League of Legends Recall: Ώρα EMEA Masters για την Ανόρθωση

by Zikou Stella

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης (11/4) η πορεία της Anorthosis Famagusta Esports στο EMEA Masters Spring 2023. Η δευτεραθλήτρια του Greek Legends League μετά από μια εντυπωσιακή πορεία στο Play-In stage κατάφερε να προκριθεί στο Main Event της διοργάνωσης. Το φινάλε της πρώτης μέρας του Group Stage βρίσκει την ANO στη 2η θέση του ομίλου της σε τριπλή ισοβαθμία (1-2).

 

Ο δρόμος προς το Main Event

Ανόρθωση και WLGaming ήταν “σαρωτικές” στην α’ φάση του Play-In Stage, αφού σημείωσαν 5 και 4 νίκες αντίστοιχα. Με 9 νίκες και 3 ήττες οι δύο ομάδες έδειξαν πως υπάρχει “σφυγμός” στο GLL και πως η δουλειά που γίνεται εντός συνόρων αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Δυστυχώς, ενώ κατάφεραν να βγουν αλώβητες από δύο πολύ επικίνδυνους ομίλους, η κλήρωση τους έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι.

Οι δύο εκπρόσωποι του Greek Legends έπεσαν μαζί στα νοκ-άουτ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε όνειρα για διπλή εκπροσώπηση στο Main Event. H WLGaming κατάφερε να προηγηθεί στη σειρά και να ξυπνήσει στους αντιπάλους της μνήμες από τον πρόσφατο τελικό. Η Ανόρθωση αντέδρασε και αφού πρώτα ισοφάρισε μετά πήρε μια εμφατική νίκη για να σφραγίσει το “εισιτήριο” για το Group Stage.

 

 

Ελπίζει ακόμα

Από τη στιγμή που είδαμε την κλήρωση ήταν σαφές πως το έργο της ANO δεν θα ήταν εύκολο. Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια του GLL έχει στον όμιλο της την δευτεραθλήτρια Γαλλίας Team GO, την πρωταθλήτρια του NLC Riddle Esports καθώς και την πανίσχυρη SK Gaming Prime. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τους “μπλε” που γνώρισαν μαζεμένες ήττες από τις RDL και GO.

 

 

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά ούτε στο game με την SKP, με τους Γερμανούς να έχουν σταθερά το προβάδισμα για πάνω από 25 λεπτά. Στο 30’ η ANO αιφνιδίασε τους αντιπάλους της, πήρε τον δράκο, κέρδισε το fight και άνοιξε τον δρόμο για μια τεράστια ανατροπή απέναντι σε μια σπουδαία αντίπαλο. Νίκη “χρυσάφι” για την ομάδα της Αμμόχωστου που διατηρεί ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στην οκτάδα.

 

 

Δες όλες τις αναμετρήσεις της Ανόρθωσης στο EMEA Masters στα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube).

 

Photos: Greek Legends League, EMEA Masters

Μπορείς να δεις ακόμη