League of Legends Recall: GLL Summer Split 2022 – Week 7 Recap

by Aggeliki Tsoukana

Φινάλε για τη regular season του GLL Summer Split 2022 με την WLGaming να παίρνει την 1η θέση τερματίζοντας με το εντυπωσιακό 12-2. Μια θέση πιο πίσω η Anorthosis Famagusta Esports που γλίτωσε το lower bracket στο οποίο θα βρεθούν Gaming Olympiacos Alimou και Team Phantasma. Στο μπαράζ υποβιβασμού θα βρεθούν οι Gamespace MCE και Team Refuse που μετά και το τέλος της κανονικής περιόδου είναι οι ομάδες με τους λιγότερους championship points μέσα στο 2022.

 

Κλείδωσε τα Playoffs με τεράστια νίκη η Team Phantasma

H Team Phantasma – που ερχόταν με φόρα από την κατάκτηση του πρώτου βαλκανικού τουρνουά Crusaders Crown στη Ρουμανία – ήξερε πως η τελευταία εβδομάδα θα ήταν κρίσιμη αφού έπρεπε να σφραγίσει τη συμμετοχή στα Playoffs. Τη Δευτέρα αντιμετώπισε την Ανόρθωση σε ένα ντέρμπι από τα παλιά. Τα “φαντάσματα” ξεκίνησαν πολύ δυνατά και θύμιζαν την ομάδα που εντυπωσίασε στο προηγούμενο Split. Η ΑΝΟ πήρε το Baron buff του 21ου λεπτού και έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία όμως δεν μπόρεσε να φέρει την αναμέτρηση εκεί που θέλει.

 

 

Με τεράστια ψυχραιμία η TP έμεινε στο ματς, πέρασε ξανά μπροστά και αν και έχασε και το 2ο Baron του παιχνιδιού κατάφερε να επικρατήσει σε ένα τρελό παιχνίδι. Η WLG νίκησε με σχετική άνεση τη Hive Athens EC και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια (αφήνοντας εκτός συνέχειας τη HIVE). Ο Gaming Olympiacos Alimou δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Team Refuse, ενώ η Gamespace MCE πήρε αγχωτική νίκη απέναντι στη Zerolag.

 

Πρώτη γεύση ενόψει Playoffs

Ανόρθωση και WLG συναντήθηκαν για 2η φορά στο Split στο φινάλε της regular season. Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπήρχε, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν από πριν την τελική κατάταξη – και πως θα τεθούν αντιμέτωπες στον πρώτο ημιτελικό, όμως δεν απουσίασε το καλό θέαμα. Η WLGaming μπήκε πολύ δυνατά στο game και φρόντισε να εξασφαλίσει από νωρίς μικρό προβάδισμα σε kills, gold και neutral objectives. Μετά το 16’ η ΑΝΟ ξαναμπήκε στο παιχνίδι και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Dom1nant να χτίζει διαφορά ασφαλείας. Δύο baron buffs βοήθησαν την ANO να μεγαλώσει τη διαφορά όμως τη χαριστική “βολή” στην WLG έδωσε το fight του 35ου λεπτού.

 

 

Πίσω από τις δύο ομάδες τερμάτισε ο Gaming Olympiacos Alimou που είχε ηττηθεί νωρίτερα από τη Zerolag Esports στη μια από τις δύο μεγάλες εκπλήξεις της τελευταίας μέρας. Την άλλη την είδαμε στο game της Hive Athens με την Team Refuse όπου η RFS πανηγύρισε την 3η της νίκη στο Summer Split η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να την κρατήσει μακριά από την τελευταία θέση. Η εμφανώς πιο χαλαρή Team Phantasma δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη GSMC την οποία κέρδισε και την έστειλε και τυπικά στο Relegation / Promotion Tournament.

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου του GLL Summer Split 2022

 

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη