Σφουγγάρισμα χωρίς…σφουγγαρίστρα

 

Το σφουγγάρισμα δεν αποτελεί την πιο ευχάριστη οικιακή δουλειά. Σίγουρα θα το έχεις ταυτίσει με το τέλος μια κουραστικής ημέρας φασίνας. Συνήθως μετά από το ξεσκόνισμα και το σκούπισμα η τελική πινελιά είναι το σφουγγάρισμα.

Ακόμη όμως κι αν δεν σου αρέσει να σφουγγαρίζεις, σίγουρα παραδέχεσαι ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και απόλυτα απαραίτητο για τη διατήρηση της υγιεινής και της λάμψης των δαπέδων σου. Ακόμα και αν προσέχεις πολύ, αφήνοντας τα παπούτσια έξω από το σπίτι για την αποφυγή μικροβίων, το δάπεδο πάντα θα χρειάζεται συχνό πλύσιμο, είτε με νερό, είτε με διάλυμα νερού με ειδικό απορρυπαντικό.

Άλλωστε συχνά συμβαίνουν και ατυχήματα, όπως το να στάξει κάποιο ποτό ή φαγητό, ενώ στην κουζίνα και στο μπάνιο, λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων χώρων το σφουγγάρισμα πρέπει να αποτελεί καθημερινή συνήθεια.

Κουβάδες, σφουγγαρίστρες, νερά, απορρυπαντικά, στύψιμο, άδειασμα και πάλι από την αρχή. Υπάρχει όμως τρόπος για να τα αποφύγεις όλα αυτά και η λύση δεν είναι μόνο μία. Τόσο η iRobot με τη σειρά Braava αλλά και η Karcher με τους καθαριστές δαπέδου FC 3 & FC 5 έρχονται για να διευκολύνουν την καθημερινή καθαριότητα του χώρου σου.

 

 

iRobot Braava

Οι καθαριστές δαπέδου ρομπότ iRobot Braava Jet 240 αλλά και η iRobot Braava 390 Turbo είναι συσκευές που σκουπίζουν και σφουγγαρίζουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προγραμματίσεις τη συσκευή σου, να την τροφοδοτήσεις με νερό και να της τοποθετήσεις το ειδικό πανάκι με μικροΐνες ή με τα πανάκια μιας χρήσης, ανάλογα με το μοντέλο που θα προτιμήσεις.

Στη συνέχεια, επιλέγεις την ώρα που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και ποια δωμάτια θα καθαρίσει.

 

 

Karcher FC 

H Karcher έχει διάφορες λύσεις για σφουγγάρισμα και σκούπισμα με τη σειρά καθαριστών δαπέδων FC.

Αν αναζητάς μια λύση μόνο για σφουγγάρισμα τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον ασύρματο καθαριστή δαπέδου Karcher FC3. Ο καθαριστής δαπέδου φτάνει εύκολα κάτω από έπιπλα χάρις στον σχεδιασμό του ενώ έχει λειτουργία αυτοκαθαρισμού, απομακρύνοντας αυτόματα τους ρύπους από τα ρολά. Η λειτουργία αυτή προσφέρει 20% καλύτερη απόδοση καθαρισμού σε σύγκριση με τις συμβατικές σφουγγαρίστρες, ενώ τα δάπεδα στεγνώνουν σε λιγότερο από 2 λεπτά, χάρη στο χαμηλό επίπεδο υγρασίας.

Αν ψάχνεις μια λύση 2 σε 1 για σκούπισμα και σφουγγάρισμα τότε η σειρά δαπέδων FC 5 είναι η λύση που ψάχνεις. Συγκεκριμένα ο cordless καθαριστής δαπέδου FC5  είναι μια σκούπα χειρός χωρίς καλώδιο, που καθαρίζει αποτελεσματικά το δάπεδο από τα σκουπίδια  και τη σκόνη, ενώ ταυτόχρονα το σφουγγαρίζει.

Πριν τη χρήση, γεμίζεις τον περιέκτη με καθαρό νερό και ξεκινάς το σκούπισμα. Διαθέτει 2 περιστρεφόμενα ρολά φτιαγμένα από μικροΐνες που έρχονται σε επαφή με το δάπεδο, το σκουπίζουν και το καθαρίζουν.

Πολύ σημαντικό είναι ότι χρησιμοποιεί πάντα καθαρό νερό, αφού το χρησιμοποιημένο, επιστρέφει από τα ρολά σε έναν δεύτερο περιέκτη. Έτσι, αντίθετα με τον κλασσικό τρόπο σφουγγαρίσματος με τον κουβά που χρειάζεται συνέχεια αλλαγή του βρώμικου νερού, η συγκεκριμένη συσκευή τα κάνει όλα αυτόματα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη