League of Legends Recall: GLL Summer Split 2022 – Week 4 Recap

by Aggeliki Tsoukana

H WLGaming κυριάρχησε απόλυτα κατά τη διάρκεια της 4ης εβδομάδας του GLL Summer Split 2022 αφού κατάφερε να κερδίσει και τα δύο ντέρμπι που είχε το πρόγραμμα της (με Team Phantasma και Anorthosis Famagusta Esports). Οι νίκες αυτές διατήρησαν την WLG στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου ισοβαθμεί (7-1) με τον Gaming Olympiacos Alimou που έκανε ένα ακόμα 2 στα 2 και δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στο επαγγελματικό League of Legends.

 

Επιβλητική στο ντέρμπι η WLGaming

Η μεγάλη μάχη ανάμεσα στις πολυπρωταθλήτριες του Greek Legends Ανόρθωση και WLGaming ήταν εκείνη που ξεχώρισε στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου της regular season. Η ήττα από τη Hive Athens φαίνεται πως “ταρακούνησε” την ομάδα με τα κόκκινα που παρουσιάστηκε πολύ προσεκτική και άκρως αποτελεσματική. Η WLG πήρε από νωρίς το προβάδισμα, ενώ εξασφάλισε το Dragon Soul μόλις στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα ακολούθησε ο Baron Nashor, ενώ το buff του Elder Dragon έδωσε στη WLG τη δυνατότητα να κλείσει το παιχνίδι και να πάρει μια σπουδαία νίκη.

 

 

Εξακολουθεί να δείχνει εξαιρετικός ο Ολυμπιακός Αλίμου που δεν αντιμετώπισε δυσκολίες κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας Zerolag. Μια ακόμα πολύ πειστική εμφάνιση από τον GOAL που είχε μόλις 2 deaths σε 30’. Τρίτη νίκη στο Summer Split για την Team Phantasma που εξακολουθεί να προβληματίζει με την εικόνα της. Η TP μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τη Gamespace MCE και όλα έδειχναν πως θα πάρει μια εύκολη νίκη. Ένα τραγικό λάθος και ένα Baron steal ξαναέβαλε τη GSMC στο παιχνίδι και έκανε το game… ροντέο. Τα “φαντάσματα” κατάφεραν στο τέλος να πάρουν μια “χρυσή” νίκη. Συνέχεια με νίκες και για τη HIVE που δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στην RFS και πήγε στο 3-4.

 

Απίθανο game στο φινάλε της 4ης εβδομάδας

Με ένα άκρως θεαματικό ντέρμπι άνοιξε το δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου, με τις WLGaming και Team Phantasma να μας προσφέρουν ένα game που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Μετά από 27 λεπτά απόλυτης ισορροπίας οι παίκτες της WLG έπιασαν και εκτέλεσαν τον Bako ανοίγοντας τον δρόμο για ένα 5 vs 4 το οποίο τους έφερε 2 ακόμα kills. O Vaynedeta όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, πήρε ένα Quadra Kill και έδωσε το Baron buff στην ομάδα του. Στο 36’ οι δύο ομάδες “αντάλλαξαν” Baron (TP) με Mountain Soul (WLG) με την TP να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα και να περιμένει τον Elder. Η WLG βρήκε το buff και κατάφερε να πάρει ένα πραγματικά συγκλονιστικό ντέρμπι.

 

 

Μια ακόμα εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Gaming Olympiacos Alimou, με την Gamespace MCE να μην μπορεί να τον “φρενάρει”. Επιστροφή στις νίκες και για την Anorthosis Famagusta Esports που επικράτησε της Team Refuse και έμεινε μια ανάσα μακριά από την κορυφή. Στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται πλέον η Hive Athens που κόντρα στη ZRL πέτυχε την 3η σερί νίκη της. Μετά από 8 αγωνιστικές WLG και GOAL (7-1) μοιράζονται την 1η θέση, με την Ανόρθωση (6-2) να ακολουθεί. Το top 4 συμπληρώνει η HIVE (4-4), όμως η TP (3-5) ψάχνει την ευκαιρία να την ξαναπροσπεράσει. Στο 2-6 οι GSMC & RFS την ώρα που η ZRL παραμένει τελευταία με μια νίκη (1-7).

 

LEC Summer Split 2022: MVP o Comp στην πρώτη νίκη της Rogue

Μπορεί η πρώτη αγωνιστική εβδομάδα του LEC Summer Split να μην ξεκίνησε ιδανικά για τη Rogue του Μάρκου “Comp” Σταμκόπουλου (ήττες από G2 & Fnatic) όμως έκλεισε με νίκη κόντρα στη MAD Lions και βραβείο MVP για τον Έλληνα άσο. Θετικότατος ο Λάμπρος “labrov” Παπουτσάκης στο 2-1 της Team Vitality στην Superweek, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως η ομάδα του νίκησε τη Misfits (0-3) του Μερτάι “Mersa” Σαρή στον ελληνικό “εμφύλιο”. Μετά την 1η εβδομάδα μόνο η πρωταθλήτρια G2 Esports αγνοεί την ήττα (3-0).

*Photos: Greek Legends League*

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη