Έτσι θα μετακινείσαι γρήγορα και οικολογικά τη νέα σχολική χρονιά!

by Aggeliki Tsoukana

Οικολογική είναι η μετακίνηση όταν γίνεται με μέσα μεταφοράς που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. Δηλαδή με μέσα μεταφοράς που δεν δημιουργούν καυσαέρια. Τέτοια είναι εκτός από το ποδήλατο και η πεζοπορία, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, μέχρι ηλεκτρικά μηχανάκια, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν υιοθετηθεί και αγαπηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο δίνοντας μια οικονομική μα κυρίως οικολογική εναλλακτική στις αστικές μετακινήσεις. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μια καλή αφορμή για να υιοθετήσεις κι εσύ έναν οικολογικό και έξυπνο τρόπο μετακίνησης.

 

Γιατί να επιλέξεις ένα ηλεκτροκίνητο όχημα

Χάρη στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούν καύσιμο, τα ηλεκτροκίνητα πατίνια και τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν παράγουν ρύπους που μολύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα συμβάλουν στη μείωση της ηχορύπανσης, αφού είναι εντελώς αθόρυβα. Επιπλέον, δε θα χρειαστεί να ιδρώσεις για να απολαύσεις τη βόλτα σου. Έχουν μεγάλη αυτονομία και πρακτικό σχεδιασμό για να τα μεταφέρεις μαζί σου παντού!

 

 

Ηλεκτρικά ποδήλατα

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, είναι το γεγονός ότι είναι αποτελεσματικά σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, ακόμα και στις ανηφόρες. Πράγμα που τα καθιστά ιδανική λύση μετακίνησης για όλους όσοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά ή αναπνευστικά προβλήματα και λατρεύουν να μετακινούνται με το ποδήλατό τους.

Σχεδόν σε όλα τα μοντέλα, ο αναδιπλούμενος σχεδιασμός συνδυάζεται με μικρό βάρος για να το παίρνεις μαζί σου παντού. Μάλιστα, μπορείς αν θέλεις να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, τόσο για μέσα στην πόλη, όσο και για τις βόλτες σου στις καλοκαιρινές σου διακοπές. Ενδεικτικά, το ηλεκτρικό ποδήλατο Blaupunkt Carla 190 διαθέτει ενισχυμένα λάστιχα, μεγάλη αυτονομία και έρχεται με μέγιστο βάρος έως 120 κιλά.

 

 

Πατίνια και Σκούτερ

Εάν σου αρέσει η απόλυτη ελευθερία στη βόλτα, αλλά θέλεις να κάνεις κι ακροβατικά, τότε ίσως πρέπει να εξετάσεις την αγορά ενός Hoverboard. Σε αυτό κάθε πόδι στην οριζόντια πλατφόρμα είναι και μία ρόδα. Πατώντας το πέλμα περισσότερο μπροστά (ή βάζοντας το σώμα μπροστά) το πατίνι κατευθύνεται μπροστά, πατώντας προς τα πίσω το πατίνι κινείται προς τα πίσω. Η άρθρωση στο κέντρο της σανίδας επιτρέπει στους δύο τροχούς να περιστρέφονται ανεξάρτητά. Λειτουργεί εξίσου καλά ως μέσο μεταφοράς, για να μεταβείς γρήγορα σε ένα χώρο συνάντησης με φίλους.

Ο έλεγχος και η εκτέλεση απλών ακροβατικών γίνονται πανεύκολα και με ελάχιστη ισορροπία σώματος. Το UrbanGlide 65, για παράδειγμα, είναι απίστευτα εύκολο στην οδήγηση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις πάνω στο πατίνι και, μετά από λίγα λεπτά, θα είσαι σίγουρα εξοικειωμένος με αυτό.

Όπως και με τα πατίνια ισορροπίας, τα ηλεκτρικά scooter ανιχνεύουν τις αλλαγές στη στάση του σώματος και το βάρος του αναβάτη και κατευθύνουν τον κινητήρα για να ρυθμίσει την αυτόματη εξισορρόπηση. Τα ηλεκτρικά scooter πόλης είναι σχεδιασμένα για τις καθημερινές μετακινήσεις σου. Διακρίνονται για την ανθεκτικότητα και την απλότητά τους.

Πολλά μοντέλα έρχονται με ενισχυμένη κατασκευή για υποστήριξη μεγάλων φορτίων και αναδιπλούμενο σχεδιασμό για εύκολη μεταφορά. Το Escooter Ride80Xl Pro της Urbangile, για παράδειγμα, μπορεί να υποστηρίξει φορτίο έως 120 κιλά.

 

 

Κάνε τις βόλτες σου ακόμα πιο διασκεδαστικές

Ανακάλυψε ηλεκτροκίνητα οχήματα με έξυπνες λειτουργίες, για ακόμα πιο διασκεδαστικές μετακινήσεις. Θα βρεις μοντέλα που προσφέρουν συνδεσιμότητα Bluetooth για να παίζεις τις αγαπημένες σου playlist από το κινητό.

Με προτάσεις όπως το Xiaomi Mi QiCYCLE, οι καθημερινές μετακινήσεις σου θα γίνουν ακόμη πιο “smart”. Με λειτουργία GPS για να εντοπίζεις τη θέση σου μέσα στην πόλη, ή και έξυπνη διαχείριση από το smartphone.

Στα καταστήματα Κωτσόβολος θα βρεις μια εκτεταμένη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, από ηλεκτρικά scooter και ηλεκτρικά πατίνια ισορροπίας, μέχρι ηλεκτρικά αναδιπλούμενα ποδήλατα, για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Καλή σχολική χρονιά, με έξυπνες και οικολογικές μετακινήσεις!

Μπορείς να δεις ακόμη