Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με μικρές, καθημερινές συνήθειες υγιεινής

by K-Admin 1

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιόδου που διανύουμε, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε πως η καλή υγεία συμβαδίζει με τις καθημερινές συνήθειες πρόληψης. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι διάφορες προτάσεις για ατομική προστασία, όπως αντισηπτικά τζελ χεριών, φορητοί αποστειρωτές και, ασφαλώς, οι μάσκες. Ας δούμε παρακάτω, πώς μπορείς να τις αξιοποιήσεις για καλύτερη πρόληψη.

 

 

Η σημασία της αποστείρωσης

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, κατανοείς την αξία της καθαριότητας και της αποστείρωσης των επιφανειών με τις οποίες έρχεσαι σε επαφή. Καθημερινά, προσπαθείς να διατηρείς καθαρές τις επιφάνειες του σπιτιού σου, όπως την τουαλέτα, την κουζίνα και το πάτωμα. Φροντίζεις για την αποστείρωση των ρούχων σου πλένοντάς τα σε υψηλές θερμοκρασίες και σιδερώνοντάς τα προσεκτικά.

Υπάρχουν, όμως, πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά και είναι εξίσου απαραίτητη η συχνή αποστείρωσή τους. Για παράδειγμα, πάνω στην επιφάνεια ενός κινητού τηλεφώνου, ζουν περισσότεροι μικροοργανισμοί από ό,τι στη λεκάνη της τουαλέτας. Αν μάλιστα το κινητό προστατεύεται και από δερμάτινη θήκη, το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται. Αγγίζεις το κινητό σου τηλέφωνο αμέτρητες φορές μέσα στην ημέρα. Το μεταφέρεις παντού και ίσως το αφήνεις σε επιφάνειες που δεν γνωρίζεις αν είναι απόλυτα καθαρές, ενώ μετά το ακουμπάς στο πρόσωπό σου για να μιλήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα τηλεκοντρόλ στο σπίτι, που μάλιστα χρησιμοποιούνται και από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Άλλα μικρά αντικείμενα που χρειάζονται αποστείρωση είναι τα κλειδιά και το μπρελόκ σου, η κάρτα συναλλαγών ή εισόδου στην εργασία, τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, τα γυαλιά σου, το στυλό σου, η γραφική ύλη των παιδιών, τα ακουστικά σου, το ρολόι και τα κοσμήματά, τα είδη ατομικής περιποίησης, όπως χτένα, ψαλιδάκι, τσιμπιδάκι φρυδιών, ξυράφι και πολλά άλλα.

 

 

Αποστείρωση με μια κίνηση

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές λύσεις για την αποστείρωση αντικειμένων που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ενδεικτικά, με τη θήκη αποστείρωσης Sterilife UVC S-1085 USB, μπορείς να αποστειρώσεις όλα τα μικροαντικείμενα με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα σε λίγα λεπτά. Τοποθετείς το αντικείμενο στη θήκη, τη θέτεις σε λειτουργία και περιμένεις μερικά λεπτά. Η συσκευή σου θα σε ειδοποιήσει φωνητικά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποστείρωσης.

Η θήκη αποστείρωσης διαθέτει 2 λάμπες UV-C με πανίσχυρη δράση 360 μοιρών, που παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία 253,7 nm. Έτσι, σε ελάχιστο χρόνο επιτυγχάνεται η αδρανοποίηση των παθογόνων μικροοργανισμών με φυσικό τρόπο.

Ακόμα, σου δίνει τη δυνατότητα προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου, να αρωματίσεις ευχάριστα το κινητό σου ή όποιο άλλο αντικείμενο τοποθετήσεις. Δεν χρειάζεται μπαταριές, λειτουργεί με καλώδιο USB που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Κάτι αντίστοιχο, προσφέρει και το κουτί αποστείρωσης 59S UVC LED Sterilizer For Household Equipment S2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαλείων και αξεσουάρ, βοηθώντας στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.

Βέβαια, υπάρχουν και προτάσεις όπως ο φορητός αποστειρωτής 59S UVC LED Mini Sterilizer X1, που σου επιτρέπει να αποστειρώνεις αποτελεσματικά οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Επιπλέον, σε μια περίοδο που χρησιμοποιείς το λαπτοπ σου περισσότερο από ποτέ, για εργασία και ψυχαγωγία, σίγουρα αξίζει να εξετάσεις την αγορά ενός φορητού αποστειρωτή όπως το Mini Sun1 Laptop Guard.

 

 

Πάντα ένα αντισηπτικό στην τσάντα σου

Η αναγκαιότητα της αποστείρωσης, ιδιαίτερα για τα αντικείμενα των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών είναι προφανής. Εξίσου απαραίτητα είναι και τα αντισηπτικά χεριών. Ειδικά όταν βρίσκεσαι διαρκώς εν κινήσει, και δεν έχεις πρόσβαση σε WC για να πλύνεις σχολαστικά τα χέρια σου.

Η χρήση αντισηπτικού γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν επιστρέφουμε στο σπίτι. Ένα αντισηπτικό σε περίοπτη θέση στο σπίτι, για όλη την οικογένεια, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για ακόμα καλύτερη πρόληψη. Με την επιλογή οικογενειακής συσκευασίας θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, ενώ θα σου κοστίσει λιγότερα χρήματα σε σχέση με το να αγοράζεις ένα-ένα τεμάχιο.

Μάλιστα, με τα σύγχρονα αντισηπτικά χεριών δεν έχεις να φοβάσαι πλέον για τυχόν αλλεργίες και ερεθισμούς από τη συχνή χρήση. Αντισηπτικά, όπως το Gel Χεριών της Boderm, που περιέχουν αιθυλική αλκοόλη 70%, αλόη και γλυκερίνη, για καθαρά και προστατευμένα χέρια.

 

 

Αχ αυτή η μάσκα…

Οι προστατευτικές μάσκες προσώπου συγκρατούν τη σκόνη και τα αιρούμενα σωματίδια (σταγονίδια) από την ατμόσφαιρα, επιτρέποντάς σου να έχεις μια καλύτερη προφύλαξη από ρύπους και ασθένειες που μεταφέρονται μέσω του αέρα.

Ειδικότερα, οι μάσκες προστασίας προσώπου μίας χρήσης R2U 3Layers παρέχουν περισσότερη προστασία, σε σχέση με μια κοινή “χάρτινη” μάσκα. Είναι τριών στρωμάτων, έτσι ώστε να είναι αδιάβροχες και να επιτρέπουν την άνετη αναπνοή, ενώ είναι κατασκευασμένες από υποαλλεργικό υλικό. Φέρουν παράλληλες πτυχώσεις σε όλο το πλάτος τους για την καλύτερη εφαρμογή και την καλύτερη κάλυψη του προσώπου.

Αν είσαι ενήλικος και νιώθεις κάπως “περιορισμένος” με τη χρήση μάσκας, φαντάσου πώς μπορεί να νιώθει ένα παιδάκι. Ευτυχώς, υπάρχουν οι παιδικές μάσκες. Όταν μάλιστα έρχονται με το ιδανικό μήκος και όμορφα σχεδιάκια, το παιδί θα τη φορέσει με μεγάλη χαρά.

Εξίσου “ευκολοφόρετες” είναι και οι μάσκες προστασίας για ενηλίκους. Οι υφασμάτινες μάσκες που είναι κατασκευασμένες από 100% βαμβάκι. Είναι μια οικονομική και φιλική προς στο περιβάλλον λύση, μιας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά μετά από πλύσιμο (στους 60 °C) και σιδέρωμα (πολύ σχολαστικά). Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και υποαλλεργικές.

 

Λαμβάνοντας ορισμένα απλά μέτρα υγιεινής, όπως η αποστείρωση καθημερινών αντικειμένων, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσουμε το επίπεδο της υγιεινής στο σπίτι αλλά και συνολικά στην κοινωνία, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποτελεσματική πρόληψη.

Μπορείς να δεις ακόμη