Περισσότερος χρόνος για σένα, με αυτές τις συσκευές

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Για να είναι το 2022 μια καλύτερη χρονιά είναι πολύ σημαντικό να ορίσουμε νέους στόχους. Φτιάχνοντας μία λίστα με αυτά που θέλεις να πετύχεις την καινούργια χρονιά, είναι σίγουρο ότι θα γεμίσεις με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Ένας πραγματικά ρεαλιστικός στόχος για το 2022, είναι να καταφέρεις να εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις πράγματα που πραγματικά σε ευχαριστούν. Μάθε λοιπόν ότι η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει να τηρήσεις την υπόσχεσή σου για μια νέα χρονιά με περισσότερο χρόνο για σένα και τους αγαπημένους σου.

 

 

Λιγότερος χρόνος στην κουζίνα

Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο ελεύθερος χρόνος έχει γίνει πολυτέλεια. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε λύσεις ώστε να κάνουμε κάποιες βασικές καθημερινές δουλειές του σπιτιού ακόμη πιο γρήγορα και άνετα. Μία από αυτές τις καθημερινές δουλειές είναι και το μαγείρεμα.

Όσο κι αν αγαπάς τη μαγειρική δεν θέλεις να περνάς όλο σου τον χρόνο στην κουζίνα, ειδικά όταν τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκεσαι στη δουλειά. Γι’ αυτό και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Υπάρχουν ορισμένες συσκευές που μπορούν να σου δώσουν αυτό το «χέρι βοηθείας» που χρειάζεσαι κάθε μέρα, για όλο το χρόνο.

 

 

Μαγείρεψε εύκολα, γρήγορα, δημιουργικά

Ο πολυμάγειρας μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου σύμμαχος στην κουζίνα. Εκτός ότι μπορείς να μαγειρεύεις γρήγορα και υγιεινά, με μία τέτοια συσκευή μπορείς να μαγειρεύεις ακόμα και τις πιο απαιτητικές συνταγές σε ελάχιστο χρόνο.

Εξόπλισε την κουζίνα σου με «έξυπνες» συσκευές που θα σου παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μαγείρεμα, για να αφιερώνεις τον χρόνο σου και σε άλλα πράγματα που αγαπάς. Συνδύασε έναν συνδεδεμένο φούρνο με smart επαγωγικές εστίες, και θα έχεις στη διάθεσή σου μια πληθώρα έξυπνων λειτουργιών για να μαγειρεύεις τα αγαπημένα σου πιάτα γρήγορα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Με διαισθητικές εφαρμογές όπως η Home Connect, που χρησιμοποιείται στις συνδεδεμένες συσκευές των Bosch και Siemens, ή το Miele@mobile, μπορείς να παρακολουθείς και να ελέγχεις τις ρυθμίσεις της βάσης εστιών και του απορροφητήρα σου, ή το επίπεδο μαγειρέματος στον φούρνο, όπως για παράδειγμα, να προσαρμόζεις άνετα τη βαθμίδα ισχύος ή τη διάρκεια του χρόνου απενεργοποίησης με χρονοκαθυστέρηση με λίγα κλικ από όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν κάνεις.

 

 

Φούρνος μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την κουζίνα του σύγχρονου νοικοκυριού. Εκτός από το γρήγορο ξεπάγωμα ή ζέσταμα φαγητού, πολλά μοντέλα είναι μία πολύ καλή λύση και για γρήγορα μαγειρέματα. Μπορείς να ψήσεις ένα τραγανό σνάκ, ή να μαγειρέψεις γρήγορα μία σούπα! Όπως και να ‘χει, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ακόμα μία λύση για να περνάς λιγότερο χρόνο στην κουζίνα σου.

 

 

Κόψε, τεμάχισε, ανακάτεψε, πολτοποίησε, ζύμωσε χωρίς κόπο και χρόνο

Γιατί να έχεις τόσα πολλά εργαλεία κοπής ή ανάμειξης στην κουζίνα σου, όταν με μόλις μία συσκευή μπορείς να τεμαχίσεις, να πολτοποιήσεις ή να κόψεις μία ποικιλία τροφίμων, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εάν θέλεις να κάνεις πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία μαγειρέματος και να βγάλεις εις πέρας όλες τις απαιτητικές συνταγές γρήγορα και εύκολα, τότε ήρθε η στιγμή να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα ευέλικτο μηχάνημα, όπως η κουζινομηχανή.

 

 

Το δεξί σου χέρι στο πλύσιμο των πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα «θαυματουργό» εργαλείο για την κουζίνα σου, αφού με αυτό μπορείς να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη και να κερδίσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Πρόκειται για μία συσκευή που ενδείκνυνται για κάθε περίπτωση. Για ένα νοικοκυριό, για τον εργένη, ή για τον φοιτητή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το πλυντήριο πιάτων που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Και ξέχνα τα μουλιασμένα χέρια και τις στοίβες βρώμικων πιάτων στον νεροχύτη.

 

Καθάρισμα φούρνου σε χρόνο ρεκόρ

Το καθάρισμα του φούρνου είναι μία από τις πιο κουραστικές και χρονοβόρες δουλειές στην κουζίνα. Και μάλλον το γνωρίζεις καλά αυτό. Ωστόσο, το ήξερες ότι υπάρχουν φούρνοι με σύστημα αυτοκαθαρισμού; Ενδεικτικά, μία πρόταση όπως η Korting KEC6141IS Κουζίνα Κεραμική, σε βοηθάει να καθαρίσεις εύκολα και οικολογικά το εσωτερικό του φούρνου σου όταν μετά το μαγείρεμα υπάρχουν βρωμιές και κρούστες.

 

Όλες οι δουλειές του σπιτιού στον μισό χρόνο

Είναι γεγονός ότι ένα σπίτι καθαρό και οργανωμένο κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και ήρεμη. Παρ’ όλα αυτά, όσο μεθοδικοί και οργανωτικοί προσπαθούμε να είμαστε, αν δεν έχουμε τους κατάλληλους συμμάχους στην καθαριότητα του σπιτιού, τότε είμαστε καταδικασμένοι να ξοδεύουμε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας και να ταλαιπωρούμαστε.

 

 

Σκούπισμα… στον αυτόματο

Μία σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα σου προσφέρει την απαραίτητη εργονομία και λειτουργικότητα ώστε να μπορείς να κάνεις γρήγορα, άνετα και ταυτόχρονα αποτελεσματικά το σκούπισμα των δαπέδων, και όχι μόνο. Στην «εξίσωση» μπαίνουν και οι σκούπες ρομπότ. Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία με mobile apps για smartphone και tablet, μπορείς να χειριστείς τη σκούπα ρομπότ ακόμα κι όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, ξεκινάει η λειτουργία της καθαρίζοντας κάθε γωνιά του δωματίου κι επιστρέφει στη βάση της, περιμένοντας την επόμενη αποστολή της.

 

Φροντίδα ρούχων εύκολα και γρήγορα

Σκέψου ότι υπάρχουν πλυντήρια που το μόνο που «ζητάνε» από εσένα είναι να τα «φορτώσεις» με άπλυτα και να πατήσεις το κουμπί για να ξεκινήσει το πλύσιμο. Ειδικά σε περίπτωση που πρόκειται για πλυντήριο-στεγνωτήριο, θα σου τα στεγνώσει κιόλας! Επίλεξε ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα πλυντηρίων με τεχνολογίες αιχμής όπως αυτόματη αναγνώριση των δεδομένων πλύσης για προσαρμογή της ποσότητας νερού και απορρυπαντικού, αλλά και τεχνολογίες για γρήγορο και αποτελεσματικό πλύσιμο σε λιγότερο από 1 ώρα.

Πόσες φορές σου έχει τύχει μετά από ατελείωτες ώρες άγχους στο γραφείο, να γυρνάς σπίτι και να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να βάλεις και σίδερο. Γιατί η στοίβα με τα ρούχα περιμένει. Και δεν πρόκειται να φύγει διά μαγείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ένα απλό σίδερο. Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι πολύτιμος και χρειάζεσαι περισσότερη ηρεμία στη ζωή σου, ένα σύστημα σιδερώματος με πολλές πρακτικές ευκολίες, θα σε βοηθήσει να μειώσεις τον χρόνο που σιδερώνεις στο μισό, αφού δύσκολα υφάσματα, πουκάμισα και παντελόνια γίνονται πλέον εύκολη υπόθεση. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να επενδύσεις σε μία πρέσα ατμού για να σιδερώνεις άνετα και πιο μεγάλα υφάσματα.

 

 

Καλύτερη ζωή με βέλτιστη διαχείριση χρόνου

Από επαγγελματικές υποχρεώσεις μέχρι προσωπικές δραστηριότητες, η σωστή διαχείριση χρόνου στη σύγχρονη εποχή είναι το κλειδί για να πραγματοποιήσεις χωρίς πίεση και άγχος όλα τα καθήκοντά σου. Ευτυχώς, υπάρχουν συσκευές που μας βοηθούν να προγραμματίσουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας ενώ παράλληλα φροντίζουν για την υγεία και την ευεξία μας.

Τα smartwatches, για παράδειγμα, παρέχουν λειτουργίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο παραγωγική και δημιουργική ζωή. Όλες τις ειδοποιήσεις, τον έλεγχο και την αποστολή μηνυμάτων καθώς και τις περισσότερες λειτουργίες του smartphone σου, μπορείς να τις διαχειρίζεσαι απευθείας από τον καρπό σου. Παράλληλα, έχεις έναν έξυπνο σύμβουλο υγείας και ευεξίας. Από τη στιγμή που θα το φορέσεις, το smartwatch θα λαμβάνει τα προσωποποιημένα δεδομένα για την πρόοδό σου με βάση τους στόχους σου και θα σου δίνει κίνητρο ώστε να συνεχίσεις με επιτυχία την πορεία σου προς έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος για καλύτερη ζωή, σε σχεδόν όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας. Περισσότερος χρόνος για σένα σημαίνει περισσότερα χαμόγελα, περισσότερη δημιουργικότητα, λιγότερο άγχος.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: smartwatches, πλυντήριο ρούχων, σύστημα σιδερώματος, πλυντύριο-στεγνωτήριο, smartphone, tablet, σκούπες ρομπτότ, πλυντήριο πιάτων, κουζινομηχανή, φούρνος μικροκυμάτων, πολυμάγειρας, φούρνος, επαγωγικές εστίες.

Μπορείς να δεις ακόμη