Razer Sila: Νέο gaming router από τη Razer

 

Η Razer, ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στο χώρο των gaming περιφερειακών, ανακοίνωσε το Razer Sila Gaming router, το οποίο απευθύνεται σε οικιακούς χρήστες που χρειάζονται ασύρματη δικτύωση Wi-Fi βελτιστοποιημένη για gaming υψηλών επιδόσεων, ποιοτικό streaming και γρήγορη λήψη περιεχομένου πολυμέσων.

Προσανατολισμένο σε μεγάλο βαθμό στη λογική άλλων “Gaming Routers” της αγοράς, το Razer Sila router έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει online gaming χωρίς καθυστέρηση και ομαλό, χωρίς διακοπές streaming σ’ ένα γρήγορο ασύρματο δίκτυο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των σύγχρονων χρηστών smartphone, κονσολών και φορητών υπολογιστών. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα high-end router που μπορεί να φέρει επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές μιας ενσύρματης σύνδεσης.

Το Razer Sila router υπόσχεται να βελτιώσει την ασύρματη εμπειρία των χρηστών ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες όπως FasTrack, Multi-Channel Zero-Wait DFS, και Μesh networking.

Το FasTrack είναι ουσιαστικά το λογισμικό που ελέγχει και διαχειρίζεται το traffic του δικτύου. Επιτρέπει στο Razer Sila router να ανιχνεύει από ποιες εφαρμογές έρχονται τα πακέτα και μπορεί, για παράδειγμα, να δώσει προτεραιότητα σε αυτά από τον υπολογιστή ή την κονσόλα αντί σε αυτά από το smartphone ή το tablet. Με ενσωματωμένη ανίχνευση για κονσόλες PlayStation, Xbox και Nintendo Switch, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ρυθμίσουν τα δίκτυά τους για ομαλότερη εμπειρία gaming ή streaming. Η ρύθμιση και διαχείριση της συσκευής γίνεται απομακρυσμένα μέσω mobile app για Android και iOS, ενώ το Razer FasTrack διαθέτει επίσης ένα one-touch gaming mode, για να διατηρεί αυτόματα το bandwidth για το online gaming. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια, αφού δε χρειάζεται να «μπλέξει» με πολύπλοκες ρυθμίσεις.

 

 

 

Η αποκλειστική τεχνολογία Multi-Channel Zero-Wait DFS της Razer μπορεί ν’ ανιχνεύει και να συγχρονίζει σε συχνότητες με τις λιγότερες παρεμβολές αλλά και να διατηρεί υψηλότερες ταχύτητες για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, χωρίς κολλήματα και αποσυνδέσεις.

Το Razer Sila router είναι επίσης ικανό για προηγμένο mesh networking, αφού επιτρέπει σε περισσότερα από ένα Sila να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να λειτουργούν μαζί σε κοινό δίκτυο που θα μπορεί να καλύψει χώρους μέχρι και 600 τετραγωνικά μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Razer Sila router, διαθέτει αποκλειστικό backhaul 5 GHz και ανεξάρτητους συνδέσμους fronthaul που λειτουργούν με έως και 4 ταυτόχρονα κανάλια DFS, μειώνοντας περαιτέρω την παρεμβολή και τη συμφόρηση του δικτύου. Επιπρόσθετα, είναι ικανό να δρομολογήσει μέχρι και 1.734Mbps μέσω των εννιά high-gain κεραιών του, ενώ έρχεται εξοπλισμένο με 4 Gigabit Ethernet ports, μία θύρα USB 3.0 και μία USB.3.0.

Μπορείς να δεις ακόμη