκολάτα; Με μια πολυκαφετιέρα με σύστημα κάψουλας θα ετοιμάζεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου κάθε φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι η κάψουλα που θα χρησιμοποιήσεις. Έτσι μπορείς να απολαμβάνεις μια μεγάλη ποικιλία κρύων και ζεστών ροφημάτων, από εσπρέσο και γαλλικό, μέχρι φραπέ, σοκολάτες, τσάι και πολλά άλλα, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν πάλι είσαι λάτρης του εσπρέσο – καπουτσίνο, ίσως να σε εξυπηρετήσει καλύτερα μια μηχανή Espresso για καφέ σε σκόνη, ή για κάψουλες ESE, όπως η Delonghi ECO311 White Μηχανή Espresso.

Αν η πρώτη σου επιλογή είναι ο «γαλλικός», τότε προτίμησε μια καφετιέρα φίλτρου. Προετοιμάζουν τον καφέ της επιλογής σου μέσα σε λίγα λεπτά. Κάποιες απ’ αυτές ρυθμίζονται αποβραδίς έτσι ώστε να σε ξυπνήσουν με τη μυρωδιά του.

Αν θέλεις να κάνεις το βήμα παραπάνω, και να απολαμβάνεις φρεσκοαλεσμένο καφέ, τότε σίγουρα θα χρειαστείς μία μηχανή καφέ με ενσωματωμένο μύλο άλεσης. Τα μοντέλα με μύλο άλεσης έχουν κατασκευαστεί για να ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς εραστές του καφέ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το αρωματικότερο χαρμάνι καφέ σε κόκκους, να το τοποθετήσεις στον μύλο άλεσης και η μηχανή θα το αλέσει όσο «βαρύ» επιθυμείς.

 

Βραστήρας, ο απαραίτητος

Αν προτιμάς το τσάι, ή τα βότανα, ο ηλεκτρικός βραστήρας είναι ο απαραίτητος βοηθός σου. Ετοιμάζει σε ελάχιστο χρόνο το νερό που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το αφέψημά σου. Εκτός από ζεστά ροφήματα σε χρόνο μηδέν, ο βραστήρας θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και στο μαγείρεμα. Για παράδειγμα θα σου ζεστάνει νερό για να επιταχύνεις το βράσιμο των ζυμαρικών, ή των αυγών. Επίλεξε ένα μοντέλο μεγάλης χωρητικότητας με ευανάγνωστη ένδειξη της στάθμης του νερού στην κανάτα.

 

 

Κάθε μέρα μοναδικά τοστ

Το πρωινό τοστάκι είναι πολύ ευεργετικό και είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν γίνεται λόγος για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως, δύο φέτες γαλοπούλας και μια φέτα άπαχο τυρί περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σου. Σε περίπτωση, όμως, που έχεις βαρεθεί το «κλασικό» τοστ, οι εναλλακτικές είναι πραγματικά πάρα πολλές. Για παράδειγμα, με μια τοστιέρα-σαντουιτσιέρα θα μπορείς να ψήσεις γρήγορα κι εύκολα, από τοστ και σάντουιτς, μέχρι μπιφτέκια και χοτ ντογκ.

 

 

Όχι μια συνηθισμένη φρυγανιέρα

Έχουμε ξεφύγει από τις συνηθισμένες φρυγανιέρες εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε, μία σύγχρονη κουζίνα απαιτεί ευέλικτες συσκευές, τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις για πολλαπλές παρασκευές. Με μία φρυγανιέρα όπως η Rohnson R207 μπορείς να ψήνεις εύκολα και γρήγορα, από φέτες ψωμιού, μέχρι τσουρέκι και μπριός. Διαθέτει, επίσης, ρύθμιση για ξεπάγωμα/ζέσταμα και αποσπώμενο δίσκο που μαζεύει τα ψίχουλα και καθαρίζεται πανεύκολα.

 

 

Μια βάφλα… μα τι βάφλα

Η βάφλα αποτελεί ένα μοναδικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους. Μία βαφλιέρα, όπως βαφλιέρα Life Waffle Pro, θα ψήσει με άνεση κι ευκολία τις βάφλες σου με τη ζύμη που έχεις ετοιμάσει από το βράδυ και την έχεις αποθηκεύσει στο ψυγείο. Πλέον μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό που συνδυάζεται εκρηκτικά με πραλίνα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, παγωτό και πολλά άλλα υλικά.

 

Κρέπες για μικρούς και μεγάλους

Μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμες γλυκές και αλμυρές κρέπες ή τηγανίτες με λίγες θερμίδες και προπαντός γρήγορες και εύκολες στην εκτέλεση. Η κρεπιέρα θα σε διευκολύνει περισσότερο. Ενώ η κουζινομηχανή ή το πολυμίξερ σου θα αναλάβει την παρασκευή βελούδινου και λείου χυλού για κρέπες, η κρεπιέρα «έρχεται» για να αναλάβει το ψήσιμο. Υπάρχουν κρεπιέρες οικιακής χρήστης όπως η κρεπιέρα R-2201, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις επαγγελματικές. Παρέχουν μεγάλη αντικολλητική επιφάνεια και υψηλή ισχύ, ώστε να παρασκευάζεις πεντανόστιμες σπιτικές κρέπες για σένα και τους αγαπημένους σου.

 

 

Θρεπτικά ροφήματα και χυμοί για όλη την οικογένεια

Φτιάξε υγιεινά και θρεπτικά ροφήματα και χυμούς με ένα Blender Smoothie Maker. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα υλικά στην κανάτα, να πατήσεις το κουμπί και μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Τόσο απλά. Είναι μια καλή ευκαιρία επίσης να απολαμβάνεις εσύ και η οικογένεια σου πράσινους χυμούς, καταναλώνοντας έτσι καθημερινά τις απαραίτητες μερίδες φρούτων και λαχανικών.

Για σένα που δίνεις ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή διατροφή, υπάρχουν τα Blender με σύστημα κενού αέρος. Είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να ενισχύσουν τη διατροφή τους παρασκευάζοντας καθημερινά φρέσκους χυμούς και smoothies.

Το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο και μπορεί να γίνει με πιο απλό τρόπο και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Μπες στο www.kotsovolos.gr και διάλεξε μέσα από μια ευρεία γκάμα μικροσυσκευές κουζίνας. Δημιούργησε μια γωνιά παρασκευής πρωινού στην κουζίνα σου, για να απολαμβάνεις εσύ κι οι αγαπημένοι σου κάθε μέρα διαφορετικό πρωινό!

Μπορείς να δεις ακόμη