MWC 2019: Λίγο πριν ταξιδέψουμε για Βαρκελώνη…

by k-Admin 3

 

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος το ενδιαφέρον του ειδικού Τύπου της τεχνολογίας και όχι μόνο θα είναι στραμμένο στη Βαρκελώνη, εκεί όπου λαμβάνει χώρα το Mobile World Congress, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο χώρο της τεχνολογίας και η σημαντικότερη σε ό,τι αφορά τα smartphones και τις mobile συσκευές.

Πιστοί και σε αυτό το ραντεβού μας, ετοιμαζόμαστε να ταξιδέψουμε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, προκειμένου να δούμε από κοντά τις νέες προτάσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών και να πιάσουμε στα χέρια μας τα smartphones που θα καθορίσουν τις τάσεις στο άμεσο μέλλον.

Τι περιμένουμε να δούμε όμως;

 

Κάμερες και foldable σε πρώτο πλάνο

Η Samsung θέλησε να προλάβει τον ανταγωνισμό, παρουσιάζοντας τις νέες της συσκευές στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν το MWC. Τα νέα Galaxy S10 και S10+ έρχονται με οθόνες Dynamic AMOLED στις 6,1 και 6,4 ίντσες αντίστοιχα, με ανάλυση 3040 x 1440 και υποστήριξη HDR10+. Τις εντυπώσεις βέβαια στην εκδήλωσή της έκλεψε το Samsung Fold, το πολυαναμενόμενο foldable μοντέλο της που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο χρήσης του smartphone. Όπως και να ‘χει, όλα αυτά σε συνδυασμό με τις νέες σειρές wearables της που φημολογείται ότι θα παρουσιάσει στο MWC, θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε –ξανά- στη Βαρκελώνη.

Μία από τις παρουσίες που ανυπομονούμε να χαζέψουμε εκεί, είναι και αυτή της Nokia –μέσω της HMD προφανώς. Οι διαρροές θέλουν την τελευταία να παρουσιάζει στην έκθεση το Nokia 9 PureView, τη διαβόητη «συσκευή με τις πέντε κάμερες». Σε αυτές βέβαια έρχονται να προστεθούν η οθόνη 6 ιντσών, τα 4 GB RAM, τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου και η υποστήριξη NFC. Πέραν αυτού πάντως, δεν θα μας εξέπληττε αν η HMD επένδυε για ακόμα μια φορά στη νοσταλγία, λανσάροντας εκ νέου κάποιο από τα εμβληματικά μοντέλα του πάλαι ποτέ κραταιού φινλανδικού κολοσσού, στα πρότυπα του 3310…

Η Huawei αναμένεται να είναι ακόμα μια εταιρεία που θα στηρίξει το κόνσεπτ των foldable συσκευών. Λεπτομέρειες για τη δική της πρόταση μπορεί να μη γνωρίζουμε, ακούγεται όμως ότι θα την πλαισιώσει με laptops, όπως είχε κάνει πέρυσι –ευελπιστούμε φέτος να έρθουν απλά και στη χώρα μας. Μια άλλη κινέζικη εταιρεία, η Xiaomi, ετοιμάζει το Mi 9, μια ομολογουμένως εντυπωσιακή συσκευή, για το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο. Όσο για την Honor, ένα από τα πλέον ανερχόμενα brands στην αγορά των smartphones, θα προσπαθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις ανακοινώνοντας όχι συσκευή αλλά κάτι σχετικό με gaming.

Παρ’ ότι η δημοτικότητα των foldable συσκευών ολοένα και αυξάνεται, στην LG δεν φαίνεται να συγκινούνται. Η κορεάτικη εταιρεία ξεκαθάρισε πως δεν θα παρουσιάσει τέτοιο μοντέλο στο MWC, ωστόσο η παρουσία της προβλέπεται ιδιαίτερα δυναμική με τα G8 και V50 ThinQ. Όσο για τη Sony, τέλος, το Xperia XZ4 έρχεται να συνεχίσει μια απόλυτα επιτυχημένη σειρά –και ήδη αναρωτιόμαστε με ποιον τρόπο.

 

 

Νέες τάσεις (οι εξής δύο)

Το MWC δεν εξαντλείται όμως μόνο στις συσκευές που φέρνουν μαζί τους οι κατασκευαστές. Το «παρών» δίνουν οι μεγαλύτεροι παίκτες των τηλεπικοινωνιών διεθνώς, οι κολοσσοί που ρυθμίζουν τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά, μιλώντας για τις τεχνολογικές εξελίξεις και δείχνοντας το μέλλον του κλάδου.

Οι τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν φέτος είναι δύο: 5G και τεχνητή νοημοσύνη. Το μεν 5G προαλείφεται ως το απόλυτο θεμέλιο της διασυνδεδεμένης και ψηφιοποιημένης εκδοχής του κόσμου μας, η τεχνολογία που θα δώσει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει πραγματικότητα τα πλέον sci-fi όνειρά του. Όσο για την τεχνητή νοημοσύνη, έχει ωριμάσει πλέον σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι σε θέση να ενεργήσει προδραστικά, αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητά μας.

Το MWC θα μας δώσει τη δυνατότητα να δούμε από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις, να αφουγκραστούμε κάθε τεχνολογική τάση και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις από καθετί εντυπωσιακό μας επιφυλάσσει το μέλλον. Εσείς μείνετε απλά συντονισμένοι.

Μπορείς να δεις ακόμη