Η σταθερή αξία των μεγάλων οικιακών συσκευών

by Aggeliki Tsoukana

 

Όλοι μας έχουμε στο σπίτι τουλάχιστον δύο με τρεις μεγάλες οικιακές συσκευές. Αυτές μπορεί να είναι ένα ψυγείο, ο φούρνος, ένα πλυντήριο ρούχων, ή συνδυασμός όλων των παραπάνω. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2020 σε περισσότερους από 13 χιλιάδες ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο μέσος όρος «ζωής» μιας μεγάλης οικιακής συσκευής είναι τα 15-16 χρόνια. Δηλαδή, πριν χρειαστεί να την αντικαταστήσουμε λόγω κάποιας βλάβης, μειωμένης απόδοσης, λόγω παλαιότητας κ.λπ. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, οι κατασκευαστές παρέχουν όλο και πιο αξιόπιστες μεγάλες οικιακές συσκευές, που γίνονται οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι στην καθημερινότητα ενός νοικοκυριού.

 

 

Αξιοπιστία στη συντήρηση τροφίμων

Το ψυγείο αποτελεί απαραίτητη οικιακή συσκευή. Χάρη στην ευρεία γκάμα μοντέλων, ακόμα και η πιο μικρή κουζίνα μπορεί να έχει ένα ψυγείο που καλύπτει τις ανάγκες μίας οικογένειας. Μάλιστα, όλα αυτά τα μοντέλα δεν διεκδικούν την επιλογή σου μόνο με βάση τη χωρητικότητα ή την εργονομία τους, αλλά και με τις διάφορες λειτουργίες τους που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου. Θα συναντήσεις ψυγεία και ψυγειοκαταψύκτες όπως το LG CBB92STACP, τα οποία έρχονται με συνδεσιμότητα WiFi. Μέσω μιας διαισθητικής εφαρμογής για το smartphone σου, μπορείς να ρυθμίζεις εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία. Σε ειδοποιούν στο κινητό σου, ακόμα και αν για οποιονδήποτε λόγο αρχίσει να αυξάνεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους.

Έπειτα, υπάρχουν και τα ψυγεία ντουλάπες και Side by Side. Διαθέτουν μεγάλη χωρητικότητα, με τους θαλάμους συντήρησης και κατάψυξης να βρίσκονται δίπλα ο ένας στον άλλο. Έτσι είναι εξίσου εύκολη η πρόσβαση και στους δύο. Αν και είναι μεγαλύτερα από τα συμβατικά ψυγεία, οι πόρτες τους έχουν μικρότερο μήκος, που σημαίνει πως χρειάζονται λιγότερο ελεύθερο χώρο γύρω τους. Τα ψυγεία ντουλάπες και Side by Side είναι ιδανικά για μία μεγάλη οικογένεια, αφού μπορεί να «φιλοξενήσουν» μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ώστε τα ράφια να είναι πάντα γεμάτα και να μη χρειάζεται να ψωνίζεις πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.

 

 

Διεύρυνε τις μαγειρικές σου δεξιότητες

Ο φούρνος βρίσκεται στην «καρδιά» της κουζίνας. Εκεί γίνονται τα περισσότερα μαγειρέματα ενός νοικοκυριού, εκεί ετοιμάζεις τις καλύτερες δημιουργίες σου για να ευχαριστήσεις τους φίλους και τους αγαπημένους σου. Ένας μεγάλος κι ευρύχωρος φούρνος σου προσφέρει περισσότερο χώρο για να ετοιμάσεις δύο ή και παραπάνω φαγητά και μάλιστα, σε ορισμένα μοντέλα, μπορείς ακόμα και να επιλέξεις διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος για το καθένα. Επομένως έχεις μεγαλύτερη ευελιξία κι άνεση, όχι μόνο κατά το μαγείρεμα, αλλά και για να οργανώσεις καλύτερα την καθημερινότητά σου. Ειδικά όταν τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα έρχονται με έξυπνες λειτουργίες και συνδεσιμότητα Wi-Fi, όπως οι φούρνοι Simply-Fi της Candy, για να τα ελέγχεις απομακρυσμένα από το κινητό σου. Επιπρόσθετα, είναι «φορτωμένα» με μια πληθώρα συνταγών και έτοιμων προγραμμάτων για να μαγειρεύεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου, χωρίς να αγχώνεσαι για την προετοιμασία ή και τον τρόπο μαγειρέματος. Ανάλογα τη συνταγή, μένει μονάχα να πατήσεις το κατάλληλο κουμπί κι ο φούρνος θα ρυθμίσει τη διάρκεια και τη θερμοκρασία μαγειρέματος για λογαριασμό σου!

 

 

Για να επικεντρώνεσαι μόνο στο μαγείρεμα

Οι σύγχρονες μαγειρικές εστίες είναι μια από τις μεγαλύτερες ευκολίες στην κουζίνα. Είναι η συσκευή που σου επιτρέπει να αφήσεις ελεύθερη τη δημιουργικότητά σου, και να ζήσεις μοναδικές στιγμές μαγειρικής. Από τις εύκολες στο καθάρισμα, γρήγορα θερμαινόμενες επαγωγικέςκεραμικές εστίες μέχρι τις μεγάλες και ισχυρές εστίες αερίου, το ποια θα είναι η κατάλληλη για σένα επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις σου, τη διαρρύθμιση της κουζίνας σου και το νοικοκυριό σου.

Με τεχνολογία Wi-Fi και μέσω εφαρμογής για smartphone και tablet, οι συνδεδεμένες μαγειρικές εστίες προσφέρουν πλήρη πρόσβαση  στις ρυθμίσεις αλλά και στη λειτουργία της συσκευής μέσω τηλεχειρισμού, από όπου κι αν βρίσκεσαι. Η απομακρυσμένη διαχείριση προσφέρει δυνατότητα εποπτείας λειτουργίας, ένδειξη υπολοίπου θερμοκρασίας και μια πληθώρα έτοιμων προγραμμάτων μαγειρέματος. Επιλέγοντας την επιθυμητή λειτουργία από την οθόνη του κινητού σου, έχεις την ευελιξία να μαγειρεύεις χωρίς να βρίσκεσαι διαρκώς μέσα στην κουζίνα ενώ δεν ανησυχείς για το αποτέλεσμα αφού η εστία προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ, εκμηδενίζοντας περιθώρια λάθους.

Ορισμένα μοντέλα, όπως οι συνδεδεμένες συσκευές με Con@ctivity και Home Connect, έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τον αντίστοιχης τεχνολογίας απορροφητήρα. Οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω WiFi. Μόλις ενεργοποιηθεί ή απενεργοποιηθεί η εστία, ο απορροφητήρας αποκρίνεται αυτόματα. Η ισχύς εξαγωγής προσαρμόζεται αυτόματα σε αυτό που συμβαίνει στην εστία, εξασφαλίζοντας ένα ευχάριστο κλίμα χώρου ανά πάσα στιγμή.

 

 

Για να μη σπαταλάς χρόνο και ενέργεια στο πλύσιμο των πιάτων

Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων συνδυάζουν κομψό σχεδιασμό με αρμονικές γραμμές για να ταιριάζουν σε κάθε στυλ κουζίνας, αλλά και μεγάλη χωρητικότητα σερβίτσιων που μπορεί να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη. Για παράδειγμα, ένα πλυντήριο πιάτων 60 εκατοστών (12-14 σερβίτσια) μπορεί άνετα να καλύψει ένα πολυάσχολο νοικοκυριό, ενώ παράλληλα αποτελεί κόσμημα για την κουζίνα. Παράλληλα, έρχονται με προηγμένους αισθητήρες πλύσης και με μια πληθώρα προγραμμάτων για γρήγορο, οικονομικό, κι αποτελεσματικό πλύσιμο. Μάλιστα, στα έξυπνα μοντέλα, έχεις και την ευελιξία να ελέγχεις και να ρυθμίζεις τη λειτουργία τους από το κινητό σου. Μπορείς, για παράδειγμα, να προγραμματίζεις να εκκινεί το βράδυ, για να επωφεληθείς το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

Και σε αυτή την περίπτωση, θα βρεις «έξυπνα μοντέλα» όπως το εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων Hoover HDIN 4S613PS. Με σύνδεση Wi-Fi το εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων HDIN 4S613PS συνδέεται στο router σου για να μπορείς τα λαμβάνεις ειδοποιήσεις και να το τηλεχειρίζεσαι από όπου και αν βρίσκεσαι. Η εφαρμογή Wizard σε διευκολύνει στον προγραμματισμό και επιλογή προγράμματος, ενώ θα σε ενημερώσει για οτιδήποτε συμβεί στο πλυντήριο σου.

 

 

Η φροντίδα των ρούχων γίνεται εύκολη υπόθεση

Πολλές φορές, το πλύσιμο των ρούχων μοιάζει ατελείωτο βάσανο. Ειδικά όταν μαζεύονται στοίβες. Δε χρειάζεται κάθε φορά να βάζεις δύο και τρεις «μπουγάδες» για να πλύνεις όλα τα ρούχα της οικογένειας, ούτε να απευθυνθείς σε καθαριστήριο για να έχεις πρόσβαση σε ένα πλυντήριο ρούχων υψηλής χωρητικότητας.

Οι πιο σύγχρονες προτάσεις σε πλυντήρια και πλυντήρια-στεγνωτήρια προσφέρουν μεγαλύτερες χωρητικότητες αλλά και τεχνολογίες που σε διευκολύνουν απεριόριστα, έτσι ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο για εσένα και τους αγαπημένους σου. Παράλληλα, η μεγάλη χωρητικότητα κάδου σου δίνει τη δυνατότητα να μειώσεις τα πλυσίματα, εξοικονομώντας έτσι χρόνο κι ενέργεια. Επομένως, ένα τέτοιο μοντέλο υψηλής χωρητικότητας μπορεί να αναλάβει σε κάθε κύκλο πλύσης να καθαρίζει περισσότερα ρούχα, πράγμα που σημαίνει πως θα καθαρίζεις την ίδια ποσότητα άπλυτων με λιγότερα πλυσίματα.

Επιπλέον υπάρχουν και τα μοντέλα με συνδεσιμότητα WIFI,  που κάνουν το πλύσιμο των ρούχων μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή που γνωρίζεις μέχρι σήμερα. Διαθέτουν ασύρματη συνδεσιμότητα, ώστε να μπορείς να βρίσκεις πολύ πιο εύκολα το πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για τα ρούχα σου, να ρυθμίζεις και να ελέγχεις απομακρυσμένα τη συσκευή σου, αλλά και να εγκαθιστάς νέα προγράμματα, επεκτείνοντας τη λειτουργικότητα του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου σου.

 

Γνωρίζεις, λοιπόν, ότι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αναβαθμίσεις τις μεγάλες οικιακές συσκευές σου, δε θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις πιο σύγχρονα μοντέλα που θα ευθυγραμμίζονται απόλυτα στις ανάγκες σου. Με υψηλότερη εργονομία και με τεχνολογίες που έχουν βασικό στόχο να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.

Μπορείς να δεις ακόμη