H Embracer Group εξαγόρασε τρία από τα σημαντικότερα studios της Square Enix

by Aggeliki Tsoukana

O Μάιος ξεκίνησε με ένα σημαντικό deal για τη βιομηχανία του gaming. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα, η σουηδική Embracer Group θα προσθέσει στο δυναμικό της τρία από τα πιο σημαντικά studios της Square Enix που εδρεύουν στη Δύση. Πρόκειται για την Crystal Dynamics, την Eidos Montreal και τη Square Enix Montreal, με εγκαταστάσεις σε οκτώ διαφορετικές πόλεις, σε Ευρώπη και Αμερική. Υπολογίζεται ότι και οι τρεις απασχολούν τη στιγμή αυτή περίπου 1.100 εργαζόμενους, ενώ το μέγεθος του deal ανέρχεται στα $300 εκατομμύρια. Πιθανολογείται πως η όλη διαδικασία της εξαγοράς θα ολοκληρωθεί μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τους αρμόδιους οργανισμούς εμπορίου και ανταγωνισμού.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Embracer Group θα αποκτήσει και τα πνευματικά δικαιώματα δημοφιλών σειρών video games, όπως οι: Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain αλλά και 50 ακόμα παλαιότερων τίτλων. Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι συνολικά, έχουν πουληθεί πάνω από 88 εκ. αντίτυπα παιχνιδιών Tomb Raider και 12 εκ. Deus Ex, νούμερα που φανερώνουν το πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη. Πριν μερικές εβδομάδες, η Crystal Dynamics επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε ένα νέο Tomb Raider, η ανάπτυξη του οποίου βασίζεται στην Unreal Engine 5. Όσο για το μέλλον των Deus Ex, Thief και Legacy of Kain, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει οτιδήποτε, πάντως δεν αποκλείεται, ακολουθώντας τη μόδα της εποχής, η Embracer Group να αποφασίσει να τα επαναφέρει στο προσκήνιο υπό μορφή remasters ή remakers.

“Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε αυτά τα studios στην Embracer Group”, δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της, Lars Wingefors. “Γνωρίζουμε το εξαιρετικό τους IP, το παγκόσμιας κλάσης δημιουργικό ταλέντο και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους για πολλές δεκαετίες. Με μεγάλη μας χαρά πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση ανάμεσα στις ομάδες που ηγούνται κάθε πλευράς, με σκοπό να τους δώσουμε να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, ως μέλη της Embracer”.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Phil Rogers, CEO της Square Enix σε Ευρώπη και Αμερική. “Η Embracer είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του gaming: ένα τεράστιο, αποκεντρωμένο σύνολο επιχειρήσεων και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε σε αυτή την ομάδα. Ταιριάζει γάντι με τις δικές μας φιλοδοξίες, που είναι: η δημιουργία υψηλής ποιότητας παιχνιδιών, να βρισκόμαστε ανάμεσα σε σημαντικούς ανθρώπους, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των υπαρχόντων franchises μας στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Με την Embracer θα μπορέσουμε να χτίσουμε νέες συνεργασίες, με διαφόρων ειδών μέσα, μέσα από τις οποίες θα ζήσουμε το όνειρό μας, να προσφέρουμε εξαιρετικούς τρόπους ψυχαγωγίας”.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι Η.Π.Α. θα είναι η μεγαλύτερη περιοχή για την Embracer Group όσον αφορά τον αριθμό των game developers που θα απασχολεί εκεί και θα ακολουθεί ο Καναδάς. Τότε, στο δυναμικό της εταιρείας, σε όλο τον κόσμο, θα υπάρχουν περισσότεροι από 14.000 εργαζόμενοι, από τους οποίους σχεδόν 10.000 developers, σε 124 studios.

Η ανακοίνωση δημιούργησε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του Perfect Dark, όμως ευτυχώς δόθηκαν άμεσα οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Την ανάπτυξη έχουν αναλάβει από κοινού η The Initiative που ανήκει στα Xbox Game Studios και η Crystal Dynamics. Με σχετικό tweet, η πρώτη διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία δημιουργίας του παιχνιδιού δεν θα επηρεαστεί στο παραμικρό.

“Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό βλέπουμε την Crystal Dynamics να κάνει τα νέα της βήματα. Οι ομάδες μας έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη δημιουργία του Perfect Dark και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί τους, καθώς βαδίζουν στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας τους”, αναφέρει το tweet της  The Initiative.

Τέλος, παρά την εξαγορά ενός μέρους των επιχειρήσεών της που βρίσκονται στις δυτικές χώρες, η Square Enix θα συνεχίσει να εκδίδει παιχνίδια και εκτός Ιαπωνίας. Έτσι λοιπόν, διατηρεί υπό την επίβλεψή της τα Just Cause, Outriders και Life is Strange. Αυτά θα τα διαχειρίζεται η Square Enix External Studios που έχει έδρα στο Λονδίνο και συνεργάζεται με εταιρείες ανάπτυξης video games από όλο τον κόσμο. Παρόμοιο ρόλο έχει και η Square Enix Collective, όμως το αντικείμενό της περιστρέφεται γύρω από δημιουργίες ανεξάρτητων developers και στο παρελθόν είχε αναλάβει την προώθηση των PowerWash Simulator, The Turing Test, Fear Effect Sedna και Boundless.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη