Καφές, μία προσιτή απόλαυση για όλους!

by Aggeliki Tsoukana

Η κουλτούρα του καφέ έχει εξελιχθεί τόσο μέσα στον χρόνο ώστε να μπορείς πια να απολαύσεις τέλειο καφέ, σε διάφορες περιστάσεις και με πολλούς τρόπους. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει, είναι το πάθος για τον καλό καφέ, αλλά και η απόλαυση της παρασκευής του. Από το προσεκτικό άλεσμα των κόκκων στη μηχανή καφέ, μέχρι την εκχύλιση μιας αρωματικής δόσης espresso, η παρασκευή του καφέ στο σπίτι γίνεται τελετουργικό!

 

 

Κάθε παρασκευή καφέ μια μοναδική εμπειρία

Η διαρκής αναζήτηση του ανθρώπου για νέες τεχνικές παρασκευής καφέ και νέες γευστικές απολαύσεις είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διαφορετικών ειδών καφέ που το καθένα έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Από στιγμιαίο καφέ, φίλτρου και φραπέ, μέχρι espresso, cappuccino και freddo, κάθε τύπος καφέ παρασκευάζεται με τον δικό του τρόπο, προσφέροντας διαφορετικό άρωμα, γεύση, περιεκτικότητα σε καφεΐνη ή και δυνατότητα συνδυασμού με άλλα στοιχεία, όπως γάλα ή αφρόγαλα. Επομένως, η επιλογή του τρόπου παρασκευής καφέ δεν γίνεται τόσο για λόγους ευκολίας, αλλά περισσότερο για λόγους… εμπειρίας. Γιατί κάθε είδος καφέ είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία!

Και κάπου εδώ, οι μηχανές καφέ γίνονται απαραίτητο «εργαλείο» για κάθε σπίτι. Το να ετοιμάσει κανείς ένα καλό espresso, ελληνικό, ή καφέ φίλτρου αποτελεί τέχνη, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητη και η κατάλληλη καφετιέρα.

 

 

Ο αγαπημένος σου καφές από την άνεση του σπιτιού σου

Οι αυτόματες καφετιέρες έχουν θέση σε κάθε κουζίνα και μπορούν να εξυπηρετήσουν όλα τα γούστα. Διαθέτουν πληθώρα χαρακτηριστικών για ν’ απολαμβάνεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ με το πάτημα ενός κουμπιού. Από την άνεση του σπιτιού σου μπορείς να παρασκευάζεις μια μεγάλη ποικιλία απολαυστικών ροφημάτων με βάση τον καφέ, όπως espresso cappuccino, latte macchiato, americano κ.ά. Κι αν θέλεις να κάνεις το βήμα παραπάνω, μπορείς να αλέθεις μόνος σου τον καφέ στο σπίτι!

Τα μοντέλα με ενσωματωμένο μύλο άλεσης θα αλέσουν τους κόκκους καφέ λίγο πριν την εκχύλιση, εξασφαλίζοντας ότι θα έχεις πάντα τον πιο φρέσκο, γευστικό και αρωματικό καφέ. Επιπρόσθετα, πετυχαίνεις σημαντική οικονομία ανά φλιτζάνι συγκριτικά με τις έτοιμες μερίδες, αφού ο καφές σε κόκκους κοστίζει αρκετά φθηνότερα.

 

 

Καφές και ροφήματα με βάση τον καφέ για όλα τα γούστα

Αν είσαι λάτρης του «γαλλικού», θα βρεις και τις αντίστοιχες καφετιέρες. Οι καφετιέρες φίλτρου διαθέτουν λειτουργίες και χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν την απόλαυση μιας κούπας καφέ φίλτρου. Διακρίνονται για την εύκολη χρήση τους και τον εύκολο καθαρισμό τους. Πολλές προτάσεις έρχονται με θερμαινόμενη βάση κανάτας που διατηρεί ζεστό τον καφέ και αυτόματη παύση λειτουργίας. Σε πιο εξελιγμένα μοντέλα θα συναντήσεις προηγμένες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν τέλειο γευστικό αποτέλεσμα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο φλιτζάνι.

Ασφαλώς, μπορείς να καλύψεις κάθε γούστο με μία πολυκαφετιέρα. Οι μηχανές με σύστημα κάψουλας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από ροφήματα, αρκεί να εφαρμοστεί η αντίστοιχη κάψουλα. Εκτός από τις κλασσικές παραλλαγές espresso, όπως cappuccino, latte macchiato, espresso caramel κ.ά., ορισμένα μοντέλα μπορούν να παρασκευάσουν και καφέ φίλτρου, σοκολάτα, κρύα ροφήματα και τσάι. Πολλές μηχανές με σύστημα κάψουλας διαθέτουν σύστημα που αναμιγνύει τον ατμό, με τον αέρα και το γάλα, δημιουργώντας πλούσιο και κρεμώδες cappuccino.

Οι καφετιέρες Nespresso είναι εξοπλισμένες με πατενταρισμένο σύστημα εκχύλισης, το οποίο με την αντλία υψηλής πίεσης εκχυλίζει τέλεια τις ευαίσθητες γεύσεις και τα κορυφαία αρώματα κάθε κάψουλας καφέ. Με πάνω από 23 ποικιλίες καφέ, μια καφετιέρα Nespresso μπορεί να καλύψει κάθε γούστο και προτίμηση.

 

 

Για μια πιο προσωπική εμπειρία καφέ

Αρκετά πλήρως αυτόματα μοντέλα προσφέρουν την ευελιξία να παρέμβεις στη διαδικασία παρασκευής ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Η εξατομίκευση των ροφημάτων ξεκινά από τη ρύθμιση άλεσης των κόκκων, ανάλογα με την ποικιλία καφέ, ενώ πολλές προτάσεις σου δίνουν επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίσεις ακόμα και την ποσότητα εκχύλισης.

Αν θέλεις να ετοιμάζεις γρήγορα και εύκολα πλούσιο αφρόγαλα, υπάρχουν μοντέλα που έρχονται με μεταλλικό ακφροφύσιο ατμού, για να ετοιμάσεις υπέροχο αφρόγαλα για cappuccino και latte. Ορισμένες μηχανές διαθέτουν δοχείο γάλακτος που κάνει αφρό το γάλα δύο φορές και μετά προσθέτει, χωρίς πιτσιλιές, ένα κρεμώδες στρώμα στο φλιτζάνι σου στην ιδανική θερμοκρασία. Το δοχείο μπορεί επίσης να αποθηκευτεί εύκολα στο ψυγείο και είναι εξαιρετικά υγιεινό.

 

Καλύτερη ζωή με σπιτικό καφέ από τα χέρια σου!

Όποια κι αν είναι τα γούστα τα δικά σου ή και των αγαπημένων σου, το σίγουρο είναι ότι πλέον μπορείς να απολαμβάνεις μια μεγάλη ποικιλία καφέ από την άνεση του σπιτιού σου. Κι όλα αυτά χάρη στις σύγχρονες καφετιέρες. Πειραματίσου με τις λειτουργίες της μηχανής σου, δοκίμασε διάφορα ροφήματα, ζήσε την εμπειρία του φρεσκοαλεσμενου καφέ και γέμισε με όμορφες μυρωδιές τον χώρο σου!

Μπορείς να δεις ακόμη