League of Legends Recall: GLL Summer Split 2022 – Week 5 Recap

by Aggeliki Tsoukana

Η 5η αγωνιστική εβδομάδα του GLL Summer Split 2022 ολοκληρώθηκε με την WLGaming να απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής (βρίσκεται στο +2 από τους διώκτες της). Σούπερ διήμερο για τη Hive Athens EC που αν και αουτσάιντερ νίκησε Ολυμπιακό Αλίμου και Ανόρθωση και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στα Playoffs. Βελτιωμένη η πρωταθλήτρια Team Phantasma που κατέκτησε δύο ακόμα σημαντικές νίκες.

Η Hive “σόκαρε” τον Ολυμπιακό Αλίμου

Η Hive Athens βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε για ακόμα μια εβδομάδα κόντρα σε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής αντιμετώπισε τον Gaming Olympiacos Alimou. Για σχεδόν 30 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι, όμως ένα κακό fight κόστισε τα πάντα στην ομάδα του Αλίμου. Οι “κίτρινοι” πήραν ανενόχλητοι το Baron και με ένα ακόμα κερδισμένο fight στο 33’ διέλυσαν την αντίπαλη βάση.

Η ήττα αυτή του Ολυμπιακού Αλίμου ήταν αυτό που ήθελε η WLGaming που αν και ζορίστηκε κόντρα στη Zerolag Esports, έφτασε τις 8 νίκες. Επιστροφή στις νίκες με αρκετή άνεση για την Anorthosis Famagusta Esports που με ηγέτη τον Dom1nant δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Gamespace MCE. Εύκολη και εξαιρετικά σημαντική νίκη για την Team Phantasma κόντρα στην Team Refuse. Οι πρωταθλητές δείχνουν να πατούν ξανά στα πόδια τους και είναι έτοιμοι να κοντράρουν κάθε αντίπαλο.

 

Σαρωτική η WLGaming

Ντέρμπι περιμέναμε και ντέρμπι δεν είδαμε. Η αναμέτρηση ανάμεσα στην WLGaming και τον Gaming Olympiacos Alimou ήταν αυτή που ξεχώριζε από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του Summer Split όμως στο Summoner’s Rift είδαμε μόνο μια ομάδα. Με έναν Bruness να “κόβει και να ράβει” η WLG κατατρόπωσε την ομάδα του Αλίμου η οποία δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο game. Χρειάστηκε 22 λεπτά για να βρει το πρώτο της kill η GOAL που είχε το χειρότερο της διήμερο στο φετινό καλοκαίρι.

 

Δεν σταματά το “τρένο” της Hive Athens που νίκησε εύκολα και την Anorthosis Famagusta Esports. Η ομάδα του Northenlights έπαιξε εξαιρετικά και στρίμωξε από νωρίς τους τρεις φορές πρωταθλητές. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση για την HIVE που αν συνεχίσει έτσι δεν χάνει με τίποτα τα Playoffs (έφτασε τις 5 συνεχόμενες νίκες). Ανεβάζει “στροφές” η πρωταθλήτρια Team Phantasma. Η αναμέτρηση με τη Zerolag ήταν ισορροπημένη για περίπου 20 λεπτά, πριν γίνει “μονόλογος” της TP και έρθει μια ακόμα εύκολη επικράτηση. Σημαντική νίκη για την Gamespace MCE απέναντι στην Team Refuse.

Με 4 παιχνίδια να απομένουν η WLGaming προπορεύεται στη βαθμολογία με 9-1, με τις Anorthosis Famagusta Esports και Gaming Olympiacos Alimou να ισοβαθμούν στο 7-2. Μεγάλη μάχη για την 4η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα Playoffs, με τις HIVE & TP να έχουν 6-4 και 5-5 αντίστοιχα. Ακολουθεί η Gamespace με 3-7 που αν και κέρδισε κυνηγά ένα θαύμα για να αποφύγει το μπαράζ υποβιβασμού (πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον 5η). Προτελευταία η Team Refuse (2-8) ενώ μόνη στον πάτο η Zerolag με μόλις μια νίκη (1-9).

 

LEC: 2 στα 2 για τη Rogue του Comp, πρώτη νίκη για τον Mersa

Συνέχεια με δύο ακόμα θετικά αποτελέσματα για τη Rogue (3-2) του Μάρκου “Comp” Σταμκόπουλου στο LEC Summer Split 2022. Η ομάδα του Έλληνα marksman έκανε το 0-2, 3-2 (κέρδισε τη Misfits και τη φορμαρισμένη Astralis) και θυμίζει τον παλιό καλό της εαυτό. Την πρώτη της νίκη πήρε η Misfits (1-4) του Mersa που κατά τη διάρκεια της 5ης αγωνιστικής ημέρας λύγισε την SK Gaming (1-4). Χωρίς νίκη η week 2 για τον labrov με την Team Vitality (2-3) να ηττάται από τις πρωτοπόρους Excel (4-1) και G2 Esports (4-1).

Στο μεταξύ αποκαλύφθηκε και η τοποθεσία των τελικών του Summer Split 2022. Για πρώτη φορά μετά τον τελικό του ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2019 το LEC αφήνει το στούντιο του Βερολίνου για να επιστρέψει στα κλειστά γήπεδα. Ραντεβού στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο Malmö Arena του Μάλμε της Σουηδίας.

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη