Γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας, σαν σωστή φοιτήτρια!

by K-Admin 1

 

Όταν χρίζεσαι φοιτήτρια, πολλά μπορούν να σε αποσπάσουν από τον στόχο σου. Όχι, όμως, αν έχεις πρόγραμμα και εργαλεία που σου υπενθυμίζουν πώς να φτάσεις στο μέλλον που ονειρεύεσαι!

Η τεχνολογία είναι εδώ, για να σε συντροφεύσει και στα φοιτητικά σου χρόνια, πάντα με στόχο να κάνει τη ζωή σου καλύτερη. Ανακάλυψε τι δύναμη μπορεί να σου δώσει!

 

 

Τι υπολογιστή να πάρω;

Αρχικά, θα πρέπει να εξετάσεις την αγορά ή την αναβάθμιση του υπολογιστή σου. Ειδικά εάν πρόκειται για μηχάνημα επταετίας και πάνω. Ένα καινούριο μοντέλο θα σε διευκολύνει πολύ, τόσο στις εργασίες σου, όσο και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας.

Το πρώτο που θα πρέπει να αποφασίσεις είναι ο τύπος του υπολογιστή που σου ταιριάζει περισσότερο. Θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στα desktop ή τα laptop.

Αν θέλεις έναν υπολογιστή που θα τον μεταφέρεις εύκολα, ώστε π.χ. να τον έχεις μαζί σου στο αμφιθέατρο ή να τον πάρεις στο σπίτι του φίλου σου για να δουλέψετε μαζί, προφανώς η λύση είναι ένα laptop. Ένας φορητός υπολογιστής είναι ιδανική επιλογή και στην περίπτωση που δεν θέλεις να δεσμεύσεις μόνιμα χώρο από το γραφείο σου. Θα μπορείς να τον χρησιμοποιείς και σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, παίρνοντάς τον στον καναπέ για να δουλέψεις πιο αναπαυτικά ή στο κρεβάτι για να δεις ταινία.

Αν οι επιδόσεις είναι προτεραιότητα, γιατί η σχολή περιλαμβάνει απαιτητικές εφαρμογές, τότε η σίγουρη λύση είναι ένα desktop. Μπορείς να το συνδυάσεις με μία οθόνη, μεγαλύτερη από τις 17,3 ίντσες που φτάνουν τα μόνιτορ των laptops, ενώ η μεγάλη επεξεργαστική ισχύς θα σου δώσει τη δυνατότητα να παίζεις και video games που κυκλοφορούν για παιχνιδοκονσόλες. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα σου δώσει όμως και περισσότερες επιλογές για τα εξαρτήματα που μπορείς να ενσωματώνεις στο μηχάνημά σου.

 

 

Θέλω να εκτυπώσω και να σκανάρω εύκολα, γρήγορα και οικονομικά

Ο εκτυπωτής είναι απαραίτητος για να αποτυπώνεις κείμενα, αρχεία excel και παρουσιάσεις σε έντυπη μορφή (σε χαρτί δηλαδή). Αν θέλεις να συνδυάζεις τις εκτυπώσεις σου με λειτουργίες φωτοαντιγραφικού και scanner, μπορείς να διαλέξεις ένα πολυμηχάνημα.

Είτε επιλέξεις εκτυπωτή είτε πολυμηχάνημα, πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσεις αν θα αγοράσεις ένα μοντέλο inkjet ή laser. Τα μοντέλα inkjet χρησιμοποιούν cartridges μελανιών, που είναι οικονομικότερα και έχουν μικρότερο μέγεθος. Επίσης, λόγω του ότι παρέχουν έγχρωμη εκτύπωση, θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να εκτυπώνεις εικόνες και φωτογραφίες.

Οι εκτυπωτές laser έρχονται σε έγχρωμη και σε ασπρόμαυρη εκτύπωση. Αποτυπώνουν πολύ καλύτερα τις λεπτομέρειες των εγγράφων, έχουν κατά κανόνα μεγαλύτερες διαστάσεις και τυπώνουν πιο γρήγορα, μόλις θερμανθούν. Χρησιμοποιούν αναλώσιμο toner (σκόνη γραφίτη), που ναι μεν είναι πιο ακριβό, αλλά εξασφαλίζει πολύ περισσότερες εκτυπώσεις. Έτσι, το κόστος ανά σελίδα εκτύπωσης είναι μικρότερο απ’ ό,τι στα μοντέλα inkjet, με συνέπεια να αποτελούν προτιμότερη λύση, για όσους εκτυπώνουν συχνά.

 

 

Θέλω ήχο και στο σπίτι και στον δρόμο

Τα ακουστικά (headsets) έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, σε επιδόσεις, σχέδια και στιλ, εξασφαλίζοντας ότι όλοι θα βρούμε το μοντέλο που μας ταιριάζει. Είναι χρηστικότατα για τις gaming ώρες σου ή για ένα μουσικό διάλειμμα στο κινητό ή τον υπολογιστή σου.

Με την ίδια λογική, τα φορητά ηχεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Μπορούν, κυριολεκτικά, να σου προσφέρουν μία μίνι «συναυλία» και είναι εξαιρετικά για διασκέδαση στο maximum. Όπως και τα headset, έτσι και τα φορητά ηχεία κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία από μεγέθη και τιμές. Αν, μάλιστα, είσαι φαν των σειρών, ταινιών ή streaming υπηρεσιών, όπως το Netflix, τότε ένα ποιοτικό Bluetooth Speaker (έστω και ενσύρματο) μπορεί να κάνει τη διαφορά στο φοιτητικό σου σπίτι.

 

 

Δεν θέλω να ξεμείνω από χώρο

Ένα πράγμα που θα χρειαστείς σίγουρα είναι ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος για πολλές συσκευές. Άλλωστε γρήγορα θα διαπιστώσεις πως οι σημειώσεις και οι εργασίες θέλουν back up ή πρέπει να μεταφέρονται εύκολα. Αλλά και τα υπόλοιπα αρχεία, όπως για παράδειγμα οι προσωπικές σου φωτογραφίες και βίντεο θα πιάνουν αρκετό χώρο. Έτσι, σε πρώτη φάση μπορείς να αξιοποιήσεις ένα USB Stick (κάποια προσφέρουν και προγράμματα κρυπτογράφησης) ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από κάρτες μνήμης σε διάφορα μεγέθη, ταχύτητες και χωρητικότητες όπως τα SD memory cards, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά από πολλές συσκευές όπως smartphone, φωτογραφική, βιντεοκάμερα, action cam.

 

 

Θέλω τέλειο WiFi σε όλο το σπίτι

Αν το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi δεν καλύπτει όλο το σπίτι, ή δεν φτάνει στο δωμάτιό σου, τότε με ένα Wi-Fi Extender έχεις τη δυνατότητα να επεκτείνεις την εμβέλειά του στις νεκρές ζώνες. Το gadget αυτό λειτουργεί ουσιαστικά ως αναμεταδότης, επομένως αν το τοποθετήσεις σε μία πρίζα ανάμεσα στο σημείο του router και τις νεκρές ζώνες, θα λαμβάνει το σήμα από το router και θα το επανεκπέμπει ενισχυμένο, διευρύνοντας έτσι την περιοχή κάλυψης. Μία εναλλακτική λύση είναι τα κιτ που βασίζονται στην τεχνολογία Powerline, στα οποία ο δεύτερος αντάπτορας (που παίζει τον ρόλο του πομπού Wi-Fi) επικοινωνεί με το router μέσω των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού.

 

Θέλεις και έναν πολύτιμο σύμβουλο στον καρπό του χεριού σου;

Είτε πρόκειται για smartwatch, είτε για activity tracker, γνωρίζεις ότι στον καρπό σου έχεις ένα πολυεργαλείο, που μπορεί να σε βοηθήσει σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Το smartwatch κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από το να σου λέει την ώρα ή πόσα βήματα έκανες μέσα στην ημέρα. Για την ακρίβεια, συνδέεται ασύρματα με το κινητό σου και μετατρέπεται αυτόματα σε πολυεργαλείο, υποστηρίζοντας πληθώρα ενδείξεων και λειτουργίών του κινητού. Έτσι, μπορείς να βλέπεις σημαντικές ειδοποιήσεις εν ώρα μαθήματος, χωρίς να βγάζεις το κινητό σε κοινή θέα ή να τρέχεις στα γρήγορα στις εφαρμογές σου. Φαντάσου έναν μικροϋπολογιστή με πολλές δυνατότητες, δεμένο στον καρπό σου!

Πολλά activity trackers είναι ενσωματωμένα σε smartwatches, αλλά κυκλοφορούν και ως αυτόνομες συσκευές. Σκοπός του activity tracker είναι να παρακολουθεί τα βήματα που κάνεις, τις θερμίδες που καις και το είδος της γυμναστικής που κάνεις. Μερικά υποστηρίζουν ακόμα και ιατρική παρακολούθηση, όπως είναι η πίεση ή ο καρδιακός παλμός. Συνδέονται με το κινητό και μέσω app προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες υγείας και ευεξίας.

 

Η τεχνολογία, δύναμή σου. Βρες τις τεχνολογίες που θα απογειώσουν τη… φοιτητική σου καριέρα και θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη από ποτέ!

Μπορείς να δεις ακόμη