Ήρθαν οι νέες απόλυτα αυτόνομες ρομποτικές σκούπες της Xiaomi

by Zikou Stella

Επιτέλους ήρθε η άνοιξη. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η διάρκεια της ημέρας μεγαλώνει, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις υπαίθριες δραστηριότητες και να περάσεις χρόνο με τους φίλους σου και την οικογένειά σου.

Ωστόσο, η καλοκαιρία συνοδεύεται και από κάποιες προκλήσεις, που αφορούν στην καθαριότητα του σπιτιού και ιδιαίτερα στο πρόβλημα της σκόνης. Με τα παράθυρα να ανοίγουν πιο συχνά για να μπει καθαρός αέρας, εισέρχεται ταυτόχρονα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού περισσότερη σκόνη και αλλεργιογόνα. Και αυτό τελικά σημαίνει περισσότερη δουλειά για εσένα!

Όμως δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι. Για άλλη μια φορά, βασίσου στην τεχνολογία που εξελίσσεται ραγδαία για να κάνει τη ζωή σου καλύτερη. Εμπιστεύσου μια ρομποτική σκούπα από τη νέα σειρά της Χiaomi Mi Robot, χαλάρωσε, απόλαυσε τις όμορφες μέρες της άνοιξης και την καθαριότητα των δαπέδων άστην πάνω της.

 

Γιατί να αποκτήσεις ρομποτική σκούπα;

Οι ρομποτικές σκούπες είναι πολύ βολικές, αποτελεσματικές και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Λειτουργούν αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύεις καθόλου χρόνο για να σκουπίσεις. Μπορείς να τη ρυθμίσεις να εργάζεται σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες και να την αφήσεις να κάνει τη δουλειά της, όσο εσύ θα ασχολείσαι με κάποια άλλη εργασία στο σπίτι, θα ξεκουράζεσαι ή θα λείπεις. Τα περισσότερα πλέον μοντέλα είναι 2 σε 1, εκτελούν δηλαδή και το σφουγγάρισμα και έτσι ξεμπερδεύεις και με τις δύο δουλειές, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο χρόνο.

 

Γνώρισε τη νέα σειρά ρομποτικών σκουπών της Xiaomi

Η Xiaomi πρωτοπορεί και πάλι στον τομέα των ρομποτικών σκουπών προτείνοντας μια νέα σειρά προϊόντων που θα σε καταπλήξουν. Με μεγάλη απορροφητική ισχύ, επάρκεια μπαταρίας για σκούπισμα όλου του σπιτιού και έξυπνες λειτουργίες τα μοντέλα Ε10, S10 και S10+ αποτελούν ευέλικτες και πολύ προσιτές λύσεις για κάθε σπίτι. Ωστόσο, η Xiaomi προτείνει και 2 πρωτοποριακές σκούπες, τις Χ10 και Χ10+, που διαθέτουν σταθμό συλλογής απορριμμάτων, χαρακτηριστικό που τις καθιστά απόλυτα αυτόνομες για έως 60 χρήσεις.

Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά που κάνουν την καθεμία μοναδική και ξεχωριστή.

 

Mi ROBOT E10

Η ρομποτική σκούπα Xiaomi Mi Robot E10 είναι το βασικό μοντέλο της σειράς και διαθέτει εντυπωσιακή ισχύ απορρόφησης 4000 Pa. Η εφαρμογή Xiaomi Home σου επιτρέπει να ελέγχεις τη συσκευή, να σχεδιάζεις και να προγραμματίζεις τον καθαρισμό πολύ απλά και εύκολα.  Διαθέτει επίσης αισθητήρες κατά της σύγκρουσης και κατά της πτώσης για την αποφυγή πρόσκρουσης σε έπιπλα ή πτώσης από σκάλες. Το ύψος της είναι μόλις 8 εκατοστά, πράγμα που την καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτη στο σκούπισμα κάτω από χαμηλά έπιπλα. Τέλος, έχει διάρκεια μπαταρίας έως και 110 λεπτά, υπεραρκετή για να καθαρίσεις ένα μέσο σπίτι χωρίς να επαναφορτίσεις τη σκούπα.

 

Mi ROBOT S10

Η Xiaomi Mi Robot S10 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση της E10 με ισχύ που ρυθμίζεται από 600 έως 4000 Pa. Διαθέτει προηγμένο σύστημα πλοήγησης με λέιζερ LDS και πραγματοποιεί διαδρομή καθαρισμού ζιγκ-ζαγκ και σχήματος Υ. Διαθέτει επίσης αισθητήρες κατά της σύγκρουσης και της πτώσης για την αποφυγή ζημιών στα έπιπλα και στην ίδια τη συσκευή. Η S10 έχει διάρκεια μπαταρίας έως και 130 λεπτά, είναι δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από την E10 και πιο κατάλληλη αν το σπίτι σου έχει επιφάνεια περισσότερων τετραγωνικών αφού με μία φόρτιση μπορεί να καλύψει έως και 90 τετραγωνικά.

 

Mi ROBOT S10+

Η Xiaomi Mi Robot S10+ είναι το πιο εμπλουτισμένο μοντέλο της σειράς S, με ισχύ αναρρόφησης 4000 Pa. Όπως και η S10 διαθέτει προηγμένο σύστημα πλοήγησης με λέιζερ LDS. Η S10+ έχει χωρητικότητα κάδου απορριμμάτων 450 ml και δοχείου νερού 200 ml, ελαφρώς μεγαλύτερη από τα μοντέλα Ε10 και S10. Διαθέτει επίσης αισθητήρες 360ᵒ κατά της σύγκρουσης με εμπόδια, γεγονός που καθιστά τις κινήσεις της πιο ακριβείς, ενώ παράλληλα «αντιλαμβάνεται» την παρουσία χαλιού και σταματάει το σφουγγάρισμα στις παρυφές του. Η μπαταρία της διαρκεί έως και 2 ώρες και έχει τη δυνατότητα σκουπίσματος έως 200m2 και σφουγγαρίσματος έως 150m2.

 

Mi ROBOT X10

H Xiaomi MI Robot X10 είναι επίσης μια ρομποτική σκούπα με δυνατότητα σφουγγαρίσματος. Διαθέτει τεχνολογία πλοήγησης και χαρτογράφησης με λέιζερ, η οποία της επιτρέπει να δημιουργεί έναν λεπτομερή χάρτη του σπιτιού και να σχεδιάζει την πιο αποτελεσματική διαδρομή καθαρισμού. Μπορείς να τη χειρίζεσαι μέσω της εφαρμογής Xiaomi Home αλλά και να την ενεργοποιείς / απενεργοποιείς με φωνητικό έλεγχο με Amazon Alexa ή Google Assistant.

Η X10 έχει ισχύ αναρρόφησης έως και 4000Pa και χωρητικότητα κάδου 400ml, ενώ μπορεί να σφουγγαρίζει αποτελεσματικά για έως και 80 λεπτά με χωρητικότητα κάδου νερού 200ml. Η μπαταρία της διαρκεί μέχρι 180 λεπτά συνεχόμενης χρήσης, αρκετά για τον καθαρισμό ενός μεγάλου σπιτιού.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ωστόσο, που τη διαφοροποιεί ριζικά από τα υπόλοιπα μοντέλα, είναι ο σταθμός συλλογής που διαθέτει. Η βάση φόρτισης και στάθμευσης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμεύει και ως κάδος απορριμμάτων χωρητικότητας 2,5L, που επιτρέπει στη σκούπα να αδειάσει τον γεμάτο κάδο της έως και 60 φορές. Έτσι ξεχνάς το άδειασμα και κερδίζεις επιπλέον χρόνο και άνεση.

 

 

Mi ROBOT X10+

Η Χ10+ είναι το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς ρομποτικών σκουπών της Xiaomi. Μια πραγματικά αυτόματη συσκευή που σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια στο σκούπισμα και στο σφουγγάρισμα. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά της X10 που προαναφέρθηκαν αλλά προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Ο σταθμός φόρτισης και συλλογής διαθέτει, όπως και η X10, έναν μεγάλο κάδο χωρητικότητας 2,5L. Όταν η σκούπα σταθμεύσει, ενεργοποιείται ένας ανεμιστήρας απορροφητικής ισχύος 17000 Pa, και τα απορρίμματα μέσω ενός διπλού αεραγωγού μεταφέρονται αυτόματα από τη σκούπα στον κεντρικό κάδο συλλογής. Παράλληλα, ο σταθμός διαθέτει δοχείο νερού ώστε η σκούπα να ανεφοδιάζεται από μόνη της με καθαρό νερό για σφουγγάρισμα. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της ναυαρχίδας των ρομποτικών σκουπών της Xiaomi είναι ότι μετά το σφουγγάρισμα η σκούπα επιστρέφει στον σταθμό της όπου ενεργοποιείται ο στεγνωτήρας των πανιών σφουγγαρίσματος. Έτσι τα πανάκια στεγνώνουν υγιεινά, απαλλάσσονται από τις οσμές και είναι καθαρά και ολόφρεσκα για την επόμενη χρήση.

Απόκτησε κι εσύ μια ρομποτική σκούπα Xiaomi, εξοικονόμησε χρόνο και ενέργεια και απόλαυσε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου διασκεδάζοντας, βολτάροντας, ταξιδεύοντας, …πάντως όχι σκουπίζοντας και σφουγγαρίζοντας!

Μπορείς να δεις ακόμη