Netflix Games: διαθέσιμη πλέον η υπηρεσία για όλους

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Στις 3 Νοεμβρίου του 2021 έγινε η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της νέας υπηρεσίας Netflix Games αρχικά για συσκευές Android, ενώ θα ακολουθήσουν και οι συσκευές με λειτουργικό iOS. Άλλωστε, υπήρχαν πολλές φήμες και εικασίες εδώ και καιρό γύρω από αυτή την κίνηση και φαίνεται ότι η περίοδος δοκιμών (κυρίως στην Πολωνία) ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Για αυτό και το μήνυμα της εταιρείας είναι σαφές: «Ας ξεκινήσουν τα παιχνίδια»!

Πρόκειται όντως για ένα φιλόδοξο εγχείρημα σε αρχικά στάδια, το οποίο έχει ως βασική στόχευση τη μεγάλη, κερδοφόρα και ελκυστική αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά και τη μάχη γενικότερα για την ηλεκτρονική διασκέδαση του μέλλοντος. Από την άλλη, είναι και μία συνειδητή προσπάθεια του Netflix να παραμείνει ανταγωνιστικό και να επεκταθεί πέρα από τη γνωστή λογική του στριμαρίσματος βίντεο περιεχομένου (ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ).

 

 

Διαθέσιμα videogames

Για αρχή θα είναι διαθέσιμα 5 παιχνίδια δωρεάν για κατέβασμα τα Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Teeter Up και Card Blast. Να σημειωθεί ότι, θα κατεβαίνουν στη συσκευή σου (κινητό ή τάμπλετ) μέσω του Play Store και θα μπορείς να τα εκκινήσεις μέσω του Netflix App!

 

Αναλυτικότερα:

  • Κάνεις login στην εφαρμογή Netflix.
  • Ψάχνεις το παιχνίδι που θες από την αντίστοιχη καρτέλα Netflix Games.
  • Το επιλέγεις.
  • Αυτό κατεβαίνει μέσα από το επίσημο store.
  • Γυρνάς στο Netflix app και το ξεκινάς!

 

Επιπρόσθετα, δεν πληρώνεις τίποτα για να παίξεις, ενώ δεν υπάρχουν και in-app συναλλαγές ή διαφημίσεις (τουλάχιστον για την ώρα)! Δηλαδή, το gaming είναι δωρεάν ή για την ακρίβεια συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της συνδρομής σου για ταινίες και σειρές.

Επιπλέον, το Netflix Games ΔΕΝ θα είναι διαθέσιμο για τα παιδικά προφίλ που ενδεχομένως έχεις δημιουργήσει για προφανείς λόγους (αν και στο μέλλον ίσως υπάρξουν τύπου γονικού ελέγχου ρυθμίσεις).

 

Αργά και σταθερά βήματα

Προφανώς, το Netflix επιλέγει μία στρατηγική με συγκεκριμένα βήματα σε βάθος χρόνου και δεν θέλει απλά να φέρει στην αγορά ένα πυροτέχνημα. Άρα, σταδιακά θα εμπλουτίσει την υπηρεσία και θα την υποστηρίξει επιπλέον με διάφορους τρόπους.

Έτσι, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν περισσότερα διαθέσιμα videogames, ενώ πιθανότατα στο μέλλον να μην είναι απαραίτητη η εγκατάσταση (και όλα να γίνονται μέσω streaming). Σαφώς, θα υπάρξει και η ανάγκη για AAA τίτλους. Εξάλλου, η εταιρεία έχει στην κατοχή πνευματικά δικαιώματα από πολλές δημοφιλείς σειρές και ταινίες, που άνετα μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης για αξιόλογα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ύστερα, το Netflix έχει ήδη στην κατοχή του ένα αξιόλογο στούντιο το Night School Studio, οπότε λογικά θα κινηθεί και προς την εξαγορά άλλων ώστε να ελέγξει και το κομμάτι παραγωγής πέρα από τη διάθεση.

Ακόμη, σίγουρα θα μεγαλώσει η υποστήριξη για περισσότερες συσκευές και λειτουργικά, ενώ ίσως θα είναι δυνατή η σύνδεση και χρήση ενός gaming controller.

Τέλος, μην λησμονείς ότι το Netflix έχει πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές με πολλούς από αυτούς να είναι τακτικά ενεργοί gamers. Συνεπώς, υπάρχει η βάση ώστε το επιχείρημα να είναι βιώσιμο και λειτουργικό. Αυτό βέβαια θα φανεί την επόμενη διετία. Σίγουρα είναι μία σημαντική εξέλιξη…

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη