Τυροκαυτερή

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Στη Βόρεια Ελλάδα τη λένε και χτυπητή και είναι η πολυαγαπημένη αλοιφή της ταβέρνας που έχει θέση σε κάθε BBQ.

 

 

Υλικά

  • 250 γρ. φέτα βαρελίσια πικάντικη
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 1-2 πιπεριές καυτερές (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε και από το μέγεθός τους)
  • 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λίγο γιαούρτι

 

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε κοτσάνια και σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε φετούλες.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα τυριά, προσθέτοντας και μέρος από τις σοταρισμένες πιπεριές μαζί με λάδι του τηγανιού, την πάπρικα και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε όσο γιαούρτι χρειαστεί ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
  4. Διατηρούμε την τυροκαυτερή στο ψυγείο για αρκετό καιρό μέσα σε γυάλινο βάζο, ρίχνοντας στην επιφάνεια λίγο λάδι ακόμα.

 

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ.

Μπορείς να δεις ακόμη