|  |  | 

Κουζίνα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Ρεβιθοκεφτέδες με χούμους αβοκάντο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

    • Για τους ρεβιθοκεφτέδες

    • 300 γρ. ρεβίθια
    • 4 κρεμμύδια φρέσκα χοντροκομμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ματσάκι μαϊντανό
    • 1 κ.γ. κύμινο σπόρους
    • 1/2 κ.γ. κιτρινόριζα
    • 1 κ.σ. κόλιανδρο σκόνη
    • Αλάτι - πιπέρι
    • 100-150 γρ. νερό από τα ρεβίθια
    • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το χούμους

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 5 κ.σ. ταχίνι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι - πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τους ρεβιθοκεφτέδες:

Μουλιάζω τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες και στη συνέχεια τα σουρώνω και κρατάω το νερό. Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιώ σιγά - σιγά, προσθέτοντας λίγο νερό από τα ρεβίθια αν χρειάζεται, μέχρι να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα του μείγματος σε υφή και ρευστότητα. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, βάζω λίγους-λίγους κάθε φορά τους ρεβιθοκεφτέδες μ’ ένα κουτάλι και τους τηγανίζω κι από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζω τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνω να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.

 

Για το χούμους:
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Το φυλάω στο ψυγείο.

 

Για το σερβίρισμα:
Σερβίρω τους κεφτέδες μαζί με το χούμους και φύλλα μαϊντανού.

 

Παρατήρηση:
Μπορώ να βάλω χρώμα στο χούμους, προσθέτοντας ψημένα παντζάρια αντί για αβοκάντο.
Το λάδι για τους κεφτέδες πρέπει να είναι καυτό.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη