Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

by Zikou Stella

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων τιμάται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που έλαβε χώρα στη Νότια Αφρική και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και τελικά να καταπολεμήσει τις διακρίσεις, το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό κάθε μορφής.

 

Πρόσβαση στην τεχνολογία για όλους

Η τεχνολογία αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Την αξιοποιούμε για να κάνουμε τις εργασίες μας, να μετακινηθούμε, να αθληθούμε, να κάνουμε τις αγορές μας, να ψυχαγωγηθούμε και πολλά άλλα. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση στην τεχνολογία, ανεξαρτήτου «χρώματος», φύλου, ηλικίας, μορφωτικού ή και κοινωνικού επίπεδου, σωματικής ή και πνευματικής ικανότητας.

Μία μορφή διάκρισης στη σημερινή εποχή, είναι και η μη πρόσβαση στην τεχνολογία για πολλές ομάδες ανθρώπων. Ευτυχώς, χάρη στις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας αλλά και στις πρωτοβουλίες που παίρνονται από οργανισμούς και εταιρείες αυτό έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Οι πρωτοβουλίες του Κωτσόβολου αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Μέσα από το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», αναδεικνύονται υποστηρικτικές τεχνολογίες για άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), ώστε η τεχνολογία να είναι προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Το σύνθημα αλλά και η πεποίθηση του Κωτσόβολου είναι «Ίδιοι στις ανάγκες και Ίσοι στην Τεχνολογία», όπως μπορείς να δεις στην επίσημη σελίδα της Τεχνολογίας χωρίς Εμπόδια.

 

 

Πρόσβαση στην τεχνολογία σημαίνει ευχρηστία

Όλα τα παραπάνω αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ουσία, όταν αναλογιστούμε ότι σχεδόν όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την ευχρηστία και την προσβασιμότητα. Από τις οικιακές συσκευές και τα smartphones, μέχρι τις συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας, είναι διαθέσιμες για όλους ώστε να αμβλύνουν τις διακρίσεις και να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες όλων.

Ενδεικτικό παράδειγμα, τα Smartphones και tablets με μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη. Με ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με θέματα όρασης ή κινητικά προβλήματα, αλλά και με πιο «ξεκάθαρο» γραφικό περιβάλλον ώστε ο έλεγχος να είναι το ίδιο εύκολος και εφικτός ακόμα και για κάποιον που δεν τον ενθουσιάζει η τεχνολογία αυτή καθ΄αυτή, παρά μόνο οι ευκολίες που μπορεί να προσφέρει στην καθημερινότητά του. Για παράδειγμα ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που απλά έχει ανάγκη από ένα smartphone με μεγάλη οθόνη, μόνο και μόνο για να μπορεί να απολαμβάνει βίντεοκλήσεις με τους αγαπημένους του που βρίσκονται μακριά.

Οι έξυπνοι αυτοματισμοί στο σπίτι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Πλέον με ένα άγγιγμα στην οθόνη του smartphone σου, ή ακόμα και με μία φωνητική εντολή στο κινητό ή και στο έξυπνο ηχείο σου, μπορείς να ανάβεις τα φώτα, να ρυθμίζεις το κλιματιστικό ή τον έξυπνο θερμοστάτη σε μια άνετη θερμοκρασία, να συντονίζεις την τηλεόραση στο αγαπημένο σου πρόγραμμα και πολλά άλλα. Παρακάτω θα βρεις όλες τις βασικές smart συσκευές που πρέπει να έχεις στο σπίτι, για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

 

 

Καλύτερη ζωή με προσιτές λύσεις τεχνολογίας για όλους!

Το μήνυμα «Ίδιοι στις ανάγκες και Ίσοι στην Τεχνολογία» αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν όλοι μας μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό που έχουμε ανάγκη, είτε μέσα από προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας που μπορείς να βρεις στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο www.kotsovolos.gr, είτε και με τη διευκόλυνση που σου προσφέρει το Πλάνο Δόσεων Κωτσόβολος, μέσα από το οποίο μπορείς να ορίσεις εσύ τον χρόνο αποπληρωμής και το ποσό της δόσης που θέλεις να δίνεις. Έτσι σου κάνουμε καλύτερη τη ζωή, με το Πλάνο Δόσεων που σε εξυπηρετεί πραγματικά!

Μπορείς να δεις ακόμη