Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Cyberpunk 2077

by K-Admin 1

 

Το Cyberpunk 2077 είναι το νέο παιχνίδι της CD Projekt RED, που στο παρελθόν μας έχει δώσει αξιόλογους τίτλους, όπως η σειρά The Witcher. To φουτουριστικό RPG αποτελεί ουσιαστικά τη μεταφορά του επιτραπέζιου παιχνιδιού που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’80 και η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2012. Πριν την επίσημη κυκλοφορία του, υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεις, τα οποία θα βρεις στη συνέχεια.

 

Τι είναι το Cyberpunk 2077

Το Cyberpunk 2077 είναι ένα πολυαναμενόμενο παιχνίδι action RPG από τη CD Projekt RED. Η πρώτη ανακοίνωση έγινε το 2011 και το πρώτο σύντομο trailer, που μπορείς να παρακολουθήσεις στη συνέχεια, ήρθε το 2013. Το σενάριο έχει βασιστεί στην ιστορία που είχε γράψει ο Mike Pondsmith  για το αντίστοιχο επιτραπέζιο που λανσαρίστηκε πριν μερικές δεκαετίες. Σημειώνεται ότι ο Pondsmith ανήκει στην ομάδα συμβούλων του Cyberpunk 2077. Όσο για τα γεγονότα, διαδραματίζονται σε μία φανταστική, παραλιακή, μητρόπολη που ονομάζεται Night City που βρίσκεται ανάμεσα σε Los Angeles και San Francisco και πρωταγωνιστής είναι ένας μισθοφόρος με το όνομα V.

 

 

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του Cyberpunk 2077;

Δημιουργός του Cyberpunk 2077 είναι η πολωνική εταιρεία CD Projekt RED. Μάλιστα πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι της, πέρα από τη δημοφιλή σειρά The Witcher και επίσης το πρώτο που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία REDengine. Όπως δηλώνει ο παραγωγός Richard Borzymowski, η τεχνολογία αυτή θα ενσωματώσει στο παιχνίδι χαρακτηριστικά όπως το ray tracing που αναμένεται να σε εντυπωσιάσουν.

 

 

Σενάριο

Το σενάριο του Cyberpunk 2077 περιστρέφεται γύρω από τον V, έναν μισθοφόρο που ζει στην παρανομία και αποστολή του είναι να αποκτήσει ένα εμφύτευμα που λέγεται ότι είναι το κλειδί για την αθανασία. Θα μπορείς να διαμορφώσεις όλα όσα έχουν σχέση με τον πρωταγωνιστή. Όχι μόνο το παρουσιαστικό του και τη φωνή του, αλλά και την προϊστορία του. Παράλληλα, στη Night City υπάρχουν πολλές συμμορίες και ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνεις κατά τη διάρκεια του gameplay, με κάποιες από αυτές θα μπορέσεις να γίνεις σύμμαχος.

Ακόμα, λόγω των σχολίων για την υπερβολικά μεγάλη διάρκεια του The Witcher 3: Wild Hunt, η CD Projekt RED αποφάσισε να μειώσει όσο ήταν δυνατό την έκταση του βασικού campaign, έτσι ώστε η διάρκειά του να μην αποτελεί για εσένα αποτρεπτικό στοιχείο από το να ασχοληθείς.

 

Δράση

 Το πρώτο trailer για το Cyberpunk 2077 ήρθε στην E3 2018, πέντε χρόνια μετά την ανακοίνωσή του από πλευράς CD Projekt RED. Δεν περιείχε πλάνα από το gameplay και έχεις την ευκαιρία να το παρακολουθήσεις στη συνέχεια.

 

Η συνέχεια έγινε τον Αύγουστο του 2018, όπου παρουσιάστηκε ένα video διάρκειας 48 λεπτών από το Cyberpunk 2077. Ναι μεν η CD Projekt RED δεν περιγράφει το Cyberpunk 2077 ως shooter, αλλά το πλασάρει περισσότερο ως RPG, όμως στα πλάνα που θα παρακολουθήσεις παρακάτω, κυριαρχεί το πιστολίδι. Επίσης, υπάρχει ολοκληρωμένο melee combat system με μηχανισμούς όπως blocking και parrying. Ένα από αυτά τα όπλα melee είναι το Mantis Blade.

Μετά την, για περίπου ένα χρόνο σιγή, το Cyberpunk 2077 εμφανίστηκε στην Ε3 2019 με ένα νέο trailer, όπου πρωταγωνιστούσε ο διάσημος ηθοποιός Keanu Reeves.

 

 

Δημιουργώντας πλέον μοτίβο εμφανίσεων, δύο μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2019, η CD Project RED έδωσε στο κοινό τη δυνατότητα να ρίξουν μια εις βάθος ματιά στο παιχνίδι. Στο trailer που δημοσιεύτηκε τότε παρουσιάστηκαν νέα πλάνα από το gameplay, το σενάριο, οι τοποθεσίες της πόλης αλλά και spoilers. Πάντως, η ομάδα ανάπτυξης τόνισε ότι πολλά από όσα περιέχονταν στο video, πολύ πιθανό να άλλαζαν στο μέλλον.

Το 2020 δεν διοργανώθηκε Ε3 και έτσι η CD Project RED βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει νέο κανάλι επικοινωνίας με το κοινό, μέσω της σειράς video Night City Wire. Τότε ήταν που ήρθε και μία απογοήτευση για τους fans, καθώς ανακοινώθηκε πως είχε αφαιρεθεί η δυνατότητα του πρωταγωνιστή να τρέχει σε τοίχους. Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκε το Braindance mechanic. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να διεισδύεις στις ιστορίες και τις αναμνήσεις άλλων χαρακτήρων του παιχνιδιού, ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν μέσα από την οπτική τρίτων.

Στο πλαίσιο του πρώτο επεισοδίου Night City Wire, προβλήθηκε ένα νέο trailer, που λειτουργεί ως πρόλογος για το Cyberpunk 2077 και εν συντομία μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο τι συμβαίνει στις αρχικές αποστολές.

 

Η συνέχεια στις 10 Αυγούστου 2020, με το δεύτερο επεισόδιο Night City Wire.

Η ενημέρωση από πλευράς CD Project RED συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια του νέου επεισοδίου της σειράς Night City Wire για το Cyberpunk 2077, η CD Project Red παρουσίασε δύο νέα trailers. Το πρώτο είναι ουσιαστικά μια βόλτα στη Night City και όπως θα μπορέσεις να παρατηρήσεις, το επίπεδο λεπτομερειών είναι τουλάχιστο εντυπωσιακό. Στο δεύτερο θα πάρεις μια ιδέα από τις συμμορίες της πόλης. Με κάποιες από αυτές θα συνεργαστείς και άλλες θα αναγκαστείς να τις πολεμήσεις δίχως έλεος.

Αρχές Οκτωβρίου, ο Keanu Reeves εμφανίζεται σε ένα ακόμα trailer για το Cyberpunk 2077 και αυτή τη φορά μπορείς να ρίξεις μερικές ματιές στη διαμόρφωση του πρωταγωνιστή και το πιστολίδι.

 

 

Στο τέταρτο και τελευταίο, μέχρι στιγμής τουλάχιστο, επεισόδιο Night City Wire, το ενδιαφέρον πέφτει σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα οχήματα και τις τάσεις της μόδας.

Κάθε όχημα έχει διαφορετική συμπεριφορά, με τα πιο ακριβά μοντέλα να είναι καταλληλότερα για μανούβρες. Επιπλέον θα υπάρχουν αγώνες με οχήματα και η CD Projekt Red προειδοποιεί ότι τα πράγματα μπορεί να πάρουν βίαιη τροπή. Ακόμα αποκαλύφθηκε ότι η 1977 Porsche 911 του Johnny Silverhand θα βρίσκεται στο παιχνίδι. Ο Keanu Reeves που υποδύεται τον εν λόγω χαρακτήρα, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο επεισόδιο και ενημέρωσε ότι οι μοτοσυκλέτες Arch θα δώσουν επίσης το “παρών”. Απλά αναφέρεται πως ο Reeves είναι ένας από τους συνιδρυτές της Arch.

 

Κατηγορίες χαρακτήρων

Θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές όσον αφορά την εξειδίκευση του πρωταγωνιστή στο Cyberpunk 2077, οι οποίες είναι:

1.Techie, a crafter

2.Netrunner, a super hacker

3.Solo, combat-focused mercenary

Το καλό είναι ότι η επιλογή εξειδίκευσης δεν δημιουργεί ιδιαίτερους περιορισμούς και θα έχεις την απόλυτη ελευθερία να αναπτύξεις το δικό σου στυλ παιχνιδιού, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο επιτραπέζιο παιχνίδι.

 

 

Θα υπάρχει η δυνατότητα παιχνιδιού με φίλους;

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που η CD Projekt RED επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει ένα multiplayer mode για το Cyberpunk 2077. Αυτό όμως δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο την ημέρα που θα λανσαριστεί το παιχνίδι αλλά αργότερα, δίχως να γνωρίζει κανείς το πότε. Οτιδήποτε επιπλέον δοθεί και έχει σχέση με το multiplayer mode θα διανεμηθεί υπό μορφή DLC και θα μπορέσεις να το κατεβάσεις δωρεάν στην κονσόλα ή τον υπολογιστή σου.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη