Επαγγελματικά πλυστικά, αξιοποιήστε όλα τα πλεονεκτήματα

by Aggeliki Tsoukana

Όλες οι απαιτητικές εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με ένα επαγγελματικό πλυστικό. Κερδίζετε σε χρόνο, χρήμα και, κατ’ επέκταση, σε παραγωγικότητα. Είτε πρόκειται για το πλακόστρωτο, τις εξωτερικές σκάλες ή την αυλή του καταστήματός σας, είτε για τα τραπεζοκαθίσματα και τα κάγκελα, το καθάρισμά τους θα γίνεται εύκολα, οικονομικά και με ελάχιστο κόπο.

Παρακάτω, αναλύονται όλοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να επενδύσετε σε ένα επαγγελματικό πλυστικό και πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

 

 

Εξοικονομείτε χρόνο

Χάρη στην υψηλή πίεση που διαθέτουν, τα πλυστικά μηχανήματα δημιουργούν έναν πανίσχυρο πίδακα. Με το πέρασμά του παρασύρει και τους πιο δύσκολους ρύπους. Η πίεση του νερού μπορεί να είναι έως και 40 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το κοινό λάστιχο κήπου, στο οποίο η πίεση δεν ξεπερνά τα 4 bar. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν επαγγελματικά μηχανήματα, όπως το Karcher K7 Smart Control, εξασφαλίσουν πίεση που φτάνει τα 160 bar. Κάτι τέτοιο σημαίνει επίσης ότι ακόμη και ο πιο επίμονος λεκές θα εξαφανίζεται, χωρίς να χρειαστεί ποτέ ξανά τοπικό τρίψιμο.

Ενδεικτικά, η εξοικονόμηση χρόνου με ένα πλυστικό φτάνει στο 50%, αφού για παράδειγμα με το Karcher K4 Compact θα μπορείτε σε 1 μόλις ώρα να καθαρίσετε μία επιφάνεια 30 τετραγωνικών μέτρων. Για τις περιπτώσεις που η πίεση του νερού δεν αρκεί για να απομακρυνθούν οι δύσκολοι ρύποι, τα επαγγελματικά πλυστικά διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένα ακροφύσια που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού. Ενδεικτικά, τα μοντέλα της Karcher είναι εξοπλισμένα με ένα turbo μπεκ, με το οποίο το νερό εκτοξεύεται σε μορφή περιστρεφόμενου πίδακα.

Η καθαριστική δράση ενισχύεται επίσης με τη χρήση απορρυπαντικού. Για τις περιπτώσεις όπου προβλέπεται η συχνή χρήση απορρυπαντικού, μοντέλα όπως το Karcher K3 διαθέτουν ενσωματωμένο δοχείο για το καθαριστικό, ώστε να είναι πιο εύκολη η εφαρμογή του χημικού προϊόντος στην επιφάνεια που πλένεται.

 

Μικρότερη σπατάλη νερού

Η μικρότερη πίεση που διαθέτει το κοινό λάστιχο κήπου προκαλεί και μεγαλύτερη σπατάλη νερού. Ενδεικτικά, για μία ώρα χρήσης το λάστιχο κήπου ξοδεύει περίπου 3.500 λίτρα. Αντίθετα, ένα πλυστικό μηχάνημα κατά μέσο όρο καταναλώνει 800 λίτρα νερού, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Έτσι, η κατανάλωση νερού είναι μειωμένη έως και 80% σε σχέση με το κοινό λάστιχο κήπου. Λιγότερα έξοδα στους λογαριασμούς ύδρευσης, σημαίνει ότι μειώνονται τα λειτουργικά κόστη μιας επιχείρησης.

 

Αποτελεσματικό πλύσιμο και απολύμανση

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η απολύμανση εξωτερικών επιφανειών. Και δεν αρκεί μόνο η υψηλή πίεση που παρέχει ένα επαγγελματικό πλυστικό. Θα χρειαστείτε ένα απορρυπαντικό που πέρα από τους ρύπους, απομακρύνει και τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ενδεικτικά, τα καθαριστικά RM732 και RM 735 της Karcher καταπολεμούν βακτήρια και μύκητες, ενώ έχουν κατά περίπτωση και ιοκτόνο δράση. Έχουν επίσης κορυφαία απόδοση σαν καθαριστικά, διαλύοντας τα λίπη και τα άλατα. Παράλληλα, είναι βιοδιασπώμενα και αρκετά οικονομικά στη χρήση. Παράγουν 250 λίτρα έτοιμου προς χρήση καθαριστικού – απολυμαντικού, με αραίωση 2%.

 

 

Χρήστη κρύου και ζεστού νερού

Πολλά επαγγελματικά μηχανήματα μπορούν να λειτουργήσουν και με ζεστό νερό. Κάτι που εξασφαλίζει αποτελεσματικό καθάρισμα, ακόμη και στην περίπτωση ιδιαίτερα σκληρών λεκέδων όπως γράσα ή κηλίδες από λάδια μηχανής. Για παράδειγμα, το Karcher K7 Smart Control δέχεται ζεστό νερό έως και 60 βαθμούς Κελσίου.

 

Μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ που συνοδεύουν ένα επαγγελματικό πλυστικό κάνουν ακόμη πιο εύκολο το καθάρισμα σε ειδικές εργασίες. Ειδικές περιστρεφόμενες βούρτσες ή εξαρτήματα καθαρισμού δαπέδων και τοίχων, παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία. Παρέχουν ένα ή περισσότερα περιστρεφόμενα μπεκ, τα οποία βρίσκονται μέσα σε ένα πλαστικό κάλυμμα, ώστε να μην εκτοξεύονται πιτσιλιές. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζουν πως δεν θα λερωθεί περιμετρικά ο χώρος. Παράλληλα, η επιφάνεια θα πλυθεί πολύ πιο γρήγορα, απ’ ό,τι αν χρησιμοποιούσατε μόνο την κάννη.

Για πιο απαιτητικές εργασίες, η Karcher διαθέτει ένα σετ καθαρισμού σωληνώσεων. Αποφράσσουν σωληνώσεις, αποχετεύσεις, υδρορροές και τουαλέτες. Αν προσθέσετε και το σετ αμμοβολής και υδραμμοβολής της ίδιας εταιρείας, θα μπορείτε να καθαρίζετε σκουριές και ξεραμένες μπογιές.

 

 

Ευκολία στη χρήση

Ακόμη ένα σημαντικό πλεονέκτημα των επαγγελματικών πλυστικών είναι η ευχρηστία τους. Με λίγες απλές κινήσεις θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Το μόνο που απαιτείται να κάνετε για να το χρησιμοποιήσετε, είναι να το συνδέσετε σε παροχή νερού και έπειτα να το συνδέσετε στην πρίζα. Όλα τα πλυστικά διαθέτουν τηλεσκοπική κάννη για να πλένετε με ευκολία ακόμη και δυσπρόσιτα ή ψηλά σημεία, όπως για παράδειγμα παράθυρα.

Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης της πίεσης του νερού, ανάλογα με την επιφάνεια που καθαρίζεται. Για μεγαλύτερη ευκολία, σε όλα τα πλυστικά της Karcher, όπως στο Karcher K5 Power Control, η αλλαγή του επιπέδου πίεσης γίνεται στρίβοντας την κάννη.

 

Εύκολη αποθήκευση και μεγάλη διάρκεια ζωής

Ακόμη και το μεγαλύτερο επαγγελματικό πλυστικό διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό, ώστε να είναι εύκολο στη μεταφορά και την αποθήκευση. Στην περίπτωση των μοντέλων της Karcher, ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιούν υδρόψυκτο μοτέρ, κάτι που εξασφαλίζει μικρό βάρος. Το γεγονός ότι το μοτέρ ψύχεται με νερό, και όχι με αέρα, εξασφαλίζει και μεγάλη διάρκεια ζωής στα πλυστικά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη