League of Legends Recall: Πρωταθλήτρια κόσμου η DRX

by Aggeliki Tsoukana

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παραμυθένια πορεία της DRX, με την ομάδα του Deft να ανατρέπει τα προγνωστικά και να κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (06/11) στο Σαν Φρανσίσκο, το απολυτο αουτσάιντερ λύγισε με 3-2 την T1 του θρυλικού Faker. Η αναμέτρηση ήταν εντυπωσιακή με πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο για τον καλύτερο τελικό στην ιστορία του επαγγελματικού League of Legends.

 

 

Εντυπωσιακή όπως πάντα η τελετή έναρξης

Κάθε χρόνο περιμένουμε πως και πως την τελετή έναρξης του τελικού του Worlds. Η Riot Games – που μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακά σόου – μας προσέφερε μια εντυπωσιακότατη τελετή έναρξης. Την αρχή έκανε η Edda Hayes που μας έβαλε στο κλίμα της ημέρας με το “For the beat and the broken”. Στη σκηνή τη διαδέχτηκε ο δημοφιλής μουσικός και χορευτής από το Χονγκ Κονγκ, Jackson Wang που ερμήνευσε το “Fire to the Fuse” το οποίο είχε ετοιμάσει για τον μεγάλο τελικό. Για το φαντασμαγορικό φινάλε βγήκε στη σκηνή ο παγκοσμίου φήμης μουσικός Lil Nas X που τραγούδησε τον ύμνο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με τίτλο STAR WALKIN.

 

 

Σύγκρουση Τιτάνων

Στις 02:00 ώρα Ελλάδας οι παίκτες είχαν πάρει τις θέσεις τους και ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα για την κορυφή του κόσμου. Στο game 1 είδαμε την Τ1 να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί. Προηγήθηκε από νωρίς, κυριάρχησε στο Summoner’s Rift και μετά από 32 λεπτά έγραψε το 1-0. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς εξελίχθηκε σε θρίλερ με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη ως το τέλος. Το νικηφόρο fight του 46΄ άνοιξε τον “δρόμο” για την ισοφάριση της DRX που έδειχνε να έχει “σφυγμό”.

Η DRX επιχείρησε να φέρει “τούμπα” τον τελικό όμως είδε την T1 να της “κλέβει” δύο Baron buffs και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα. Οι “μπλε” έμαθαν από τα λάθη τους και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση ισοφάρισαν για ακόμα μια φορά και έστειλαν τη σειρά σε game 5. Οι τελικοί του 2022 μας κράτησαν το καλύτερο για το τέλος, αφού το game που θα έκρινε τον παγκόσμιο πρωταθλητή τα είχε όλα.

Η Τ1 είχε ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης όμως η DRX δεν το έβαλε κάτω. Στο 41’ η ομάδα του Deft κατάφερε να εξασφαλίσει το κρίσιμο Elder Dragon buff. Οι Faker και Oner επιχείρησαν να λήξουν το παιχνίδι με backdoor όμως οι Kingen & Zeka γύρισαν εγκαίρως για να τους “εκτελέσουν” και να δώσουν τον παγκόσμιο τίτλο στην ομάδα τους. Τα 2 kills αυτά επέτρεψαν στην DRX να διαλύσει την αντίπαλη βάση και να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή πορεία της στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

 

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του Sigma Cup

Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί από την αρχή της εβδομάδας τα εισιτήρια του Sigma Cup που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου. Το κλειστό “Γιώργος Κασιμάτης” θα φιλοξενήσει τις 4 καλύτερες ομάδες από το Greek Legends League, το Hitpoint Masters και το Esports Balkan League. Το Greek Legends θα εκπροσωπήσει η νικήτρια του GLL Pro-Am WLGaming, που θα αντιμετωπίσει την eSuba (HM) στον β’ ημιτελικό. Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια του LAN event θα βρείτε εδώ.

*Photos: Marv Watson / Riot Games

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη