Η Samsung ετοιμάζει αισθητήρα 600MP για το επόμενο κινητό σου

by K-Admin 1

 

Το ότι η φωτογραφία είναι το νούμερο ένα χαρακτηριστικό που φροντίζουν όλοι οι κατασκευαστές όταν σχεδιάζουν ένα smartphone, το έχεις σίγουρα εμπεδώσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που θα πρέπει να ψάξεις πολύ ανάμεσα στη λίστα των διαθέσιμων smartphones, για να βρεις κάποια συσκευή με μία μόνο κάμερα. Aν θα βρεις δηλαδή….

Αν μάλιστα μιλήσουμε για τις αναλύσεις, οι συσκευές που φοράνε κάμερες των 48MP, των 64MP ή ακόμα και των 108MP, μόνο σπάνιες δεν είναι στις μέρες μας. Τώρα, αν πιστεύεις ότι ένα smartphone με τουλάχιστον μία κάμερα των 108MP είναι υπεραρκετό για τον οποιοδήποτε, μάλλον δεν έχεις ιδέα πως σκέφτονται οι κορεάτες.

Σύμφωνα με το γνωστό leaker Ice Universe η Samsung ετοιμάζει αισθητήρα των 600MP για χρήση σε smartphones, ανάλυση, που σύμφωνα με το έγγραφο διερευσε από παρουσίαση ενημέρωσης των μετόχων, είναι απαραίτητη σε ένα μέλλον που οι χρήστες θα θέλουν να τραβάνε βίντεο σε ανάλυση 4Κ και 8K και να έχουν δυνατότητες ζουμ, χωρίς να χαλάει η ποιότητα της εικόνας.

 

 

Βέβαια, προκειμένου να χωρέσουν όλα αυτά τα Megapixels ένας τέτοιος αισθητήρας θα ήταν τεράστιος σε μέγεθος, στο 1/0.57 της ίντσας και σε ένα τυπικό flagship smartphone θα κάλυπε το 12% της επιφάνειας της πλάτης. Όσο για το πάχος του module, του αισθητήρα δηλαδή μαζί με το σύστημα των φακών, αυτό φτάνει τα 22mm, τη στιγμή που ένα Galaxy S20 Ultra δεν ξεπερνά σε πάχος τα 8,8mm, μαζί με το εξόγκωμα των φακών.

Πάντως, οι μηχανικοί της Samsung φαίνονται σίγουροι πως η τεχνολογία ISOCELL, που χρησιμοποιούν στους αισθητήρες τους θα μπορέσει να δώσει λύση σε αυτά τα τεχνικά προβλήματα. Πριν φτάσουμε πάντως σε αυτό το σημείο, θα υπάρξουν και ενδιάμεσα στάδια, αφού σύμφωνα με τον ίδιο leaker μέσα στο 2021 η Samsung θα έχει έτοιμους τους αισθητήρες των 200MP!

Εσύ τι πιστεύεις, χρειάζονται κάπου όλα αυτά τα Megapixels ή περιμένεις πως και πως την ημέρα που θα κρατήσεις στα χέρια σου ένα smartphone με κάμερα των 600MP;

Μπορείς να δεις ακόμη