Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ανεξάρτητα από το αν σκέφτεσαι να βάλεις στη φωτιά πανσέτες, μπριζόλες, μπιφτέκια ή παϊδάκια, αν θα ψήσεις μέσα ή έξω, εμείς έχουμε συγκεντρώσει και σου προτείνουμε τα καλύτερα σκεύη και τις καλύτερες συσκευές για να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο, που θα είναι πιο απολαυστικό και πιο ξεκούραστο από ποτέ.

 

 

Σχετικά με την Τσικνοπέμπτη

 

 

  • Τι είναι η Τσικνοπέμπτη

Η Πέμπτη της Κρεατινής, της δεύτερης δηλαδή εβδομάδας του Τριωδίου.

 

  • Πως προέκυψε η ονομασία του

Σύμφωνα με το έθιμο, την Τσικνοπέμπτη όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) διαχέεται παντού.

 

  • Από πού προέρχεται το έθιμο

Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων και εικάζεται πως προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού.

 

  • Η φετινή ημερομηνία

Την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, στις 28/2/2019.

 

 

Τα σύνεργα για το ψήσιμο στην κουζίνα σου

 

 

Η κουζίνα πάντα είναι πιο βολική λύση και προσφέρει μία ιδιαίτερη άνεση αφού πρόκειται για το χώρο που έχεις τα πάντα υπό έλεγχο.

  1. Μία συσκευή που σίγουρα θα «κολλήσεις» εσύ μαζί της αλλά το φαγητό σου ποτέ. Η αντικολλητική γκριλιέρα Tefal Expertise 26cm ψήνει τα πάντα στο μάτι της κουζίνας με άνεση κι ευκολία. Η 100% ανοξείδωτη βάση της εξασφαλίζει άψογη κατανομή της θερμότητας και εγγυημένη αντοχή στο σκέβρωμα.
  2. Με την υπεροχή του μαντεμιού και τεράστια χωρητικότητα 2,26lt (για 6 άτομα) το Lava LVECOGT2632T3 Ταψί-Γκριλιέρα 26x32cm διαθέτει ενσωματωμένες λαβές για ευκολία στη μεταφορά και είναι κατάλληλο για όλες τις εστίες μαγειρέματος (γκαζιού, υγραερίου, κεραμική, ηλεκτρική, επαγωγική, εστίες που λειτουργούν με κάρβουνο, λάδι ή ξύλο).
  3. Η ψηστιέρα Tefal CB6605 Colormania είναι χρωματιστή και εύχρηστη, διαθέτει μεγάλη αντικολλητική πλάκα για ψήσιμο κρεατικών, ψαρικών και λαχανικών, αλλά και μεγάλη ευκολία στο πλύσιμο.
  4. Για να γυρίζεις και να σερβίρεις τα ψητά σου με άνεση και στιλ, μπορείς να επιλέξεις τη Weber Set Λαβίδα – Σπάτουλα από ανοξείδωτο χάλυβα με λαβές που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες.
  5. Αν θέλεις να δώσεις τέλειο σχήμα στα μπιφτέκια σου χρησιμοποίησε το Weber Original Burger και με το μικρό λακκάκι που δημιουργεί στη μέση θα μένουν ζουμερά μετά το ψήσιμο.

 

Τι θα χρειαστείς αν ψήσεις έξω

 

 

Αν το βασίλειο της γυναίκας είναι η κουζίνα, τότε ο παράδεισος του μάγειρα βρίσκεται πάνω και γύρω από την υπαίθρια ψησταριά του.

  1. Για μεγαλύτερη ευελιξία κι ευκολία στο μαγείρεμα δοκίμασε την Ψηστιέρα Υγραερίου Weber Q3000 Stand. Οι διπλές εστίες της παράγουν την ιδανική θερμότητα και σε αφήνουν να επιλέξεις τον τύπο του ψησίματος που θέλεις.
  2. Η καλύτερη παρέα κάθε φιλόδοξου ψήστη δεν είναι άλλη από την απλή και εργονομική Ψηστιέρα Υγραερίου Weber Spirit E-210 Classic. Διαθέτει 2 καυστήρες, θερμόμετρο στο καπάκι και σχάρες από εμαγιέ για εύκολο καθάρισμα.
  3. Μια από τις καλύτερες λύσεις για ψήσιμο έξω είναι η Ψησταριά Κάρβουνου Weber Master Touch, με ανθεκτική εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση, θερμόμετρο στο καπάκι και ροδάκια για εύκολη μεταφορά.
  4. Η νέας γενιάς Ψησταριά υγραερίου Weber Spirit II E-210 με 2 καυστήρες είναι σχεδιασμένη κατάλληλα για να μπορεί να χωρέσει σε μικρά μπαλκόνια και βεράντες, σύστημα GS4 και τεχνολογία iGrill για τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη