Η ιστορία της σειράς Resident Evil – Ο δρόμος προς το Village

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Με το Resident Evil Village η Capcom εδραιώνει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση που έχει εδώ και χρόνια στην κατηγορία των παιχνιδιών τρόμου ενώ ταυτόχρονα επαναφέρει τη σειρά (μετά το στραβοπάτημα του Resident Evil 6 και το νέο ξεκίνημα με το Resident Evil 7) σε κορυφαία επίπεδα, προσφέροντας έναν συναρπαστικό τίτλο, γεμάτο τρόμο, μυστικά και ένα ταξίδι στην ανατολική Ευρώπη χωρίς προηγούμενο. Πώς, όμως φτάσαμε μέχρι το σκοτεινό και τρομακτικό χωριό του Resident Evil Village; Ποια είναι τα ιστορικά βήματα που μας οδήγησαν μέχρι τα ανίερα τέρατα του χωριού αυτού; Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα βασικά παιχνίδια της σειράς Resident Evil, τα οποία, βήμα προς βήμα, σαν τον μίτο της Αριάδνης, μας οδήγησαν προς τα γεγονότα του Resident Evil Village.

 

 

 

Resident Evil (1996)

Αντλώντας επιρροές από το κλασικό Alone in the Dark, αλλά και τις ταινίες με ζόμπι του George Romero, η Capcom έκανε το πρώτο της βήμα στη σειρά Resident Evil το 1996. Η ιστορία έχει για πρωταγωνιστές μια ομάδα ειδικών αποστολών από το αστυνομικό τμήμα της Raccoon City, η οποία στέλνεται σε μια απομακρυσμένη έπαυλη, κάπου στην εξοχή της πόλης, για να ερευνήσει αναφορές σχετικά με κάποιους φρικτούς θανάτους. Με την άφιξή της στην περιοχή, η ομάδα σχεδόν αποδεκατίζεται και ο παίκτης καλείται να διαλέξει μεταξύ του Chris Redfield ή της Jill Valentine για να ξεκινήσει το τρομακτικό του ταξίδι μέσα στην έπαυλη. Εκεί, θα ξεδιπλώσει το κουβάρι του μυστηρίου των φόνων, της μετάλλαξης όλων των πλασμάτων σε ανίερα τέρατα και της εταιρείας Ubmrella, που κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο και που ευθύνεται για τον ιό που προκάλεσε τα πάντα. Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή… Αξίζει να αναφέρουμε ότι το, θρυλικό πλέον, πρώτο παιχνίδι της σειράς κυκλοφόρησε και σε Remake για το GameCube το 2002, αλλά αυτή η έκδοση, που στέκεται εξαιρετικά ακόμα και σήμερα, έχει γίνει διαθέσιμη σε HD εκδόσεις για τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα.

 

 

 

Resident Evil 2 (1998)

Λίγο μετά τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην έπαυλη Spencer, η ιστορία μεταφέρεται στην ίδια την πόλη Raccoon. Σε αυτό το εξαιρετικό sequel παίρνουμε τον ρόλο είτε του Leon Kennedy είτε της Claire Redfield (αδελφής του Chris από το πρώτο παιχνίδι). Η Claire έφτασε στη Raccoon City αναζητώντας τον αδελφό της, ενώ ο Leon είναι ένας νεοσύλλεκτος αστυνομικός, που φτάνει στο αστυνομικό τμήμα της πόλης για την πρώτη του ημέρα στην εργασία. Το κακό είναι ότι και τα δύο πρόσωπα θα βρεθούν μπροστά σε ορδές από απέθαντα πλάσματα, που έχουν κατακλύσει όλη την περιοχή. Οι ιστορίες των δύο πρωταγωνιστών είναι σχεδόν παράλληλες, αλλά και αρκετά διαφορετικές, προσφέροντας ποικιλία, μεγάλη διάρκεια και διαφορετική οπτική στα γεγονότα που εκτυλίσσονται. Αυτό το υπέροχο παιχνίδι, βέβαια, το ζήσαμε ξανά σε όλο του το μεγαλείο, αλλά με τεράστιες βελτιώσεις, στο Remake που κυκλοφόρησε το 2019.

 

 

Resident Evil 3: Nemesis (1999)

Σχεδόν παράλληλα με την περιπέτεια των Leon και Claire στο Resident Evil 3, η Jill Valentine, ακόμα σοκαρισμένη από τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, βρίσκεται σε ένα δωμάτιο κάπου στη Raccoon City, προσπαθώντας να αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν προλαβαίνει όμως, αφού την προλαβαίνει το ξέσπασμα του ιού στην πόλη. Έτσι, ξεκινάει το δικό της ταξίδι διαφυγής, πριν η πόλη καταστραφεί εντελώς. Όμως, για πρώτη φορά στη σειρά, εδώ γνωρίζουμε τον Nemesis, ένα παντοδύναμο βιολογικό όπλο, που ως μοναδικό στόχο του έχει την εξολόθρευση της ειδικής ομάδας S.T.A.R.S. (στην οποία ανήκει η Jill). Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαφυγής της από τη Raccoon City η ηρωίδα μας θα έχει στο κατόπι της συνεχώς αυτό το τρομακτικό πλάσμα. Όπως συνέβη και με το Resident Evil 2, έτσι και το Resident Evil 3 γνώρισε ένα σύγχρονο Remake, με αρκετές αλλαγές μεν, αλλά με εξαιρετική τεχνολογία, το οποίο έγινε διαθέσιμο το 2020.

 

 

 

Resident Evil: Code Veronica (2000)

Η σκυτάλη επιστρέφει στην Claire Redfield και σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σειράς. Πλέον έχουμε φύγει από την ευρύτερη περιοχή της Raccoon City, αλλά και από τα στατικά, προσχεδιασμένα περιβάλλοντα, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη σειρά Resident Evil. Η Claire, προσπαθώντας να βρει τον εξαφανισμένο αδελφό της, εισβάλει σε ένα εργαστήριο της Umbrella στο Παρίσι, όπου όμως συλλαμβάνεται και εν συνεχεία στέλνεται σε μια φυλακή στη νήσο Rockford. Εκεί, όπως ήταν αναμενόμενο, θα ξεκινήσει ένας νέος εφιάλτης, που θα την οδηγήσει στην ανακάλυψη πολλών μυστικών σχετικά με τα βιολογικά όπλα που αναπτύσσει η Umbrella, αλλά και για το παρελθόν και τους ιδρυτές της διαβολικής αυτής εταιρείας. Σε αυτό το πλούσιο και μεγάλο σε διάρκεια παιχνίδι, η Claire θα ταξιδέψει μέχρι και την Ανταρκτική για να λύσει το μυστήριο του T-Virus και να δώσει ένα τέλος στον τρόμο.

 

Resident Evil Zero (2002)

Γυρίζουμε λίγο πίσω χρονικά και στα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού. Στο Resident Evil Zero πρωταγωνιστεί η Rebecca Chambers, μια νεαρή νοσοκόμα της ομάδας S.T.A.R.S. η οποία στάλθηκε μαζί με τους συναδέλφους της στην περιοχή για να ερευνήσει τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού. Η Rebecca, ωστόσο, χωρίζεται από την Bravo Team και βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα τραίνο, όπου γνωρίζει τον κρατούμενο Billy Coen. Τώρα, οι δύο τους, συνεργαζόμενοι, πρέπει πρώτα να ανακαλύψουν τι συμβαίνει σε αυτό το μυστηριώδες τραίνο, που έχει κατακλυστεί από ζόμπι και θανατηφόρες βδέλλες, και εν συνεχεία να διαφύγουν. Τα γεγονότα του Zero λαμβάνουν χώρα κοντά στην έπαυλη Spencer του πρώτου παιχνιδιού, ενώ χρονικά τοποθετείται λίγο πριν και λίγο μετά από αυτό.

 

Resident Evil 4 (2005)

Το Resident Evil 4 είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που έφερε τεράστιες αλλαγές στη δομή του, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα εποχή για το franchise. Αφήνοντας πίσω τα στατικά περιβάλλοντα και την προκαθορισμένη κάμερα, το παιχνίδι αυτό, με την προοπτική τρίτου προσώπου και την κάμερα πίσω από την πλάτη του πρωταγωνιστή, αποτέλεσε τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν και άντλησαν έμπνευση δεκάδες τίτλοι από το 2005 και μετά. Πρωταγωνιστής εδώ είναι ξανά ο Leon Kennedy, που τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο Resident Evil 2. Πλέον, ο Leon εργάζεται για την κυβέρνηση των Η.Π.Α. και στέλνεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ισπανίας για να βρει την Ashley, την κόρη του προέδρου των Η.Π.Α., η οποία έχει πέσει θύμα απαγωγής. Εκεί, βεβαίως, θα βρεθεί μπροστά σε έναν νέο τρόμο, τα παράσιτα Las Plagas και την οργάνωση Los Illuminados, η οποία έχει στόχο να κυριεύσει τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα παράσιτα Las Plagas. Με τεράστια διάρκεια, πλούσιο gameplay, σκηνές έντονης δράσης αλλά και τρόμου, το Resident Evil 4 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπημένα παιχνίδια της σειράς, το οποίο μάλιστα αποτέλεσε την έμπνευση -σε ό,τι αφορά το γενικότερο ύφος- για το Resident Evil Village.

 

Resident Evil 5 (2009)

Έχοντας δει ότι η “συνταγή” του Resident Evil 4 πέτυχε, η Capcom αποφάσισε να την εφαρμόσει ξανά στο επόμενο παιχνίδι της. Στο Resident Evil 5 επιστρέφουμε σε έναν παλιό γνώριμο της σειράς, τον Chris Redfield (πρωταγωνιστή του πρώτου παιχνιδιού), ο οποίος εργάζεται πλέον σε μια υπηρεσία πάταξης βιολογικής τρομοκρατίας με το όνομα BSSA. Πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Resident Evil 4, μια αποστολή τον οδηγεί στην Αφρική, όπου θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Sheva Alomar. Αναμενόμενα, οι περισσότεροι άνθρωποι που συναντούν στο διάβα τους οι δύο ήρωες έχουν μεταλλαχθεί σε ζόμπι με το παράσιτο Las Plagas. Ο αγώνας τους για επιβίωση, αλλά και για την παρεμπόδιση εκείνων που θέλουν να περάσουν αυτό το όπλο στη μαύρη αγορά, θα τους φέρει μπροστά σε ένα αρχαίο μυστικό, που εξηγεί πολλά για όλα τα βιολογικά όπλα της σειράς αυτής (από τον T-Virus μέχρι τα παράσιτα Las Plagas) και θέτει νέα δεδομένα στην ιστορία των προσώπων και των καταστάσεων που θα δούμε από εκεί και πέρα.

 

Resident Evil 6 (2012)

To “μαύρο πρόβατο” της βασικής σειράς παιχνιδιών Resident Evil. Μπορεί να είναι τεράστιο σε διάρκεια, με πολλαπλούς πρωταγωνιστές και ιστορίες, αλλά το Resident Evil 6 κατακρίθηκε για την έλλειψη ουσιαστικού τρόμου και την έντονη στροφή προς τη δράση. Σε αυτό το παιχνίδι πρωταγωνιστές είναι οι Chris Redfield, Leon Kennedy, Ada Wong και Jake Muller, σε μια σειρά από ιστορίες που μπλέκονται μεταξύ τους και σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει σε διάφορα σημεία του πλανήτη και μπροστά σε προδοσία, συνωμοσίες και, φυσικά, χιλιάδες νεκροζώντανους και κάθε λογής τέρατα που προέκυψαν από τη φαντασία των σχεδιαστών της Capcom.

 

 

 

Resident Evil 7: Biohazard (2017)

Μετά το ιδιαίτερο Resident Evil 6, η Capcom αποφάσισε να επιστρέψει στις ρίζες της, αλλά όχι χωρίς να πειραματιστεί ξανά. Έτσι, φτάσαμε στο Resident Evil 7, ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου, με νέο πρωταγωνιστή, τον Ethan Winters, και με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόμο και τις ανατριχίλες. Ο Ethan φτάνει σε μια απομονωμένη κατοικία κάπου στη Lousiana για να βρει την εξαφανισμένη σύζυγό του, από την οποία έλαβε ένα παράξενο γράμμα. Φτάνοντας εκεί, ο Ethan θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οικογένεια Baker, μια οικογένεια αποτελούμενη από φρικτούς ανθρώπους, εμπνευσμένους από την ταινία The Texas Chainsaw Massacre. Ο Ethan, χωρίς να έχει ειδικές ικανότητες ή να είναι ένας σπουδαίος πολεμιστής, θα κάνει τα πάντα για να σώσει τη γυναίκα του, τη Mia, και μαζί να ξεφύγουν από τον εφιάλτη που έχει εμφανιστεί στην περιοχή αυτή υπό τη μορφή ενός νέου ιού, που είναι γνωστός ως Mold. Και όλα αυτά τα γεγονότα, μετά την εμφάνιση του Chris Redfield, θα μας οδηγήσουν στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς, το Resident Evil Village…

 

 

Resident Evil Village (2021)

Αφού ξέφυγαν από τον εφιάλτη της Louisiana, ο Ethan και η Mia, μαζί με τη νεογέννητη κόρη τους, ζουν κάπου στην ανατολική Ευρώπη, κρυμμένοι με τη βοήθεια του Chris Redfield. Ωστόσο, η οικογενειακή γαλήνη του Ethan ταράσσεται από μια επίθεση στρατιωτών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος αγώνας επιβίωσης για αυτόν, αφού ξυπνάει, χωρίς να έχει καταλάβει τι συμβαίνει, σε ένα απομακρυσμένο και γεμάτο τέρατα χωριό. Το νέο ταξίδι στον κόσμο της αγαπημένης σειράς Resident Evil ξεκινάει, ξανά μέσα από προοπτική πρώτου προσώπου, με έντονες επιρροές από το Resident Evil 4 και ένα καστ χαρακτήρων και τοποθεσιών που θα ζήλευαν ακόμα και κινηματογραφικές παραγωγές. Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον τρόμο;

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη