Κουζινομηχανή, ο απόλυτος βοηθός σου για τις πασχαλινές προετοιμασίες!

by Zikou Stella

Με μια κουζινομηχανή στον πάγκο σου, η προετοιμασία του φαγητού, των γλυκών και των συνοδευτικών γίνεται σε απίστευτα σύντομο χρόνο και χωρίς καθόλου κούραση. Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα έχεις περισσότερη ανάγκη από μια κουζινομηχανή, ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να φτιάξεις κουλούρια και τσουρέκια. Μην ξεχνάς όμως ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σε πλήθος άλλων συνταγών και παρασκευών, απλών αλλά και περίπλοκων.

 

Μία συσκευή που κάνει για δέκα

Αν έχεις ή αν σύντομα αποκτήσεις κουζινομηχανή μην την βγάλεις ποτέ από τον πάγκο της κουζίνας σου. Και αν σε απασχολεί το γεγονός ότι πιάνει χώρο, απόσυρε άλλες συσκευές τις οποίες η κουζινομηχανή σου μπορεί να αντικαταστήσει.

Κάθε σύγχρονη κουζινομηχανή περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 βασικά εξαρτήματα. Ο γάντζος ζύμης αναλαμβάνει την παρασκευή σφιχτής ζύμης, ο αναδευτήρας αναμιγνύει τα μίγματα κέικ, μπισκότων και τις ελαφριές ζύμες και το χτυπητήρι είναι κατάλληλο για χτύπημα μαρέγκας ή κρέμας.

Εκτός από αυτά τα  εξαρτήματα, κάποιες κουζινομηχανές περιλαμβάνουν περισσότερα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν και ξεχωριστά. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να δεχτούν πληθώρα από διαφορετικά εξαρτήματα εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερες εργασίες στη κουζίνα ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Μερικά από τα συμπληρωματικά εξαρτήματα για καθημερινή χρήση είναι το μπλέντερ, ο κόφτης/τρίφτης για να ψιλοκόβεις λαχανικά και να τρίβεις τυριά, ο αποχυμωτής για να στύβεις εσπεριδοειδή ή να φτιάχνεις φρέσκους χυμούς από φρούτα και λαχανικά.

Ωστόσο, αν θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις δυνατότητες που σου προσφέρει το θαυμάσιο αυτό μηχάνημα, μη σταθείς μόνο στα βασικά εξαρτήματα και κεφαλές που συνοδεύουν μια κουζινομηχανή αλλά ψάξε για εκείνα που θα σε βοηθήσουν σε εξειδικευμένες εργασίες όπως εξάρτημα ανοίγματος φύλλου για πίτες, παρασκευαστή ζυμαρικών, κρεατομηχανή για κιμά και λουκάνικα, μέχρι παγωτομηχανή για αγνό σπιτικό παγωτό.

 

Αυτό το Πάσχα θα φτιάξεις κουλούρια και τσουρέκια με εγγυημένη επιτυχία

Η καλή προετοιμασία είναι το παν στην κουζίνα. Και μπορείς να προετοιμάσεις τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα υλικά στον κάδο της κουζινομηχανής σου.

Ακολούθησε τη συνταγή του αγαπημένου σου pastry chef για κουλούρια και τσουρέκια και στη συνέχεια επιστράτευσε τα «Μεγάλα Μέσα». Χτύπησε τα υλικά στον κάδο της κουζινομηχανής σου, όλα μαζί ή με τη σειρά που σου υποδεικνύει η συνταγή. Η κουζινομηχανή σου έχει αρκετή δύναμη και σταθερότητα ώστε να δουλέψει ακόμα και τις πιο σφιχτές ζύμες, αναμιγνύοντας αποτελεσματικά τα υλικά και δημιουργώντας αφράτο και καλοδουλεμένο ζυμάρι. Ο κάδος έχει χωρητικότητα 4-7 λίτρων για να χωρέσει μεγάλες ποσότητες υλικών ώστε, στις περισσότερες περιπτώσεις, να μην χρειάζεται να επαναλάβεις τη διαδικασία αν θέλεις να ετοιμάσεις διπλή δόση.

Εκτός ότι εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο, γλιτώνεις τα χέρια σου από την επίπονη διαδικασία του ζυμώματος που, όπως και να το κάνουμε, ενέχει πάντα τον κίνδυνο να μην γίνει απόλυτα σωστά.

 

 

Ετοίμασε σαλάτες, σάλτσες και άλλες παρασκευές για το πασχαλινό τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι δεν σημαίνει μόνο αρνάκι, κοκορέτσι και κοψίδια. Μια μεγάλη ποικιλία από παρασκευές και συνοδευτικά έχουν και αυτά τη θέση τους δίπλα στα κρεατικά του Πάσχα. Χρησιμοποίησε τους πολυκόφτες της κουζινομηχανής σου για να ψιλοκόψεις λαχανικά, όπως αγγούρι και σκόρδο για το τζατζίκι, κρεμμύδι για τη χωριάτικη σαλάτα, καρότο, λάχανο κ.α.

Ανάμειξε στο μπλέντερ υλικά για την παρασκευή αλοιφών όπως τυροσαλάτα, τυροκαυτερή και χούμους, που συνδυάζονται αρμονικά με τα κρεατικά και φτιάξε πίτες ή πιτάκια με δικό σου ζυμάρι εφαρμόζοντας στην κουζινομηχανή σου τα εξαρτήματα ανοίγματος φύλλου. Τέλος, με το κατάλληλο εξάρτημα μπορείς να κόψεις κιμά για να φτιάξεις σπιτικά μπιφτέκια και κεμπάπ ή ακόμα και τα δικά σου λουκάνικα!

Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της κουζινομηχανής σου θα ετοιμάσεις πραγματικά λαχταριστές παρασκευές με εγγυημένη επιτυχία, στον μισό χρόνο. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να περάσεις περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σου και να ξεκουραστείς περισσότερο τις ημέρες αυτές !

Καλό Πάσχα!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνος,πολυκόφτης multi,κουζινομηχανές

Μπορείς να δεις ακόμη