League of Legends Recall: Θρίαμβος της Karmine Corp στον τελικό του EM Spring 2022

by Aggeliki Tsoukana

Τη δική της δυναστεία στο ευρωπαϊκό League of Legends έχει “χτίσει” η Karmine Corp που κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο του European Masters. H KC νίκησε με 3-1 την LDLC στον τελικό του EM Spring 2022 και έγινε η πρώτη back to back… to back πρωταθλήτρια στην ιστορία του θεσμού. Στο πρώτο του EU Masters, ο θρύλος του Παγκόσμιου League of Legends, Martin “Rekkles” Larsson πρόσθεσε έναν ακόμα τίτλο στην τεράστια συλλογή του και κάτι μας λέει πως δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ.

 

Back to back to back

Η Karmine Corp συνεχίζει να γράφει ιστορία στον κόσμο των esports, με την παρανοϊκή της πορεία να ολοκληρώνεται με την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου EU Masters. Και τι πορεία ήταν αυτή! Από την “ταλαιπωρία” των προκριματικών και τη βαριά ήττα της πρεμιέρας από την X7 Esports, ως το reverse sweep του ημιτελικού! Από τη στιγμή που επέστρεψε από εκείνο το 0-2 κόντρα στην Vitality.Bee η KC δεν θα έχανε με τίποτα το τρόπαιο του EM κάτι που απέδειξε και το Σάββατο που μας πέρασε.

Μπορεί οι δύο ομάδες να γνωρίζονται πολύ καλά (από το γαλλικό πρωτάθλημα) όμως τόσο η Karmine Corp όσο και η LDLC έμοιαζαν ιδιαίτερα προσεκτικές στο πρώτο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκε να φτάσουμε στο 20ο λεπτό για να δούμε το 3ο kill του game. Το μικρό προβάδισμα που έχτισε μετά το 20’ η LDLC αποδείχτηκε αρκετό για να κάνει το 0-1. Παρά το καλό της ξεκίνημα στο Game 2 και το γρήγορο Dragon Soul, η KC είδε την LDLC να ανατρέπει την κατάσταση και να την απειλεί με 2η συνεχόμενη ήττα. Με κάποιο… μαγικό τρόπο ο Elder Drake του 32’ πήγε στην Karmine Corp που με τους Cabochard και Saken να “οργιάζουν” πήρε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο.

Το Game 3 ήταν αρκετά ισορροπημένο για περίπου 25 λεπτά και είχε αρκετά κοινά στοιχεία με το πρώτο παιχνίδι των τελικών. Στο 26’ η KC τράβηξε τη “σκανδάλη” και με ένα εξαιρετικά παιγμένο team fight εξολόθρευσε όλους τους αντιπάλους και άνοιξε τον δρόμο για το 2-1. Παρόμοια εικόνα και στην 4η αναμέτρηση με την Karmine να ρίχνει το βάρος στα neutral objectives για μια ακόμα φορά. Η LDLC ήταν πολύ επιρρεπής σε λάθη κάτι που της κόστισε το Mountain Soul, το Baron και εν τέλει το παιχνίδι. Καταπληκτική σειρά από τον Rekkles που σε 4 παιχνίδια είχε 16 kills, 25 assists και μόλις 1 death!

 

 

Και τώρα MSI

Αν σας άνοιξε η όρεξη με το European Masters και ανησυχείτε για το τι θα βλέπετε τώρα που τελείωσε σας έχουμε εξαιρετικά νέα. Την Τρίτη 10 Μαΐου ξεκίνησε στην Μπουσάν της Νότιας Κορέας το Mid Season Invitational 2022 (MSI) με τις 11 πρωταθλήτριες από τις μεγάλες λίγκες του πλανήτη να κοντράρονται σε ένα μίνι παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η φάση των ομίλων που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιείται στη Busan Esports Arena, με τα επόμενα stages να διεξάγονται στο κατά πολύ μεγαλύτερο Bexco Exhibition and Convention Center.

 

 

Οι ομάδες και το πρόγραμμα

Στο Group A συναντάμε την 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια T1 (LCK, Νότια Κορέα) του θρυλικού Faker. Μαζί της βρίσκονται και οι DetonatioN FocusMe (LJL, Ιαπωνία), Saigon Buffalo (VCS, Βιετνάμ) και Team Aze (LLA, Νότια Αμερική). Στον 2ο όμιλο αγωνίζονται οι Royal Never Give Up (LPL, Κίνα), RED Canids (CBLOL, Βραζιλία), PSG Talon (PCS, Νοτιοανατολική Ασία) και İstanbul Wildcats (TCL, Τουρκία). Η πρωταθλήτρια του ευρωπαϊκού LEC G2 Esports είναι στο Group C παρέα με εκείνη του LCS, την Evil Geniuses και την πρωταθλήτρια Ωκεανίας (LCO) ORDER. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες.

Οι 6 ομάδες που θα επιβιώσουν τη φάση των ομίλων θα βρεθούν ξανά σε group (ένα αυτή τη φορά) στο πλαίσιο του Rumble Stage (20-24 Μαΐου). Οι τέσσερις πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για τα Playoffs, με τα ημιτελικά να διεξάγονται στις 27 και 28 Μαΐου και τον μεγάλο τελικό την Κυριακή 29/5.

 

*Photos: Amazon EU Masters Twitter Account & LOLesports

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη