League of Legends Recall: Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάρκος “Comp” Σταμκόπουλος

by Aggeliki Tsoukana

Ιστορία έγραψε ο Μάρκος “Comp” Σταμκόπουλος που έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά το League of Legends European Championship. Η Rogue – αφού απέκλεισε τη Fnatic – είδε τον Comp να την οδηγεί σε θρίαμβο με 3-0 επί της G2 Esports και στην κορυφή του LEC Summer Split 2022. Οι διακρίσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ο 20χρονος bot laner πέρα από το Pentakill που πέτυχε, κατάφερε να αποσπάσει και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του μεγάλου τελικού.

 

 

Ανατροπή και πρόκριση

Για πρώτη φορά μετά τον τελικό του ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2019, τα LEC Finals επέστρεψαν στο στάδιο. Το Malmö Arena φόρεσε τα καλά του για να υποδεχτεί τις τρεις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η αρχή έγινε το Σάββατο με τον ημιτελικό ανάμεσα στη Rogue και τη Fnatic, με το κοινό να δείχνει από νωρίς την προτίμηση του στη δεύτερη. Η FNC στο game 1 επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κερδίζοντας εύκολα τους “μπλε”. Το 0-1 “ξύπνησε” τη Rogue που από εκείνο το σημείο ως και το βράδυ της Κυριακή δεν έχασε ποτέ ξανά παιχνίδι.

 

 

Η RGE ξεκίνησε δυνατά το game 2 και παρόλο που είδε το αρχικό της προβάδισμα να χάνεται, κατάφερε να μείνει ψύχραιμη και με πρωταγωνιστές τους Odoamne (4/0/4) και Larssen (8/1/5) να ισοφαρίσει σε 1-1. Το 3ο παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι να πάρει ο Comp το όπλο του (6/0/4 με Zeri), ένα καλό fight ήταν αρκετό για να μετατρέψει η RGE το ντέρμπι σε θρίαμβο. Κάπου εκεί η Fnatic έμοιαζε να έχει… παραδώσει τα όπλα με την 4η αναμέτρηση να είναι ένας περίπατος για την ομάδα του Έλληνα άσου.

 

 

Ο θρίαμβος του αουτσάιντερ

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η Rogue βρέθηκε ξανά στη Malmö Arena αυτή τη φορά για τον μεγάλο τελικό με την G2 Esports. Όπως και 24 ώρες νωρίτερα έτσι και πριν τον τελικό, η RGE θεωρούνταν το απολυτο αουτσάιντερ με ελάχιστους να της δίνουν τύχη στη σειρά. Άλλωστε οι μνήμες από το 3-0 του β’ γύρου των Playoffs ήταν ακόμα “φρέσκες”. Οι “μπλε” μπήκαν πολύ δυνατά στη σειρά, κυριάρχησαν απόλυτα (το 17-2 στα kills λέει πολλά) και με το Pentakill του Comp έγραψαν το 1-0.

 

Το game 2 ήταν πιο αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στα ίσια για πάνω από μισή ώρα. Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε τα 43 λεπτά για να δούμε τη Rogue να φτάνει στο 2-0 με τον Μάρκο Σταμκόπουλο να κάνει και πάλι ό,τι θέλει στο Rift (9/0/6 με Caitlyn). H σειρά των τελικών έληξε με ένα θριαμβευτικό stomp για τη RGE που μετά από 30 λεπτά απόλυτης κυριαρχίας έριξε την G2 στο “καναβάτσο” για να πανηγυρίσει τον πρώτο της τίτλο στο LEC μέσα σε αποθέωση.

Πολυτιμότερος παίκτης του μεγάλου τελικού αναδείχθηκε ο Μάρκος “Comp” Σταμκόπουλος ο οποίος σε 3 games είχε συνολικά 24 kills, 14 assists και 0 deaths. Πριν λίγους μήνες ήταν ο πρώτος Έλληνας που έφτανε σε τελικό. Πλέον είναι ο πρώτος που κατέκτησε το LEC αλλά και το βραβείο του MVP του τελικού. Επόμενη στάση το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Οκτωβρίου.

 

*Photos by Michal Konkol & Kirill Bashkirov (Riot Games)

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη