IFA 2019: Νέες IPS gaming οθόνες UltraGear από την LG

by Admin_

 

To gaming έπαιξε πολύ σαν κόνσεπτ στην IFA 2019, καθώς αρκετές εταιρείες παρουσίασαν συσκευές και προϊόντα κατάλληλα για τους λάτρεις των video games και εκείνο το κοινό που… παίρνει τα τελευταία λίγο περισσότερο σοβαρά απ’ ό,τι όλοι οι υπόλοιποι. Σε αυτές τις εταιρείες συμπεριλαμβάνεται και η LG με τη νέα σειρά gaming οθονών UltraGear.

Πρόκειται λοιπόν για τρεις οθόνες με τεχνολογία NVIDIA G-Sync, χρόνο απόκρισης 1 ms, αυξημένο ρυθμό ανανέωσης σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα και τεχνολογίες όπως Dynamic Action Sync, Black Stabilizer και Crosshair που θα καλύψουν πλήρως τα «θέλω» των gamers ανάμεσά μας και δη εκείνων που ειδικεύονται στα FPS.

Η UltraGear 27GN750 είναι ένα IPS Grey-to-Grey (GTG) μοντέλο με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz που είναι κατάλληλο για εκείνους που παίζουν online τίτλους με ακατάπαυστη δράση καθώς έρχεται να τους προσφέρει ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Αποδίδει Full HD ανάλυση με πλούσια, φυσικά χρώματα ενώ πέραν του G-Sync της NVIDIA, υποστηρίζει HDR10 και Adaptive-Sync.

Η UltraGear 27GL850 ανήκει επίσης στην κατηγορία των 27”, ωστόσο προσφέρει QHD ανάλυση (2560×1440 pixels) και καλύπτει τη χρωματική κλίμακα sRGB σε ποσοστό 135%, χαρίζοντας υπέροχα χρώματα γεμάτα ζωντάνια και απίθανες αντιθέσεις –καθώς ενσωματώνει την τεχνολογία Nano IPS της LG. Ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας είναι στα 144 Hz ενώ όπως και η 27GN750, υποστηρίζει HDR10.

Όσο για την UltraGear 38GL950G, έρχεται μεγαλύτερο μέγεθος (38” γαρ) αλλά όπως και η 27GL850, προσφέρει κορυφαία χρωματική κάλυψη –στο 98% της γκάμας DCI-P3 και 135% της sRGB. «Υπεύθυνη» γι’ αυτό είναι η τεχνολογία Nano IPS, τα αποτελέσματα της οποίας στο εν λόγω μοντέλο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, απόρροια της υψηλής φωτεινότητας των 450 nits και της WQHD+ ανάλυσης (3840×1600 pixels). Ο ρυθμός ανανέωσης των 144 Hz είναι overclockable στα 175 Hz, με την οθόνη να υποστηρίζει VESA DisplayHDR 400 και να φέρει πιστοποίηση της NVIDIA.

 

Έχοντας δοκιμάσει και τις τρεις… επί το έργο, οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο στην LG τόσο για την απόδοσή τους σε ό,τι αφορά τα χρώματα, όσο και για τον ρυθμό ανανέωσης. Όταν επιδόσεις που προσεγγίζουν τα 120 Hz θεωρούνται εξαιρετικές στο μοντέρνο gaming, εκείνες των UltraGear που φτάνουν ακόμα και να διπλασιάζουν την ανωτέρω επίδοση, ικανοποιούν ακόμα και τους πλέον δύσκολους. Τίτλοι όπως Fortnite, PUBG, World of Tanks και League of Legends προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία με τον παράγοντα-κλειδί πλέον να είναι οι ικανότητες του παίκτη και όχι το «ταβάνι» των επιδόσεων του hardware.

H διάθεση των τριών οθονών προσδιορίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής –δυστυχώς όσο κι αν επιμείναμε δεν μπορέσαμε να μάθουμε αν σε αυτές περιλαμβάνεται και η ελληνική και τι τιμές θα πρέπει να περιμένουμε. Υπομονή λοιπόν…

Μπορείς να δεις ακόμη