Gamescom 2019: Το κορυφαίο gaming event ξεκίνησε

by K-Admin 1

 

Η Gamescom αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση αλλά και το κορυφαίο gaming event παγκοσμίως σε προσέλευση κόσμου. Η φετινή έκθεση θα λάβει χώρα από τις 20 έως και τις 24 του μήνα, με την πρώτη ημέρα να είναι διαθέσιμη μόνο για τον Τύπο και τους επαγγελματίες της βιομηχανίας του gaming. Την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, θα ανοίξουν οι πύλες για τους επισκέπτες του Cologne Exhibition Center, οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν επερχόμενα games για τα PlayStation 4 και Xbox One.

Σε αντίθεση με την Gamescom της περασμένης χρονιάς, το φετινό event μοιάζει αρκετά πιο «πλούσιο», αφού μία μέρα πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης, υπάρχουν πολλές αξιοσημείωτες παρουσιάσεις για να παρακολουθήσουμε, με τους τρεις «μεγάλους» της βιομηχανίας (Sony, Microsoft, Nintendo) να δίνουν δυναμικό παρόν. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι ακριβώς περιμένουμε από τη φετινή έκθεση.

Gamescom 2019 Opening Live

Δεδομένου ότι οι ανεξάρτητοι publishers δεν έχουν ετοιμάσει για φέτος τις δικές τους παρουσιάσεις, η Gamescom έχει διοργανώσει ένα “opening show”, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσει μια πληθώρα νέων παιχνιδιών, επερχόμενες ανακοινώσεις και πολλές ειδήσεις γύρω από τη βιομηχανία του gaming.

Οικοδεσπότης του Gamescom Opening Night Live θα είναι ο παραγωγός και διοργανωτής των The Game Awards, Τζεφ Κέκλϋ. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με τα παιχνίδια που θα εμφανιστούν, περιμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις και αποκαλύψεις νέου υλικού από τα πιο μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι 2K, Activision, Bandai Namco Entertainment, Bungie, Capcom, Electronic Arts, Epic Games, Google Stadia, Koch Media/Deep Silver, Private Division, Sega, Square Enix, Sony Interactive Entertainment, THQ Nordic GmbH, Ubisoft και Xbox Game Studios.

Το παρόν θα δώσει κι ένας από τους «τιτάνες» του gaming, ο Χιντέο Κοτζίμα, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να δούμε υλικό από το πολύ-αναμενόμενο Death Stranding του PS4. Το Need for Speed: Heat θα έχει επίσης την τιμητική του στο εν λόγω show, όπου η Electronic Arts θα παρουσιάσει για πρώτη φορά gameplay υλικό από το επερχόμενο racing.

Το Gamescom Opening Night Live, το οποίο διαρκεί περίπου 2 ώρες, θα μεταδοθεί μέσω YouTube, Facebook, Mixer και άλλων υπηρεσιών online streaming.

 

 

PlayStation, Xbox, Nintendo και Google Stadia

Κατά κανόνα, η Gamescom δεν έχει τον ίδιο όγκο ανακοινώσεων με την Ε3, ωστόσο δεν έχει καθιερωθεί τυχαία ως ένα από τα κορυφαία gaming events στον κόσμο. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο βασικότερος όλων είναι το γεγονός ότι publishers και προγραμματιστές απ’ όλο τον πλανήτη έρχονται στην Κολωνία για να παρουσιάσουν τους επερχόμενους τίτλους, πολλοί από τους οποίους θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά στην Gamescom. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τις πιο αξιοσημείωτες παρουσιάσεις που αναμένονται στη φετινή έκθεση.

Sony – PlayStation 4

Όπως αναφέρθηκε, η Kojima Productions είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει στην Gamescom 2019, πράγμα που σημαίνει ότι το Death Stranding θα είναι από τα πρώτα παιχνίδια που θα δούμε στη φετινή έκθεση. Ελπίζουμε ότι ο Κοτζίμα και η ομάδα του θα εμβαθύνουν στους μηχανισμούς gameplay του τίτλου, αφού πέρα από μερικά gameplay videos, δεν έχουμε δει και πολλά από το επόμενο πόνημα του Ιάπωνα developer. Πέρα από αυτό, η Sony πιθανόν να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα The Last of Us 2 και Ghost of Tsushima, τίτλοι που έχουν καιρό να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Ίσως να δούμε κάποιο teaser για τους παραπάνω τίτλους, αλλά δύσκολα θα ακούσουμε ημερομηνία κυκλοφορίας.

 

Microsoft – Xbox

Το Gears of War 5 είναι το αναμφισβήτητο “headliner game” της Microsoft στη φετινή Gamescom, κυρίως επειδή -αυτήν τη περίοδο- δεν υπάρχει κάποια άλλη επερχόμενη αποκλειστικότητα στην πλατφόρμα της. Πέρα από τις ενημερώσεις για τα Sea of Thieves, Forza Horizon και μερικούς άλλους τίτλους, η εταιρεία περιμένει σίγουρα την επόμενη κονσόλα της για να αποκαλύψει τη μελλοντική της βιβλιοθήκη παιχνιδιών. Θα μπορούσαμε επίσης να δούμε περισσότερα από το Project xCloud, την απάντηση της Microsoft στο Google Stadia.

Λαμβάνοντας υπόψη το πόσα στούντιο έχει αποκτήσει η Microsoft τους τελευταίους μήνες, το επόμενο Xbox σίγουρα επιφυλάσσει πολλά συναρπαστικά πράγματα για τους gamers. Οι Obsidian Entertainment, Double Fine, Ninja Theory και Playground Games είναι μόνο μερικά από τα ταλαντούχα στούντιο που βρίσκονται τώρα υπό την αιγίδα της Microsoft.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=raKNgx3jM4E

 

Nintendo – Nintendo Switch

Το λανσάρισμα του Nintendo Switch Lite αναμένεται μόλις μερικές εβδομάδες μετά το τέλος της Gamescom 2019 μαζί με το Zelda: Link’s Awakening, τα οποία ελπίζουμε να κάνουν την εμφάνισή τους στο φετινό show. Τα Pokemon Sword και Shield and Luigi’s Mansion 3 αναμένονται επίσης να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, συμπληρώνοντας μια εντυπωσιακή συλλογή για την κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας. Πέρα από αυτό, όμως, η Nintendo κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το μέλλον του Switch.

 

 

Google Stadia Connect

H Google, στο ντεμπούτο της στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό gaming event, θα εστιάσει αποκλειστικά στα παιχνίδια της επερχόμενης streaming υπηρεσίας Google Stadia Connect. Επομένως, αναμένεται να δούμε τους τίτλους που θα έρθουν στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, με νέα trailers, αποκαλύψεις καθώς και υλικό από τους developers.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Google έχει υποσχεθεί παιχνίδια με υψηλή ανάλυση 4Κ και μελλοντικά 8Κ. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργηθεί ένας δίαυλος συνεργασίας ανάμεσα στην Stadia και στο ΥouTube προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα, σε όσους παρακολουθούν βίντεο κάποιου παιχνιδιού στο YouTube, να μπορούν, με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο της Stadia, να παίζουν σε λίγα δευτερόλεπτα το συγκεκριμένο παιχνίδι. Με το ίδιο χειριστήριο, ο χρήστης θα μπορεί να παίξει σε όλες τις συσκευές όπως desktop, laptop, smart TVs, tablets, smartphones. Εναλλακτικά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το gaming controller της κονσόλας που ήδη διαθέτουν.

To πιο σημαντικό κομμάτι στη νέα πλατφόρμα της Google είναι ότι η ποιότητα των γραφικών δεν θα εξαρτάται πια από την επεξεργαστική «δύναμη» του υπολογιστή του χρήστη, αφού η Stadia θα «τρέχει» στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της Google σε υπερ-υψηλές ταχύτητες, μέσω των απομακρυσμένων servers της. Επιπλέον, το τηλεχειριστήριο της Stadia θα συνδέεται απευθείας με τους κεντρικούς υπολογιστές της Google μέσω Wi-Fi ανεξάρτητα από τον λοιπό εξοπλισμό του χρήστη. Αυτό θα κάνει το streaming του εκάστοτε παιχνιδιού ομαλό, χωρίς καθυστέρηση ανάμεσα στην εκτέλεση μιας κίνησης από τον παίκτη και στην απόκριση του παιχνιδιού σε αυτήν.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη