|  | 

Κουζίνα

Μπακλαβάς με ντομάτα – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

ΥΛΙΚΑ

  • Για τον μπακλαβά

  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο
  • 1 ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κούπα αμύγδαλα λευκά χοντροκομμένα
  • 250 γρ. φέτα σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για το φύλλο

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τυρόψωμο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι και σοτάρουμε να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, 1 κλωναράκι βασιλικό, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα κρεμμύδια να καραμελώνουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε το κοτσάνι του βασιλικού, προσθέτουμε τη φέτα, τα αμύγδαλα, τον άνηθο, τον βασιλικό, πιπέρι, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη, μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 30εκ. x 35εκ.περίπου, στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και αυτά μεταξύ τους, χωρίς να κλείσουμε τις άκρες.
Χαράζουμε, βουτυρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο ELECTROLUX, στη λειτουργία για πίτες ή σε άλλο φούρνο στους 1800C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά περίπου.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη