Οι 5 απαραίτητες συσκευές ομορφιάς!

by K Admin

 

Είτε είσαι γυναίκα, είτε άνδρας, αν επιθυμείς να νιώθεις καλά με την εμφάνισή σου, εκτός από την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, υπάρχει και κάτι ακόμα που έχεις να φροντίσεις. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον καλλωπισμό σου. Δηλαδή τη φροντίδα της ομορφιάς σου, την οποία μπορείς ν’ αναδείξεις.

 

Η φροντίδα της εμφάνισής σου, πολλές φορές, αφήνεται εξ’ ολοκλήρου στα χέρια ειδικών, όπως αισθητικών, κομμωτών, μανικιουρίστ, και –γενικώς- επαγγελματιών ομορφιάς. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, προκειμένου να περιποιηθείς τον εαυτό σου, γλιτώνοντας από περιττά έξοδα και χαμένο χρόνο.

 

Εδώ θα βρεις μια λίστα με τους 5 καλύτερους «βοηθούς» που στην κυριολεξία θα σου «λύσουν» τα χέρια.

Συσκευή ομορφιάς προσώπου

 

Πρόκειται για μια συσκευή περιποίησης προσώπου και λαιμού. Διαθέτει μια λαβή για να προσαρμόζει το χέρι σου και μια κεφαλή πάνω στην οποία κουμπώνουν διαφορετικά είδη βούρτσας, για διαφορετικές λειτουργίες και τύπους δέρματος. Οι περισσότερες απ’ αυτές είναι και αδιάβροχες ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και μέσα στο ντους.

 

 

Δες εδώ τη Medisana FB 880 Συσκευή Περιποίησης Προσώπου.

 

 

Η ομορφιά του προσώπου, αλλά και η αντιγηραντική φροντίδα, ξεκινούν μ’ ένα καθαρό πρόσωπο. H συσκευή ομορφιάς προσώπου χρησιμοποιεί μη επεμβατική τεχνολογία που βασίζεται μόνο σε φυσικούς νόμους.

 

Δες εδώ τη Silk’n FaceTite Συσκευή Περιποίησης Προσώπου.

 

 

Πώς χρησιμοποιείται:

 

  1. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου (κανονική ή ευαίσθητη) προσάρμοσε την κατάλληλη κεφαλή.
  2. Βρέξε ελαφρά το πρόσωπο, το λαιμό σου και τη βούρτσα της συσκευής σου. Ρίξε ελάχιστη ποσότητα από το καθημερινό καθαριστικό προσώπου πάνω στη βούρτσα και με απαλές, σταθερές κι ανοδικές κινήσεις εφάρμοσε στο λαιμό και στο πρόσωπο. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και σκούπισε το πρόσωπό σου απαλά με καθαρή πετσέτα. Σκούπισε την κεφαλή.
  3. Με απαλές ανοδικές κινήσεις, άπλωσε την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείς καθημερινά, σε πρόσωπο και λαιμό και μετά κάνε μασάζ με την κεφαλή για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Δες εδώ τη Silk’n Sonic Clean Plus Συσκευή Περιποίησης Προσώπου.

 

Αυτό ήταν. Μόλις καθάρισες σε βάθος το πρόσωπό σου, έκανες ελαφριά απολέπιση κι άπλωσες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την κρέμα σου. Κι όλα αυτά στην άνεση του σπιτιού σου.

 

 

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη από τη χρήση μιας τέτοιας συσκευής; Εκτός από την οικονομία χρημάτων και χρόνου, τα οφέλη χρήσης της είναι πολλαπλά:

 

  • Καθαρίζει την επιδερμίδα. Απομακρύνει βρωμιές, ρύπους και λιπαρότητα.
  • Κάνει απολέπιση. Απομακρύνει δηλαδή τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.
  • Βοηθά στη μείωση της ακμής.
  • Προλαμβάνει κηλίδες.
  • Αναζωογονεί τη μικροκυκλοφορία του αίματος της επιδερμίδας.
  • Βελτιώνει την απόδοση των προϊόντων περιποίησης του δέρματος.

 

Tip

 

Μπορείς χρησιμοποιώντας τη συσκευή σου να κάνεις απαλό μασάζ με κάποιο καλλυντικό έλαιο (όπως π.χ. έλαιο jojoba, αμυγδάλου, ή αργκάν) σε πρόσωπο και λαιμό. Το έλαιο θ’ απορροφηθεί γρήγορα και θ’ αφήσει την επιδερμίδα σου ανεπανάληπτα απαλή.

 

 

Συσκευή αποτρίχωσης

 

Είναι αυτονόητο, πως ένα σώμα χωρίς περιττή τριχοφυΐα είναι το ζητούμενο για την κάθε γυναίκα. Αν τώρα μπορούσες να συνδυάσεις την αποτρίχωση, με την απαλή επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς και το μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα ταυτόχρονα, θα είχες κάνει τον ιδανικό συνδυασμό.

 

Γίνεται; Φυσικά και γίνεται. Στο σπίτι σου, με τις νέες προηγμένης τεχνολογίας συσκευές αποτρίχωσης, που προσφέρουν σταδιακά μόνιμο, ή ημιμόνιμο αποτέλεσμα κι απαλή επιδερμίδα.

 

Η χρήση του ξυραφιού ολοένα και περιορίζεται. Αυτό συμβαίνει γιατί το αποτέλεσμα του ξυρίσματος διαρκεί μόνο μία με δύο μέρες, προκαλεί ερεθισμούς (σκασίματα, σπυράκια), αλλά και μικροτραυματισμούς. Η χρήση του κεριού είναι πιο ασφαλής ως προς τους ερεθισμούς και με μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα, αλλά είναι οδυνηρή και καλύτερα να εκτελείται από ειδικούς (λόγω κινδύνου εγκαύματος). Αν λοιπόν θέλεις ν’ αποτριχώνεις το σώμα σου στο σπίτι με ασφάλεια και αποτέλεσμα μακράς διάρκειας, η λύση είναι οι αποτριχωτικές μηχανές. Γενικά υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες:

 

 

Αποτριχωτικές μηχανές ημιμόνιμου αποτελέσματος

 

 

Πρόκειται για τις μηχανές που αποτελούνται από μια ανατομική χειρολαβή που στο άκρο της βρίσκεται ένας κύλινδρος με μικρές τσιμπίδες. Λειτουργεί συνήθως με ρεύμα αλλά υπάρχουν και μοντέλα που λειτουργούν με επαναφόρτιση. Όταν τεθεί σε λειτουργία, ο κύλινδρος περιστρέφεται, ανοιγοκλείνοντας τις μικροσκοπικές τσιμπίδες. Κινώντας το με το χέρι σου με φορά αντίθετη στην τριχοφυΐα, αφαιρούνται και οι πιο κοντές τρίχες (0.5 mm). Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 4 εβδομάδες, ενώ αν το χρησιμοποιείς συχνά, το διάστημα αυτό αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

 

 

Η ενόχληση που νιώθεις την ώρα της εφαρμογής είναι ανεκτή κι όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο το συνηθίζεις.

 

Tip

 

Παρόλο που η ενόχληση δεν είναι σπουδαία, αν έχεις ευαισθησία ακόμη και στον παραμικρό πόνο, μπορείς πριν την εφαρμογή, να κρυώσεις την περιοχή αποτρίχωσης με λίγο πάγο. Ο πάγος θα προσφέρει προσωρινά τοπική αναισθησία και δεν θα καταλάβεις τίποτα.

 

 

Αποτριχωτικές μηχανές μόνιμου αποτελέσματος

 

Η εμφάνισή τους μοιάζει με τις απλές αποτριχωτικές μηχανές, μόνο που αντί για κύλινδρο διαθέτουν μια λάμπα που εκπέμπει παλμικό φως.

 

Το παλμικό φως, μέσω της τρίχας, εισχωρεί στο τριχοθυλάκιο και το απενεργοποιεί, καθιστώντας το ανίκανο να παράξει νέα τρίχα. Βέβαια θα χρειαστούν παραπάνω από μία εφαρμογές για να εξαλειφθεί εντελώς η τριχοφυία, αφού το παλμικό φως «ταξιδεύει» μέσω της τρίχας των ενεργών θυλακίων. Τα θυλάκια, δεν είναι όλα ταυτόχρονα ενεργά (δηλαδή δεν έχουν όλα τρίχα), οπότε χρειάζονται κάποιες επαναλήψεις για να τα πετύχεις όλα σε ενεργή φάση.

 

Την ώρα της εφαρμογής θα νιώθεις μια ανεκτή αίσθηση θερμότητας στην περιοχή. Αν, όμως, δεν την αντέχεις, μπορείς να εφαρμόσεις κρύες κομπρέσες, ή πάγο πριν περάσεις το φως από το δέρμα σου, προκειμένου να πετύχεις μια ήπια, προσωρινή αναισθησία.

 

Μετά την εφαρμογή, θα νιώθεις για λίγες ώρες μια αίσθηση ήπιου ηλιακού εγκαύματος και ενδεχομένως να υπάρξει και λίγη κοκκινίλα. Άπλωσε στην περιοχή πλούσια ενυδατική κρέμα και θα νιώσεις καλύτερα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

 

  • Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σημείο του σώματος, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια.
  • Προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα.
  • Είναι ασφαλής. Δεν ερεθίζει και δεν τραυματίζει το δέρμα.
  • Δεν χρειάζεται να μεγαλώσουν οι τρίχες για να εφαρμοστεί. Έτσι το δέρμα δεν δείχνει ποτέ απεριποίητο.
  • Είναι γρήγορη. Χρειάζεσαι μόνο 10 λεπτά για μικρές περιοχές όπως μπικίνι, μασχάλες και μουστάκι ενώ για τα πόδια, ή την κοιλιά απαιτείται λιγότερο από μια ώρα.

 

 

Σεσουάρ μαλλιών

 

Είναι αυτονόητο πως διαθέτεις σεσουάρ μαλλιών. Είτε για να τα φορμάρεις, είτε μόνο για να τα στεγνώνεις. Τότε, ίσως ο τίτλος της ενότητας να έπρεπε να είναι «κατάλληλο σεσουάρ μαλλιών».

 

Αν το σεσουάρ σου πληροί τα παρακάτω κριτήρια, τότε έχεις ήδη επιλέξει το κατάλληλο για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών σου. Αν όχι, καλό θα ήταν να το ψάξεις λίγο.

 

  • Κεραμικό θερμαντικό υλικό: Παράγει ζέστη καλής ποιότητας, που θερμαίνει την τρίχα από μέσα προς τα έξω και τη στεγνώνει γρήγορα χωρίς να της αφαιρεί τη φυσική της υγρασία. Έτσι μπορείς να το χρησιμοποιείς συχνά, χωρίς να καταστρέφεις τα μαλλιά σου.
  • Τεχνολογία ιόντων: Κάποια σεσουάρ αποφορτίζουν θετικά ιόντα προκαλώντας το «σκάσιμο» της τρίχας, που έχει σαν αποτέλεσμα το φριζάρισμα και τη θαμπή όψη. Τα καλής ποιότητας σεσουάρ αποφορτίζουν τα αρνητικά ιόντα με αποτέλεσμα η τρίχα να διατηρεί την υγρασία και τη λάμψη της. Ταυτόχρονα εξαλείφεται κι ο στατικός ηλεκτρισμός.
  • Τάση: Τα καλά σεσουάρ έχουν τάση από 1400 Watt και πάνω, προκειμένου να φορμάρουν σωστά και γρήγορα τα μαλλιά.
  • Πλήθος ρυθμίσεων:
    1. Ως προς το επίπεδο ζέστης, για να μπορείς να στεγνώνεις τα μαλλιά σου όσο γρήγορα θέλεις.
    2. Ως προς το επίπεδο ταχύτητας του εξερχόμενου αέρα, προκειμένου να ελέγξεις την ταχύτητα στεγνώματος και να την προσαρμόσεις στην ιδιαιτερότητα κάποιων χτενισμάτων.
    3. Κρύος αέρας: Χρησιμοποιείται για το τελείωμα των χτενισμάτων και σε μαλλιά που έχει εφαρμοστεί αφρός, λακ ή τζελ.

 

 

Συσκευές ισιώματος μαλλιών

 

To ίσιωμα των μαλλιών είναι ο νούμερο ένα λόγος επίσκεψης στο κομμωτήριο. Το ίσιωμα των μαλλιών, δίνει λάμψη και μήκος.

 

Αυτό καθιστά δικαίως τη συγκεκριμένη συσκευή απολύτως απαραίτητη για το μπουντουάρ σου. Η νέας τεχνολογίας ισιωτικές, σ’ αντίθεση με τις παλαιότερες, δεν καταστρέφουν την τρίχα κι έτσι μπορείς να κάνεις χρήση όσο συχνά επιθυμείς. Το μόνο που έχεις να προσέξεις κατά την επιλογή, είναι να έχει η συσκευή σου κάποιο/α από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 

  • Πλάκα κερατίνης: Για να εγχύει κατά τη χρήση μικροουσίες κερατίνης κάνοντας τα μαλλιά ελαστικά και το αποτέλεσμα του ισιώματος άψογο.
  • Πλάκα με υπέρυθρες: Για γρήγορο ζέσταμα και ταυτόχρονα γρήγορο κι ασφαλές αποτέλεσμα.
  • Ατμός: Για ασφάλεια, ταχύτητα και διάρκεια στο ίσιωμα.
  • Με τεχνολογία ιόντων: Για αποφυγή φριζαρίσματος και διατήρηση της φυσικής υγρασίας της τρίχας.
  • Με πολλαπλές ρυθμίσεις θερμοκρασίας: Για διαφορετικούς τύπους τρίχας.
  • Με πλάκες ομοιόμορφης κατανομής θερμότητας: Για αποφυγή φθοράς της τρίχας.

 

 

Συσκευές μανικιούρ-πεντικιούρ

 

Τα περιποιημένα άκρα ολοκληρώνουν την εμφάνισή σου κι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας σου για ένα όμορφο παρουσιαστικό. Ειδικά το καλοκαίρι, που βγαίνουν στο προσκήνιο και τα πόδια, το μηνιαίο κόστος περιποίησης των άκρων, ανεβαίνει δραματικά.

 

Το ήξερες ότι με τα χρήματα που θα έδινες για μία με δύο περιποιήσεις σε κάποιο ινστιτούτο, μπορείς ν’ αποκτήσεις μια συσκευή που θα σε βοηθήσει να διατηρείς τα άκρα σου πάντα όμορφα και περιποιημένα; Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέτοιων συσκευών στην αγορά. Λειτουργούν είτε με ρεύμα, είτε με μπαταρία. Διαθέτουν εργονομική λαβή και πλήθος διαφορετικών κεφαλών, κάθε μια για διαφορετική δουλειά. Έτσι, μπορείς να ξεκινήσεις με τρίψιμο των φτερνών και των σκληρών σημείων, να προχωρήσεις σε καθάρισμα από πετσάκια και στο τέλος σε λιμάρισμα και λείανση προκειμένου να εφαρμόσεις το μανό.

 

Tip

 

Πριν εφαρμόσεις το μανό, ξέπλυνε με νερό την επιφάνεια για να φύγουν οι σκόνες από τη λείανση και το λιμάρισμα και κάνε ελαφρύ μασάζ στα νύχια με λίγο καλλυντικό λαδάκι. Έτσι το χρώμα θα «πιάσει» πολύ πιο αποτελεσματικά.

 

Αυτές είναι οι 5 πιο απαραίτητες συσκευές ομορφιάς για το σπίτι σου. Κάνε τους υπολογισμούς σου (χαμένος χρόνος και περιττά έξοδα) και θα διαπιστώσεις το πόσο σε συμφέρει να τις αποκτήσεις. Προχώρησε σε έρευνα αγοράς με τις συμβουλές που σου δώσαμε και βάλτες στη ζωή σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη