Το μέλλον της σειράς Call of Duty περιλαμβάνει την κυκλοφορία τριών νέων παιχνιδιών

by Aggeliki Tsoukana

Η Activision παρουσίασε το μέλλον της σειράς Call of Duty. Στο event που πραγματοποίησε με τίτλο Call of Duty Next, είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια νέα ματιά στο Call of Duty: Modern Warfare 2, όμως τα σημαντικότερα νέα έχουν να κάνουν με το Warzone 2.0 που θα ανανεώσει σε σημαντικό βαθμό την εμπειρία του δημοφιλούς battle royale, ενώ το επόμενο έτος θα μεταφερθεί και σε φορητές συσκευές.

Το Call of Duty: Warzone 2.0 θα είναι όπως πάντα free to play και θα λανσαριστεί στις 16 Νοεμβρίου 2022, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του αναφέρει πως πρόκειται για την πλέον φιλόδοξη κυκλοφορία της σειράς ως σήμερα. Ο χάρτης του τοποθετείται σε μία ερημική τοποθεσία που ονομάζεται Al Mazrah και θα υπάρχουν οριοθετημένες περιοχές στις οποίες αρχικά θα ομαδοποιούνται οι παίκτες, πριν ριχτούν όλοι στη μάχη, εχθροί που ελέγχονται από το AI αλλά και ενός είδους sandbox mode. Η ανάπτυξη του Warzone 2.0 έχει βασιστεί στην ίδια τεχνολογία με το Modern Warfare 2.

Εκτός από τα παραπάνω, η Treyarch έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το Gulag και πλέον οι παίκτες θα πρέπει να δίνουν μάχες δύο εναντίον δύο, πριν εισέλθουν ή όχι ξανά στο πεδίο της μάχης μετά από ένα kill. Ακόμα, στο Gulag θα συναντήσεις έναν φύλακα που περιφέρεται στον χώρο και όπλα διασκορπισμένα στον χάρτη.

Ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του, το Warzone 2.0 θα περιλαμβάνει όπλα από το Call of Duty: Modern Warfare 2, ενώ η πρόοδός σου και στα δύο παιχνίδια θα είναι κοινή. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα νέο mode με την ονομασία DMZ, όπου θα εισέρχεσαι στο πεδίο της μάχης και στη συνέχεια θα πρέπει να βγεις από αυτό, με όσο το δυνατό περισσότερο εξοπλισμό.

Η έκδοση του Warzone 2.0 για φορητές συσκευές αναμένεται να γίνει διαθέσιμη εντός του 2023 και θα είναι επίσης free to play. H Activision υποστηρίζει ότι σε κάθε match θα μπορούν να μετέχουν ταυτόχρονα έως 120 παίκτες, το battle royale έχει δημιουργηθεί εξ’ αρχής για φορητές συσκευές και θα υπάρχουν αποκλειστικά events, playlists και περιεχόμενο. Ανάμεσα στα τρία παιχνίδια Call of Duty που θα λανσαριστούν τους επόμενους μήνες θα υπάρχει κοινή πρόοδος, κάτι που σημαίνει ότι το battle pass για κάθε σεζόν θα είναι το ίδιο, σε όλες τις εκδόσεις.

 

 

Όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, το Call of Duty: Modern Warfare 2 θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 28 Οκτωβρίου 2022, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC. Κατά τη διάρκεια του event, αποκαλύφθηκαν πληροφορίες για τα multiplaye modes του τίτλου. Η πιο σημαντική προσθήκη είναι τα Raids, ένα 3v3 mode, που περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν, θα στηρίζεται στην επικοινωνία και στη συνεργασία μεταξύ των μελών κάθε ομάδας. Ακόμα, θα περιλαμβάνεται και η επιλογή για third-person mode, οπότε θα μπορείς να βλέπεις τα γεγονότα από διαφορετική οπτική.

Από εκεί και πέρα θα βρεις το Loadout 2.0 system, που βασίζεται στο αντίστοιχο σύστημα παραμετροποίησης των όπλων που εισήγαγε η Infinity Ward στο Modern Warfare του 2019. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις περισσότερες επιλογές για τη διαμόρφωση του εξοπλισμού σου, τον οποίο θα μπορείς να ομαδοποιείς ανά πλατφόρμα. Το ίδιο σύστημα θα προστεθεί και στο Warzone 2.0.

Ακόμα έχουν πραγματοποιηθεί αναβαθμίσεις σε μηχανισμούς όπως το sprinting, το swimming και το mantling. Επιστρέφει το Spec Ops mode και σε μεγάλου μεγέθους χάρτες θα υπάρχουν χαρακτήρες που ελέγχονται από το AI.

 

 

Τέλος, τιμώντας την υπάρχουσα συμφωνία με τη Sony, η Activision θα προσφέρει αποκλειστικό περιεχόμενο στους κατόχους των PlayStation 5 και PlayStation 4 που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα Call of Duty: Modern Warfare 2 και Warzone 2.0. Πιο συγκεκριμένα, όσοι προπαραγγείλουν το Modern Warfare 2 μέσω του PlayStation Store, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Oni Operator Pack, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Σε αυτό θα βρεις ένα high-level weapon blueprint, που θα σου δώσει σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά τη δύναμη πυρός.

Ο θαρραλέος operator, Hiro “Oni” Watanabe είναι ένας μισθοφόρος που κατάγεται από την κάστα των σαμουράι. Έχοντας “μοιράσει” τον εαυτό του ανάμεσα στην πατρίδα και την οικογένεια, τιμάει τον κώδικα των σαμουράι και ταυτόχρονα προσπαθεί να “καθαρίσει” το όνομα της οικογένειάς του.

 

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη