Ηλεκτρονικά θα διεξαχθεί η Ε3 και το 2022

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η E3 (Electronic Entertainment Expo ή Electronic Entertainment Experience) είναι μια μεγάλη εμπορική εκδήλωση για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Η εταιρία που διοργανώνει και παρουσιάζει την E3 είναι η Entertainment Software Association (ESA). Στη διοργάνωση αυτή φιλοξενούνται πολλοί προγραμματιστές, εκδότες, κατασκευαστές υλικού για να παρουσιάσουν και να διαφημίσουν τα επερχόμενα παιχνίδια και εμπορεύματα τους που σχετίζονται με παιχνίδια.

Επιπρόσθετα, πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκδότες και οι κατασκευαστές υλικού συνήθως πραγματοποιούν συνεντεύξεις τύπου για να ανακοινώσουν νέα παιχνίδια και προϊόντα με αποτέλεσμα το υλικό που μαζεύεται να προσελκύει τα βλέμματα του χώρου.

Με την πάροδο του χρόνου, η E3 έχει αρχίσει να θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις gaming της χρονιάς. Η E3 πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο στην κλασσική τοποθεσία του, στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 2020, έχει χάσει μόνο ένα χρόνο, με την E3 2020 να ακυρώνεται πλήρως λόγω της πανδημίας COVID-19. Η E3 2021 πραγματοποιήθηκε ως μια εικονική εκδήλωση μόνο στο διαδίκτυο και η E3 2022 θα ακολουθήσει το παράδειγμά της και θα πραγματοποιηθεί online.

Η Entertainment Software Association μεταθέτει την Electronic Entertainment Expo σε μια διαδικτυακή εκδήλωση μόνο λόγω ανησυχιών σχετικά με την πανδημία.

Ενώ υπάρχει περίπτωση το βαρύ κύμα της πανδημίας να έχει περάσει μέχρι την ημερομηνία έναρξης της έκθεσης, η προεργασία και η οργάνωση ενός τόσο μεγάλου όγκου ανθρωπίνου δυναμικού αλλά και εγκαταστάσεων είναι σχεδόν αδύνατη μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Για τον λόγο αυτό, το πιο πιθανό και σχεδόν σίγουρο σενάριο είναι η πραγματοποίηση της έκθεσης διαδικτυακά όπως και την περασμένη χρονιά, η οποία χαρακτηρίστηκε πετυχημένη.

Εν τω μεταξύ, το Συνέδριο προγραμματιστών παιχνιδιών έχει προγραμματιστεί να γίνει δια ζώσης από τις 21 Μαρτίου έως τις 25 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες θέλουν το συνέδριο να πραγματοποιείται κανονικά.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Λόγω των συνεχιζόμενων κινδύνων για την υγεία γύρω από τον COVID-19 και το πιθανό αντίκτυπό του στην ασφάλεια των εκθετών και των συμμετεχόντων, η E3 δεν θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης το 2022. Ωστόσο, είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της E3 και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα», ανέφερε η ESA σε δήλωση στο GamesBeat.

 

Μπορείς να δεις ακόμη