Gamescom 2023: Ημέρα Τρίτη

by Zikou Stella

Η τρίτη ημέρα της Gamescom 2023 κύλισε σε πιο χαλαρούς θα λέγαμε ρυθμούς, σε σχέση με τις δυο προηγούμενες, από άποψη ειδησιογραφίας. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι σημαντικές ανακοινώσεις, τις οποίες σου μεταφέρουμε στη συνέχεια.

 

Homeworld 3

Η Gearbox Publishing και η ομάδα ανάπτυξης Blackbird Interactive δημοσίευσαν ένα νέο trailer για το Homeworld 3, όπου παρουσίασαν το cooperative mode “War Games”.

Περιγράφεται ώς το σημείο που η έμπνευση του roguelike συναντάει το στοιχείο του real-time strategy. Ως Διοικητής θα πρέπει να φροντίσεις να διατηρήσεις την ισχύ του στόλου σου για να αντιμετωπίσεις τα κύματα των εχθρών και να αποκτήσεις πανίσχυρα εξαρτήματα για μετατροπές στα πλοία σου με κάθε στόχο που ολοκληρώνεις. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα ξεκλειδώνουν επιπλέον αντικείμενα και νέες μονάδες για τον στόλο, που θα διατηρούν ζωντανή την πρόκληση. Το Homeworld 3 αναμένεται για PC (Steam, Epic Games Store) τον Φεβρουάριο του 2024.

 

 

Grime II

Η Clover Bite αποκάλυψε το πρώτο trailer για το GRIME II, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα. Θα γίνεις κλέφτης μορφών στο GRIME II, τη συνέχεια της περίφημης περιπέτειας δράσης metroidvania του 2021. Είσαι ένας Άμορφος – ένας μιμητής τέχνης, που απορροφά πλάσματα και “καλεί” μορφές στο σχήμα τους.

Θα διασχίσεις σε μια νέα και μυστηριώδη χώρα στο σύμπαν του GRIME, όπου ο κίνδυνος και το θαύμα σε περιμένουν σε κάθε γωνιά. Θα χρησιμοποιήσεις το περιβάλλον σου σε συνδυασμό με τις μορφές που θα καλείς για να ξεπεράσεις θανάσιμους εχθρούς και επικά bosses, εξερευνώντας ταυτόχρονα έναν ανεξάντλητο κόσμο γεμάτο διαφορετικούς πολιτισμούς και χαρακτήρες.

Θα δημιουργήσεις το δικό σου στυλ παιχνιδιού επιλέγοντας από μια ποικιλία ικανοτήτων, όπλων και μορφών. Θα αποκτήσεις γνώση για το πως έχουν δημιουργηθεί οι εχθροί σου καθώς καλείς τη μορφή τους για να σε βοηθήσουν στη μάχη, καθώς και στην εξερεύνηση των διαφόρων μυστικών μονοπατιών του κόσμου. Το Grime II βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για PC (Steam).

 

 

Alien Hominid HD

H The Behemoth θα κυκλοφορήσει το Alien Hominid HD για Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam), εντός του 2023, μαζί με το reimagining του Alien Hominid Invasion που είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα. Τα δυο παιχνίδια θα γίνουν διαθέσιμα ανεξάρτητα ή ως “πακέτο”.

Το Alien Hominid HD, το βραβευμένο 2D side-scroller της The Behemoth, έρχεται σε σύγχρονες πλατφόρμες. Με γραφικά σχεδιασμένα στο χέρι, συναρπαστικά γρήγορο gameplay και το χιούμορ από όπου ξεκίνησαν όλα, το ξεκίνημα αυτού του τίτλου είναι σαν να ταξιδεύεις δεκαετίες πίσω στον χρόνο, με βελτιωμένο οπτικό τομέα και την ίδια σκληροπυρηνική εμπειρία που προσφέρει το gameplay.

Θα περιηγηθείς στο περιβάλλον πηδώντας, αποφεύγοντας επιθέσεις, αρπάζοντας πράκτορες και σκάβοντας υπόγεια. Θα χρησιμοποιήσεις τον αξιόπιστο εκτοξευτή σου για να πυροβολήσεις οτιδήποτε βρεθεί στον δρόμο σου και θα πετάς χειροβομβίδες προς τους εχθρούς σου για επικές εκρήξεις. Ακόμα, μπορείς να τακτοποιήσεις τους αντίπαλους πράκτορες με το μαχαίρι σου από κοντινή απόσταση, αν αυτό ταιριάζει πιο πολύ στο στυλ σου.

Είτε παίζεις μόνος είτε local co-op για δύο παίκτες, το Alien Hominid HD επιστρέφει με τις τρεις κλασικές επιλογές δυσκολίας:

Easy – Επτά ζωές και continues, με δύο shields από weapon pickups.

Normal – Πέντε ζωές και continues, με ένα shield από weapon pickups.

INSANE – Τρεις ζωές and continues, one hit kills.

Ακόμα, θα βρεις τα παρακάτω mini games για ένα σύντομο διάλειμμα στη δράση:

– 201 levels of PDA Games

– Super Soviet Missile Mastar

– All You Can Eat

– Neutron Ball

– Pinata Fiesta

– Challenge Mode

Πέρα από τα παραπάνω, το παιχνίδι είναι γεμάτο Steam Achievements, πέρα από τα εβδομαδιαία και τα μηνιαία leaderboards για τα τρία επίπεδα δυσκολίας.

 

 

The Thaumaturge

To The Thaumaturge θα κυκλοφορήσει για PC (Steam, Epic Games Store, GOG), μέσα στο 2023, όπως ανακοίνωσαν η 11 bit studios και η Fool’s Theory. Οι δυο εταιρείες δημοσίευσαν και ένα story trailer με τίτλο “Dear Wiktor”, που θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις στη συνέχεια.

Στο The Thaumaturge, πρωταγωνιστεί ένα θαυματουργός εργάτης, που φέρει ταυτόχρονα ένα δώρο και ένα “βάρος”. Αυτός ο παραλληλισμός ισχύει για τον Wiktor Szulski, τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, ο οποίος σύρεται πίσω στους ταραχώδεις δρόμους της Βαρσοβίας του 20ου αιώνα λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Το δώρο της δημιουργίας θαυμάτων είναι συνυφασμένο με την οικογενειακή κληρονομιά, που πέρασε από τους προγόνους κάποιου. Αυτή η μυστικιστική κληρονομιά διαμορφώνει σημαντικά το ταξίδι ζωής του Wiktor. Με τη σειρά της, η αδερφή του Ligia φοβάται πολύ μήπως ο αδερφός της θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του κυνηγώντας απόκοσμες οντότητες και τους οικοδεσπότες τους.

Mόνο ένας θαυματουργός μπορεί να δαμάσει αυτές τις οντότητες, γνωστές σε λίγους ως Salutors. Χρησιμοποιούν τις αποκρυφιστικές τους ικανότητες για να ανακαλύψουν μυστικά κρυμμένα μέσα στην ανθρώπινη ψυχή και να μιλήσουν στο Σκοτάδι. Όμως, κανείς δεν καταλαβαίνει όπως ο Βίκτορ ότι ο καθένας υποφέρει τους δικούς του δαίμονες.

 

 

Luna Abyss

Η Bonsai Collective κυκλοφόρησε ένα νέο trailer για το bullet-hell first-person shooter Luna Abyss με τίτλο “Incarcerate”, στο οποίο παρουσιάζεται το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Aylin και Fawkes.

Τα πλάνα που θα παρακολουθήσεις στη συνέχεια ρίχνουν φως στον ρόλο των δύο χαρακτήρων για την εξέλιξη του μύθου του παιχνιδιού, με την Aylin να χρησιμεύει ως οδηγός σου, καθώς θα διασχίζεις τα διαφορετικά περιβάλλοντα στην καρδιά του Luna Abyss. Όπως θα ανακαλύψεις, όσοι βρεθούν στο Luna Abyss θα αναλάβουν να αποκαλύψουν τα μυστήρια του μιμητικού φεγγαριού που έχει μετατραπεί σε πλανήτη φυλακή, καθώς και το χάσμα στα βάθη του.

Η Aylin είναι ο κύριος οδηγός σου καθώς βγαίνετε έξω από το κελί σου, υπηρετώντας ως κυβερνήτης της Blood Moon Penal Colony. Λαμβάνοντας την καθοδήγηση από τον μυστηριώδη All-Father, η πρωταρχική της αποστολή είναι να βοηθάει και να υποστηρίζει τους Scouts, αν και η κάπως αποσπασματική κατανόησή της για τους ανθρώπους την οδηγεί περιστασιακά να παίρνει αμφισβητήσιμες αποφάσεις.

Το trailer δίνει πληροφορίες και για τη Fawkes, την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού που φυλακίστηκε στο Blood Moon επειδή διαθέτει τα χαρακτηριστικά κόκκινα μάτια των Marked Ones. Μόνη, φοβισμένη και χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι της, η Fawkes θέλει μόνο να επιβιώσει από την ποινή της, αλλά η Abyss κρύβει πολλά μυστικά και οι απρόσεκτοι Scouts είναι πιθανό να ανακαλύψουν πράγματα που καλύτερα να αφεθούν ως έχουν.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη