PlayStation 5: οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν

Κατά τη διάρκεια του PlayStation 5 Showcase, η Sony αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 5. Πιο συγκεκριμένα η κονσόλα επόμενης γενιάς της ιαπωνικής εταιρείας θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 19 Νοεμβρίου 2020, μέχρι τότε υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας. Πέρα από την κονσόλα και το DualSense controller, στη συσκευασία θα υπάρχει μία αποσπώμενη βάση, καλώδιο ρεύματος, καλώδιο HDMI, καλώδιο USB για τη φόρτιση του χειριστηρίου, βιβλίο οδηγιών και προ-εγκατεστημένο το 3D platformer Astro’s Playroom της ιαπωνικής Asobi Team.

Επίσης, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του PlayStation 5 θα τοποθετηθούν στα ράφια των καταστημάτων, τα ασύρματα ακουστικά 3D PULSE, με υποστήριξη για 3D audio και τεχνολογία ακύρωσης θορύβου που είναι ενσωματωμένη στο μικρόφωνο, η High Definition Camera, που θα σε βοηθάει όχι μόνο να επικοινωνείς καλύτερα με τους φίλους σου αλλά και να οργανώνεις τα live streams που θέλεις να πραγματοποιήσεις και τέλος το Media Remote, ένα τηλεχειριστήριο για να έχεις καλύτερη πλοήγηση σε ταινίες και υπηρεσίες streaming.

 

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5 και του DualSense controller, ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης κατέλαβαν παιχνίδια για το PlayStation 5 τα οποία είναι τα εξής:

Final Fantasy XVI

H Square Enix και η Sony παρουσίασαν το Final Fantasy XVI, το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PlayStation 5.

 

Spider-Man: Miles Morales

Κατά τη διάρκεια του PS5 Showcase είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πλάνα από το gameplay του Spider-Man: Miles Morales, που θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5 και PlayStation 4. Τα πάντα θα φορτώνουν άμεσα, τεχνολογίες όπως ray-tracing και 3D audio θα δίνουν το “παρών” και το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του DualSense controller.

 

Hogwarts Legacy

Το Hogwarts Legacy παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του PS5 Showcase. Διαδραματίζεται στον κόσμο του Harry Potter και εκτός από PlayStation 5, θα κυκλοφορήσει επίσης σε PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series Χ και PC μέσα στο 2021.

 

Call of Duty: Black Ops Cold War

Είναι το επόμενο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς παιχνιδιών της Activision. Στο πλαίσιο του PS5 Showcase παρουσιάστηκαν νέα πλάνα από το gameplay του τίτλου και όλα δείχνουν άκρως εντυπωσιακά.

Το Black Ops Cold War θα υποστηρίζει τα νέα χαρακτηριστικά του PS5, όπως το 3D audio και το haptic feedback στο DualSense controller. Μάλιστα, θα υπάρχει και νέο σύστημα ήχου, με την ονομασία “Threat Priority Audio System”, που θα δίνει προτεραιότητα στους ήχους που προέρχονται από άμεσες απειλές, κατά τη διάρκεια μιας μάχης. Ακόμα, θα υπάρχει υποστήριξη για ρυθμούς ανανέωσης που φτάνουν τα 120Hz για μειωμένο latency, ενώ ο οπτικός τομέας αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο μέσω της τεχνολογίας ray-tracing.

 

Resident Evil Village

To Resident Evil Village της Capcom έκανε αισθητή την παρουσία του σε ένα ακόμα event του PlayStation 5. Ο τρόμος επιστρέφει στην οθόνη και εσύ μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το τι σε περιμένει μέσω του παρακάτω trailer.

 

Oddworld: Soulstorm

Το Oddworld: Soulstorm ήταν ένα ακόμα παιχνίδι που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του PlayStation 5 Showcase. O Abe επιστρέφει σε μια ακόμα συγκλονιστική περιπέτεια, με αποστολή να σώσει τους φίλους του.

 

Five Nights At Freddy’s: Security Breach

Το Five Nights At Freddy’s: Security Breach αποκαλύφθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του PS5 Showcase. Ο φόβος και ο τρόμος κυριαρχούν και μέσω της τεχνολογίας του PlayStation5, τα Animatronics επιστρέφουν πιο ζωντανά από ποτέ.

 

Demon’s Souls Remake

Εννοείται ότι το νέο trailer του Demon’s Souls Remake για το PlayStation 5 προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού. H Bluepoint Games υπόσχεται να προσφέρει στους παίκτες το κλασσικό παιχνίδι με αναβαθμισμένα γραφικά και ηχητικό τομέα.

 

Devil May Cry 5 Special Edition

To Devil May Cry 5 θα μεταφερθεί και στο PlayStation 5 υπό μορφή Special Edition. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του PS5 Showcase παρουσιάστηκε το πρώτο trailer του παιχνιδιού. Στα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης περιλαμβάνονται ο Vergil ως playable character, το Turbo Mode, o Legendary Dark Knight και η τεχνολογία Ray Tracing.

 

Fortnite

Το δημοφιλές battle royal game της Epic πρόκειται να κυκλοφορήσει και για PlayStation 5. Μάλιστα το Fortnite θα είναι διαθέσιμο την ίδια ημέρα με το λανσάρισμα της κονσόλας και παρακάτω μπορείς να παρακολουθήσεις ένα νέο trailer. Εννοείται πως θα συνεχίσει να είναι free to play και δεν θα απαιτεί να έχεις ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία PlayStation Plus.

 

Deathloop

Το Deathloop είναι το νέο first person shooter που ετοιμάζουν η Bethesda και η Arkane Lyon. Εκτός από PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει και για PC. Στη συνέχεια μπορείς να παρακολουθήσεις το νέο trailer του παιχνιδιού που έχει το όνομα «Two Birds One Stone».

 

PlayStation Plus Collection

Εάν αγοράσεις PlayStation 5 και έχεις ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία PlayStation Plus, τότε θα αποκτήσεις άμεση πρόσβαση στο PlayStation Plus Collection. Πιο συγκεκριμένα θα μπορείς να κατεβάσεις στη νέα κονσόλα μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες του PlayStation 4 και να ξεκινήσεις να παίζεις άμεσα. Στη σχετική λίστα υπάρχουν τα: God of War, Bloodborne, Monster Hunter World, Final Fantasy XV, Fallout 4, Mortal Kombat X, Uncharted 4: A Thief’s End, Ratchet & Clank, Days Gone, Until Dawn, Detroit: Become Human, Battlefield 1, inFAMOUS Second Son, Batman Arkham Knight, The Last Guardian, The Last of Us Remastered και Persona 5.

 

God of War: Ragnarok

To PS5 Showcase έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μιας και η Sony ανακοίνωσε το God of War: Ragnarok ή God of War 2, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021, αποκλειστικά για τη νέα κονσόλα. Για την ώρα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες, εκτός από το παρακάτω teaser trailer.

 

Όσον αφορά παιχνίδια από τα studios της ίδια της Sony, κατά την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμα τα: Astro’s Playroom (προ-εγκατεστημένο στην κονσόλα), Demon’s Souls, Destruction All Stars, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Marvel’s Spider-Man: Mile Morales Ultimate Edition, Sackboy A Big Adventure.

Επιπλέον, το λανσάρισμα του PlayStation 5 έχει επιβεβαιωθεί ότι θα συνοδέψουν και τα: Assassin’s Creed: Valhalla, Watch Dogs: Legion, Call of Duty: Black Ops Cold War, Devil May Cry 5: Special Edition, Destiny 2: Beyond Light, Dirt 5 και Fornite.

 

Ολόκληρη η παρουσίαση, στο video που ακολουθεί:

 

Μπορείς να δεις ακόμη