Microsoft – Activision Blizzard – King: Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη εξαγορά στη βιομηχανία των video games

by Zikou Stella

Εδώ και ελάχιστα 24ωρα, έχει αλλάξει ριζικά ο χάρτης της βιομηχανίας του gaming. Μετά το τελευταίο πράσινο φως του δόθηκε από την Επιτροπή Αγορών και Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας, η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 68,7 δις. με το πακέτο της συμφωνίας να περιλαμβάνει και την King, δημιουργό της άκρως επιτυχημένης σειράς video games για φορητές συσκευές, Candy Crush.

Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft έκανε δικές της τις σειρές: Call of Duty, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk’s Pro Skater, Warcraft και πολλές άλλες. Αυτό που αναμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον είναι το πότε οι τίτλοι τους θα ξεκινήσουν να προστίθενται στις συνδρομητικές υπηρεσίες Xbox Game Pass και PC Game Pass. Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τα δημοφιλή IPs που ανήκουν ήδη στο Xbox, όπως το Halo, το Microsoft Flight Simulator, το Sea of Thieves, το Fallout, το Starfield, το Starcraft, το Minecraft, το Forza Mororsport, το Minecraft, το DOOM, το The Elder Scrolls κλπ, αντιλαμβάνεται το πόσο αυξάνεται η ήδη τεράστια επιρροή της Microsoft στον χώρο του gaming και το πόσο λαμπρό είναι το μέλλον που έχει μπροστά της.

 

 

Επίσης, οι ομάδες ανάπτυξης: Infinity Ward, Raven Software, Sledgehammer Games, Treyarch, Toys for Bob, Beenox και High Moon Studios εντάσσονται στο δυναμικό των Xbox Game Studios.

 

Ρόλο στο νέο σχήμα θα έχει και η Ubisoft και μάλιστα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάμφθηκαν μερικές από τις ανησυχίες όσων ρυθμιστικών αρχών είχαν δηλώσει αρχικά την αντίθεσή τους στο να προχωρήσει η συμφωνία. Πιο συγκεκριμένα ήταν το τεχνολογικό προβάδισμα της Microsoft στον τομέα του cloud streaming, που είχε θορυβήσει τους αρμόδιους πολλών χωρών ότι θα οδηγούσε σε μονοπώλιο στον τομέα κατόπιν της εξαγοράς της Activision Blizzard. Όμως, μέσω μιας συμπληρωματικής συμφωνίας με τη Ubisoft, η γαλλική εταιρεία θα αναλάβει για τα επόμενα 15 χρόνια και σε συγκεκριμένες περιοχές, τη διαχείριση του streaming των video games της Microsoft, μέσω της συνδρομητικής της υπηρεσίας, Ubisoft+. Ακόμα, εδώ και καιρό η Microsoft έχει συνάψει ξεχωριστές εταιρείες για το cloud streaming παιχνιδιών της σε μια σειρά από πλατφόρμες για την επόμενη δεκαετία. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Nintendo, οπότε δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να δούμε το Call of Duty στο Nintendo Switch ή στον διάδοχό του.

 

 

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι το τι θα γίνει με τις “καρέκλες” και πως θα διαμορφωθεί το τοπίο στη διοίκηση της Activision Blizzard. O CEO της εταιρείας, Bobby Kotick, είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας ως το τέλος του 2023, δίνοντας αναφορά στον Phil Spencer, από εκεί και πέρα όμως επικρατεί η απόλυτη αβεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι έχοντας ολοκληρώσει μια προσπάθεια που διήρκεσε περισσότερο από 1,5 χρόνο, η Microsoft θα θελήσει να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες, για να κοιτάξει το μέλλον της, που πολύ πιθανό να περιλαμβάνει νέες εξαγορές.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη