PlayStation Classic: Έρχεται η μίνι έκδοση της θρυλικής κονσόλας!

by K-Admin 1

Ακολουθώντας τα βήματα της Nintendo με τα NES Classic και SNES Classic, η Sony αποκάλυψε το PlayStation Classic, μία μίνι έκδοση του πρώτου PlayStation με τον ίδιο ακριβώς κλασικό σχεδιασμό!

 

https://www.youtube.com/watch?v=nl2h8LDq_oI

 

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του gaming

Το PlayStation Classic αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου 2018. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού το PS1 κυκλοφόρησε αρχικά στην ιαπωνική αγορά στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 – και έμελλε να κατακτήσει τον κόσμο στη συνέχεια με την κυκλοφορία του σε Αμερική και Ευρώπη ένα χρόνο αργότερα.

Η μίνι έκδοση του PlayStation είναι περίπου 45% μικρότερη από τη θρυλική κονσόλα που κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια, ωστόσο κάποια στοιχεία παραμένουν ίδια: εμφάνιση και αίσθηση, λογότυπο, διάταξη πλήκτρων και όλες οι λεπτομέρειες που υπήρχαν στο εξωτερικό περίβλημα της αρχικής κονσόλας.

 

Το κλασικό PlayStation controller επιστρέφει

Η μίνι κονσόλα της Sony έρχεται μαζί με δύο ενσύρματα χειριστήρια πλήρους μεγέθους, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των controllers του πρώτου PlayStation, πράγμα που σημαίνει ότι ενσωματώνουν τέσσερα γωνιακά πλήκτρα ενώ διαθέτουν εργονομική σχεδίαση για άψογη λαβή. Συνδέονται στην κονσόλα μέσω USB στο ίδιο σημείο με τις θύρες χειριστηρίων που υπήρχαν στην αρχική κονσόλα.

 

20 αγαπημένοι τίτλοι, σ’ ένα μέρος!

Όπως τα ΝES Classic και SNES Classic της Nintendo, το PlayStation Classic φέρει την πλέον ρετρό εμπειρία gaming στο σαλόνι σου, αφού συνοδεύεται από μια λίστα αγαπημένων επιτυχιών από την αρχική βιβλιοθήκη της ιστορικής κονσόλας. Συγκεκριμένα, θα έχει προ-εγκατεστημένα συνολικά 20 παιχνίδια από μια χρυσή εποχή του gaming, όπως τα Final Fantasy 7, Jumping Flash, R4: Ridge Racer Type 4, Tekken 3, Wild Arms και πολλά ακόμα που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Όπως επιβεβαίωσε η Sony μέσα από το PlayStation Blog, όλα τα προ-εγκατεστημένα παιχνίδια έρχονται στην αρχική τους μορφή, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα games μεταφέρονται αυτούσια στη μίνι ρετρό έκδοση της ιστορικής κονσόλας. Παράλληλα, αγαπημένα παιχνίδια -όπως τα R4: Ridge Racer Type 4 και Tekken 3- που περιείχαν λειτουργία παιχνιδιού για δύο παίκτες, συνεχίζουν να την έχουν για να τα απολαύσεις μ’ έναν φίλο από τον καναπέ σου!

 

Όλα όσα χρειάζεσαι για ν’ απολαύσεις retro gaming με τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής

Το PlayStation Classic δεν δέχεται κάρτες μνήμης του PS1, ωστόσο τα save files αποθηκεύονται σε μια εικονική κάρτα μνήμης για να αποθηκεύεις την πρόοδό σου όταν αλλάζεις παιχνίδι. Επιπλέον, τα πλήκτρα αναπαραγωγής στο πάνω μέρος της μίνι-κονσόλας «προσομοιώνουν» όλες τις γνωστές λειτουργίες του πρωτότυπου συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι το κουμπί ενεργοποίησης κάνει το προφανές, το open button χρησιμοποιείται για την εναλλαγή των παιχνιδιών, και το reset χρησιμοποιείται για να «κλείσεις» κάποιο παιχνίδι.

Με το PlayStation Classic μπορείς να παίξεις με ευκολία σε μοντέρνες τηλεοράσεις και οθόνες, χάρη στην έξοδο HDMI που διαθέτει πλέον η κονσόλα. Έτσι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις την κονσόλα με μια τηλεόραση ή οθόνη με το καλώδιο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία και ν’ απολαύσεις retro gaming με μοντέρνες ανέσεις. Επιπρόσθετα, η τροφοδοσία της κονσόλας γίνεται μέσω του παρεχόμενου καλωδίου USB, που συνδέεται σε αντάπτορα πρίζας USB. Ο αντάπτορας δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, οπότε θα χρειαστεί να το αγοράσεις ξεχωριστά ή να χρησιμοποιήσεις το δικό σου τροφοδοτικό εναλλασσόμενου ρεύματος USB.

Μπορείς να δεις ακόμη