Σούπα φάβας πικάντικη
Από την Ιωάννα Σταμούλου Θα τη φτιάξουμε με φάβα ή με κίτρινη φακή και διάφορα λαχανικά. Θα
Για τους ρεβιθοκεφτέδες:
Μουλιάζω τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες και στη συνέχεια τα σουρώνω και κρατάω το νερό. Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιώ σιγά - σιγά, προσθέτοντας λίγο νερό από τα ρεβίθια αν χρειάζεται, μέχρι να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα του μείγματος σε υφή και ρευστότητα. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, βάζω λίγους-λίγους κάθε φορά τους ρεβιθοκεφτέδες μ’ ένα κουτάλι και τους τηγανίζω κι από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζω τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνω να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Για το χούμους:
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Το φυλάω στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα:
Σερβίρω τους κεφτέδες μαζί με το χούμους και φύλλα μαϊντανού.
Παρατήρηση:
Μπορώ να βάλω χρώμα στο χούμους, προσθέτοντας ψημένα παντζάρια αντί για αβοκάντο.
Το λάδι για τους κεφτέδες πρέπει να είναι καυτό.