Νέα κονσόλα XBOX Series S

by K-Admin 1

Ήρθαν οι νέες κονσόλες της Microsoft XBOX Series S και XBOX Series X. Το XBOX με τη λέξη Series δίπλα θα είναι η Νέα Γενιά, δηλαδή, τα XBOX One X/S είναι η προηγούμενη generation και τα XBOX Series X/S είναι η next gen. Το XBOX Series S, το οποίο είναι κατά μία έννοια η light εκδοχή του Series X, ανήκει στη νέα γενιά κονσολών που σύντομα θα ανταγωνιστούν τις εκδόσεις του Playstation 5.

Αυτή η κονσόλα είναι πιο φθηνή, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί πολλά από τα καλά στοιχεία των next generation μηχανημάτων. Άλλωστε, η επένδυση σε μία κονσόλα πάντα συμφέρει μέσο και μακροπρόθεσμα (και ειδικά σε σύγκριση με τα PC για videogames) και είναι value for money με τους περισσότερους χρήστες να τις αξιοποιούν το λιγότερο για μία πενταετία. Απλά, η Microsoft θέλει ορθά να προσφέρει και μία πιο φθηνή και τίμια τεχνολογικά εναλλακτική ώστε να ικανοποιήσει κάθε βαλάντιο, αναλογιζόμενη και την οικονομική δυνατότητα της μέσης οικογένειας, αλλά και τις προτιμήσεις των απλών χρηστών που δεν σχετίζονται πάντα με τις επιθυμίες των πιο hardcore gamers.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μπορεί το Series S να είναι πιο φθηνό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο «φτωχός συγγενής» του Series X. Εξάλλου, είναι ουσιαστικά ανώτερο από όλες της προηγούμενης γενιάς XBOX κονσόλες.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει για αποθήκευση SSD δίσκο με χωρητικότητα 512 GB, που αξιοποιεί το περίφημο Xbox Velocity Architecture. Δηλαδή, προσφέρει εξαιρετικά γρήγορους χρόνους φόρτισης, ενώ είναι δυνατή και η άμεση εναλλαγή μεταξύ games και apps. Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν πώς το μέγεθος του δίσκου δεν είναι το βέλτιστο για τα νέας γενιάς βιντεοπαιχνίδια, αλλά σίγουρα η Microsoft έχει προβλέψει κάποιο είδος ευελιξίας ώστε να κατεβάζει μόνο τα στοιχεία που πρέπει στη σωστή ανάλυση και ποιότητα.

Ύστερα, από πλευράς γραφικών στηρίζεται στην RDNA 2 αρχιτεκτονική της AMD (όπως και το Series X) με φυσική ανάλυση στα 1440p και framerate μέχρι 120 fps! Ταυτόχρονα, υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα «καλούδια» και τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα DirectX Ray-Tracing, Variable Rate Shading και Variable Refresh Rate. Ακόμη, θα υποστηρίζει 4K upscaling και 4K streaming.

Επιπρόσθετα, είναι μαζί με το Series X οι μόνες κονσόλες με πλήρη υποστήριξη στα πρότυπα και τεχνολογίες Dolby Atmos και Dolby Vision. Τέλος, θα είναι αθόρυβο, καλαίσθητο και πολύ μικρό σε μέγεθος (60% μικρότερο σε σχέση με το Series X)!

Για περισσότερες πληροφορίες δες τον συγκριτικό πίνακα που ακολουθεί καθώς και τη σελίδα του Κωτσόβολου.

  XBOX Series S XBOX Series X
   CPU: Eight-core 3.6GHz (3.4GHz with SMT)    custom AMD 7nm

GPU: 4 teraflops at 1.550GHz

RAM: 10GB GDDR6

Frame rate: Up to 120 fps

Resolution: 1440p with 4K upscaling

Optical: No disk drive

Storage: 512GB NVMe SSD

 

    CPU: Eight-core 3.8GHz (3.6GHz with SMT) custom AMD 7nm

GPU: 12 teraflops 1.825GHz (locked)

RAM: 16GB GDDR6

Frame rate: Up to 120 fps

Resolution: Up to 8K

Optical: HD Blu-Ray disk drive

Storage: 1TB NVMe SSD

 

 

 

All Digital Edition

Προφανώς η κονσόλα Xbox Series S είναι μόνο ψηφιακή, δηλαδή χωρίς Blu-Ray Drive. Η απόφαση για μη ύπαρξη οπτικού δίσκου δεν μειώνει απλά το μέγεθος και το κόστος, αλλά είναι πλήρως συνειδητή και συνδέεται με το όραμα της Microsoft για το gaming του μέλλοντος! Όπως είναι γνωστό οι διαδικτυακές υπηρεσίες και το cloud ήδη προσφέρουν μία άλλη εμπειρία στους κατόχους XBOX, ενώ το Game Pass είναι το συνδρομητικό αντίστοιχο του Netflix, αλλά για games. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη μετράει πάνω από 15.000.000 σταθερούς χρήστες και έχει μία μεγάλη δυναμική. Απλά σταδιακά το «δισκάκι» θα γίνει παρελθόν όσο και αν φαίνεται περίεργο στις μεγαλύτερες γενιές των gamers!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη