Οι καλύτερες ιδέες διακόσμησης του γιορτινού τραπεζιού!

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Το στρώσιμο και η διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού είναι εξίσου σημαντικά με τα εδέσματα που θα σερβίρεις. Δεν χρειάζονται ειδικά σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα, ή ακριβή διακόσμηση για να το κάνεις να φαίνεται ξεχωριστό.

 


Βγάλε τ’ άσπρα σου

Το λευκό τραπεζομάντιλο και τα λευκά πιάτα είναι συνώνυμα της αρχοντιάς, παραμένουν διαχρονικά, πάντα επίκαιρα και στη μόδα και συνδυάζονται εύκολα μ’ όλα. Μην διστάσεις να τα βγάλεις και θα νιώσεις τη χαρά της αλλαγής συνδυάζοντάς τα με πιάτα και μπολ διαφορετικής απόχρωσης όπως γκρι, μπεζ, ροζ, ή γαλάζια αλλά και λευκά πιάτα με σκαλίσματα, ή μπορντούρες.

 

Ό, τι λάμπει μπορεί να είναι… χρυσός κι ασήμι

Αν διαθέτεις στη συλλογή σου επίχρυσα, ή επάργυρα μαχαιροπίρουνα είναι η καλύτερη στιγμή να τα βγάλεις στο τραπέζι. Χρυσά, ή ασημένια σουπλά, ρεσό, χρυσές κορδέλες που θα πιάσουν μ’ ένα χαριτωμένο φιόγκο τις πετσέτες του φαγητού είναι λεπτομέρειες που δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

 

«Πιάσε κόκκινο»

 

Το κόκκινο είναι το χρώμα της χαράς, της γιορτής, της φορεσιάς του Αϊ-Βασίλη και των Χριστουγέννων. Μην τα βάψεις όμως όλα κόκκινα, είναι υπερβολή! Χρησιμοποίησέ το με σύνεση για να δώσεις χαρά στο λευκό. Τα σουπλά, ή ένα απ’ όλα τα πιάτα, ή τα μπολ του τραπεζιού μπορεί να είναι κόκκινα. Μερικά κεριά, κάποιες κορδέλες, ή ρεσό, αλλά κι ένα από τα ποτήρια, ή ακόμα κι οι πετσέτες του φαγητού.

 

«Ω έλατο, ω έλατο!»

Εκτός από Χριστουγεννιάτικο δέντρο και περιεχόμενο βάζου, ένα κλαδί από φυσικό έλατο ακουμπισμένο στο τραπέζι μπορεί να γίνει η βάση της κεντρικής διακόσμησης του μαζί με μικροσκοπικές Χριστουγεννιάτικες μπάλες, καρύδια, κουκουνάρια κλπ. Ένα κομματάκι από έλατο μπορεί, επίσης, να μπει στο πάνω πιάτο του κάθε καλεσμένου.

 

Χρησιμοποίησε φυσικά υλικά!

Εκτός από γυαλιστερά στολίδια κι έντονα χρώματα, γιορτινή ατμόσφαιρα μπορείς να φτιάξεις με γήινα χρώματα (μπεζ, γραφίτης), ματ επιφάνειες και φυσικά υλικά στο τραπέζι σου. Δέσε με λίγο φυσικό σπάγκο ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και κάν’ το στεφανάκι που θα διακοσμήσει μια απλή μπεζ λινή πετσέτα και θα παρατηρήσεις πως θ’ αρέσει σ’ όλους σου τους καλεσμένους!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη