Φοιτητική κουζίνα: Τα απαραίτητα μαγειρικά σκεύη

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου στις Πανελλήνιες κι ωραίο το φοιτητικό σου διαμέρισμα με τη μικρή κουζίνα. Για τα πρώτα σου μαγειρέματα θα χρειαστείς και κάποια βασικά σκεύη. Ρίξε μια ματιά παρακάτω:

 

Μικρές ηλεκτρικές συσκευές:

  • Τοστιέρα: Εκτός από τα τοστ και τις πίτες, μπορείς να ψήσεις και κανένα μπιφτέκι.
  • Βραστήρας: Βραστό νερό στο πι και φι για τα ροφήματα και τα φαγητά σου.
  • Καφετιέρα: Ανάλογα ποιος είναι ο αγαπημένος σου καφές, επίλεξε μεταξύ καφετιέρας φίλτρου ή εσπρεσιέρας.
  • Στίφτης ηλεκτρικός: Αν είσαι φίλος της φρεσκοστυμένης πορτοκαλάδας, θα σου φανεί απόλυτα χρήσιμος.
  • Πολυκόφτης (multi): Για να ψιλοκόβεις και να πολτοποιείς λαχανικά ή φρούτα, να φτιάχνεις και κανένα υγιεινό smoothie.

 

 

Σκεύη μαγειρέματος:

 

 

Εργαλεία διάφορα:

  • Τρίφτης: Για τυριά, λαχανικά κ.α.
  • Σουρωτήρι μεγάλο: Για να σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και τα χορταρικά κλπ
  • Σουρωτήρι μικρό: Για ροφήματα κλπ
  • Κουτάλες διάφορες: Σούπας, τρυπητή, για μακαρόνια
  • Σπάτουλα σερβιρίσματος: Για να σερβίρεις τα φαγητά και τα γλυκά σου
  • Peeler: Για να ξεφλουδίζεις με ευκολία πατάτες, φρούτα και λαχανικά.
  • Μερικά κοφτερά μαχαίρια: Για να κόβεις λαχανικά, κρέατα, πουλερικά κλπ.
  • Επιφάνεια κοπής: Για να κόβεις πάνω το ψωμί και τα υλικά μαγειρέματος.
  • Τιρμπουσόν: Για να ανοίγεις μπουκάλια κρασιού
  • Ανοιχτήρι: Για να ανοίγεις αναψυκτικά και μπίρες
  • Ανοιχτήρι: Για κονσέρβες
  • Αυγοδάρτη: Για να χτυπάς τις ομελέτες σου και όχι μόνο
  • Ξύλινη κουτάλα και σπάτουλα: Για να ανακατεύεις τα μαγειρευτά και να σοτάρεις.
  • Σπάτουλα σιλικόνης: Γιατί μπορεί να σου έρθει η όρεξη να φτιάξεις κανένα γλυκό
  • Γάντια φούρνου και ποδιές: Για να μην λερώνεσαι όταν μαγειρεύεις και να μην καίγεσαι όταν βγάζεις το φαγητό από τον φούρνο.
  • Σκεύη σερβιρίσματος διάφορα: 1 σετ με μαχαιροπίρουνα, πιάτα ρηχά και βαθιά, ποτήρια, φλιτζάνια, κούπες και μπολ, δίσκο σερβιρίσματος.
  • Σκεύη αποθήκευσης: Για να φυλάς στο ψυγείο το φαγητό που περίσσεψε και όχι μόνο.

Μπορείς να δεις ακόμη