League of Legends Recall: Η Ανόρθωση οδηγεί την “κούρσα” του GLL Spring Split 2023

by Aggeliki Tsoukana

Από τα τέλη του περασμένου μήνα έχει επιστρέψει στις ζωές μας το Greek Legends League. Πριν λίγες ώρες και συγκεκριμένα αργά το βράδυ της Τετάρτης (15/2) έπεσε η “αυλαία” της 4ης εβδομάδας του GLL Spring Split 2023. Η Anorthosis Famagusta Esports πήρε σπουδαίες νίκες στα ντέρμπι με WLGaming & Team Phantasma και έφτασε στο εντυπωσιακό 8-0 που την κρατά μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. WLG & ΤP ακολουθούν με 6-2 και 5-3 αντίστοιχα, ενώ σε “τροχιά” playoffs μπήκε και ο φορμαρισμένος PAO Luminox.

 

Πήρε τα ντέρμπι και έσπασε ρεκόρ

Το 2023 έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για την πρωταθλήτρια του Greek Legends, Ανόρθωση. Μετά το αρχικό 6-0 η ΑΝΟ είχε μπροστά της διήμερο “φωτιά” με κρίσιμα παιχνίδια απέναντι σε WLGaming και Team Phantasma. Με δύο πολύ καλές εμφανίσεις οι “μπλε” δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους και επικράτησαν δίκαια στα δύο μεγάλα ντέρμπι της Week 4. H νίκη απέναντι στα “φαντάσματα” είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς ήταν η 9η συνεχόμενη της Ανόρθωσης σε GLL regular season, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση.

 

 

Μπορεί να έχασαν από μια μάχη όμως ο… “πόλεμος” έχει δρόμο ακόμα. WLGaming και Team Phantasma ξέρουν πως το Split είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ και πως είναι στο χέρι τους να πάρουν… εκδίκηση στα Playoffs (κανένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα best of 1). Μια μέρα μετά το χαμένο ντέρμπι η WLG παραλίγο να γνωρίσει ήττα σοκ από την Gamespace MCE. Οι “κόκκινοι” τα είδαν όλα αλλά κατάφεραν να επιβιώσουν και να φτάσουν στο 6-2 που τους διατηρεί στη 2η θέση. Μια νίκη μακριά της είναι η Team Phantasma (5-3) που παρά τις πολλές αλλαγές στο roster της δείχνει ικανή να διεκδικήσει για ακόμα μια φορά τον τίτλο.

 

 

Για μια θέση στον “ήλιο”

Όσον αφορά την 4η θέση – την τελευταία που οδηγεί στο post season – τα πάντα μοιάζουν ανοιχτά. Το τρομερό σερί του PAO Luminox (4-4) σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες ήττες των HELL Zerolag (3-5) και Wild Panthers (3-5) έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες και τρεις εβδομάδες γεμάτες αγωνία και ομηρικές μάχες. Από κοντά και η Project Rejects που με την επικράτηση κόντρα στη WPE έφτασε στο 2-6 και έδειξε πως έχει ακόμα παλμό. Στην τελευταία θέση εντοπίζουμε την Gamespace MCE (1-7). Οφείλουμε να αναφέρουμε πως οι προσθήκες που έγιναν ανέβασαν επίπεδο την ομάδα, όμως το κακό ξεκίνημα ίσως της κοστίσει.

 

 

Δεν γνωρίζουμε ποια ομάδα θα καταφέρει να πάρει το 4ο εισιτήριο για τα Playoffs (κακά τα ψέματα, τα τρία πρώτα μοιάζουν να έχουν βρει κατόχους) όμως είμαστε βέβαιοι πως οι έξι αγωνιστικές που απομένουν θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Όλες οι αναμετρήσεις του GLL Spring Split 2023 προβάλλονται ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube).

*Photos: Greek Legends League

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη