H ASUS αναβαθμίζει την φορητή κονσόλα ROG Ally

by Manos Kavvalos

Η φορητή κονσόλα για PC gaming, Asus ROG Ally ήταν ο πρώτος πραγματικός ανταγωνιστής του Steam Deck και τώρα η Asus ετοιμάζει το επόμενο βήμα της με το ROG Ally X. Θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και η εταιρεία δεν τον ονομάζει ROG Ally 2, καθώς υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα μερικώς αναβαθμισμένο μοντέλο. Μάλιστα θα έρθει με τον ίδιο AMD Z1 Extreme chipset και την ίδια οθόνη IPS LCD 7’’, μέγιστη ανάλυση 1080p, υποστήριξη για μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, από 48–120Hz αλλά και AMD FreeSync Premium, όπως ακριβώς και το original ROG Ally. Όμως θα έχει μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, που αναμένεται να του προσφέρει κατά 30% έως 40% περισσότερη αυτονομία.

Πέρα από τη μπαταρία, η Asus έλαβε σοβαρά υπόψη της τις απαιτήσεις τις κοινότητας των παικτών και θα βελτιώσει επιπλέον τη συνολική εμπειρία. Πρώτα απ’ όλα έχει προσθέσει 8GB RAM ανεβάζοντας το σύνολο στα 24GB 7500MHz LPDDR5, άρα η κονσόλα θα έχει καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια που είναι απαιτητικά σε μνήμη. Ο αποθηκευτικός χώρος έχει μέγεθος 1TB και εγκαθίσταται σε θύρα M.2 2280 SSD, κάτι που καθιστά πιο απλή τη διαδικασία αναβάθμισής του σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο που έχει θύρα M.2 2230.

 

 

Σημειώνεται ότι η μνήμη μοιράζεται μεταξύ της CPU και της GPU, οπότε σε περίπτωση που απαιτείται επιπλέον ισχύς για τα γραφικά, είναι δυνατή η σύνδεση μιας eGPU. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της δεύτερης θύρας USB- C που θα διαθέτει το ROG Ally X, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει και ως έξοδος εικόνας. Έτσι λοιπόν η νέα κονσόλα έχει δύο USB- C, η μία Thunderbolt 4 και η άλλη USB 3.2 Gen 2.

Από πλευράς software έρχεται με το ASUS Armoury Crate SE, που συνεχίζει να τρέχει σε Windows 11 Home.

Τέλος, το Ally X θα είναι λίγο πιο βαρύ σε σύγκριση με το original μοντέλο, δηλαδή 678 γραμμάρια (68 περισσότερα από το ROG Ally) και θα έρθει με επανασχεδιασμένα χειριστήρια, που θα είναι δυνατό να αντικατασταθούν πιο εύκολα, ενώ οι αλλαγές- έστω και μικρές- καλύπτουν επίσης το D-Pad και τις σκανδάλες.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη